Lezzet Durakları

Güncelleme Tarihi:

Lezzet Durakları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2011 22:45

Haberin Devamı

Girit mutfağını sevenlerin adresiEGE, Akdeniz ve Girit mutfağının en güzel örneklerinin yer aldığı Alsancak’taki Sakız Restoran, lezzet tutkunlarının adresi oldu.izmir’de, Swissotel Grand Efes’in arka kapısı karşısında yer alan Sakız Alsancak’ta ot yemeklerinde yok yok. Şevketi bostan, radika, arapsaçı, turp otu, cibesin de aralarında yer aldığı zeytinyağlı çeşitlemeleri, Girit’in zeytinyağlı yemekleri adeta gelenlerin başını döndürüyor. Mekanı 3 yıl önce devralan ve izmir’in yanı sıra İngiltere’nin İskoçya sınırında işletmesi bulunan, 25 yıldır Marmaris’te de restoran işleten Hikmet Alpay, 6 ay Girit mutfağı konusunda ders çalışmanın semeresini gördü ve kısa sürede zeytinyağlı yemek sevenlerin uğrak yeri haline geldi.Hikmet Alpay ve eşi Justine Alpay çifti mekanda gündüz yönetimini üstlenirken Erol-Rakela Yafe çifti ise Sakız Alsancak’ta gece görevi devralıyor. izmir’in eğlence yaşamına renk getirmek istediklerini söyleyen işletmeciler, 22 Ocak’tan itibaren çarşamba, cuma ve cumartesi geceleri zaman zaman tabakların kırıldığı, Yunan müziklerinin yankılandığı Grek geceleri, taş plak-rakı geceleri, fasıl geceleri düzenlemeyi planladıklarını belirtti. ? Mehmet KURT / izmir, (DHA)

Haberin Devamı

Piyano eşliğinde bir yudum kahveEGE Park Balçova Alışveriş Merkezi’nin giriş katında yer alan, İtalyan kahve ve şarap konseptiyle dikkat çeken Nodo, konuklarını haftada 4 gün piyano dinletisiyle ağırlıyor. Saat 17.00 - 20.00 arasında klasik jazz ve nostalji ağırlıklı repertuvarla müşterilerine müzik keyfi yaşatan mekandda dünya çayları, özel pasta çeşitleri, salata, makarna, pizza ve şarap mönüsündeki lezzet seçenekler de uygun fiyatlarla sunuluyor. Deneyimli ekibi, özenli servis anlayışıyla kahvaltıdan akşam yemeğine kadar değişik seçenekler sunan Nodo, haftanın 7 günü saat 10.00’dan 24.00’e kadar 10  kişilik kadrosuyla hizmet veriyor. ? izmir, (DHA)

Başkan Şenol’dan Sarnıç’a davetGAZİEMİR Belediyesi Sarnıç Sosyal Tesisleri tadilatın ardından, yeni ekibiyle hizmet vermeye başladı. Türk ve dünya mutfağından birbirinden seçkin yemek, tatlı ve salatalarıyla dikkat çeken mekan, damak zevkine düşkün olanların tercih edeceği bir mekana dönüştü. Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Profesyonel kadrosu, eşsiz doğası, havası, servis ve sunumuyla fark yaratan restoranımıza herkesi bekliyoruz. Sarnıç Göleti’nde yetiştirilmeye başlanan kerevitlerin de ikram edilecek olması restorana ayrı bir özellik kazandıracak” dedi. Tesislerde çarşamba, cuma ve cumartesi günleri canlı müzik yer alıyor.?  izmir, (DHA)

Haberin Devamı

Köfteci Ramiz 80 şube olduSUNDUĞU lezzetlerle 1928 yılından bu yana hizmet veren Köfteci Ramiz, 2010 yılında 80 şubeye ulaştı. Özellikle 2000’li yıllarda kaydettiği hızlı gelişmeyle yiyecek-içecek sektöründe adından sıkça söz ettiren Köfteci Ramiz, Romanya ve Azerbaycan’a açacağı şubelerle dünya markası olmayı hedefliyor. Özellikle kırmızı et üzerine çalışan ve köfte konseptine self servis salata ve piyaz barını ekleyerek önemli bir yenilik getiren Köfteci Ramiz, ISO 9001, HACCP gibi kalite belgeli üretim tesisleriyle de kendi sektöründe fark yarattı. istanbul başta olmak üzere çok değişik illerde çok güçlü rekabet koşullarında yarışarak bugünkü başarıyı elde ettiklerini anlatan Köfteci Ramiz Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Taşkınlar, doğuda Azerabaycan’ın Bakü, batıda ise Romanya’nın Bükreş kentinde Köfteci Ramiz restoranları açmak için partnerlerin belirlendiğini ve fizibilite çalışmalarının tamamlandığını

Haberin Devamı

Kordon’un kumrucusuALSANCAK’ta Fransız Kültür Merkezi karşısında bulunan Kumrucu Ömer, özel ustaların hazırladığı kumrularla müşterilerine unutulmaz tatlar yaşatıyor. Beş yıldır her gün 08.00 ile 02.00 arasında hizmet veren Kumrucu Ömer, ayrıca kumpir, ayvalık tostu ve salata çeşitleri sunuyor. Firma sahibi Ömer Faruk Özdemir, “İzmir’e gelen yerli ve yabancı turistlere izmir kumrusunu tanıtıyoruz. Hizmet anlayışımız kaliteli, sağlıklı ve lezzetli ürünleri müşteri ile buluşturmak. Kumru, kola ve cips olarak hazırlanmış özel mönülerimizi 9 TL’den satıyoruz” dedi.

Değirmen Restoran cennetin ortasındaKUŞADASI’nda kışında hizmet vermeye başlayan Değirmen Restoran, birbirinden farklı yöresel lezzetleriyle olduğu kadar çevreye duyarlı atmosferiyle de büyük ilgi görüyor.Davutlar Karayolu’nun 8’ncu kilometresindeki, 350 dönümlük arazide ahşap ve taş kullanılarak yapılan restoran suni göleti, asma köprüsü, at binme parkuru ve mini hayvanat bahçesiyle tam bir cennet. Çevre il ve ilçelerden gelenlerinde 15 yıldır büyük ilgi gösterdiği restoranın en önemli özelliği ise, mönüsündeki yemeklerin neredeyse tamamında hemen bitişiğindeki Türkiye’nin en büyük organik çiftliklerinden birinde yetiştirilen ürünlerin kullanılması. Değirmen Restoran’ın sahibi Gürsel Tonbul, “Geçtiğimiz yaz başında yaptığımız düzenlemelerle, tesisimizi yeni bir yüze kavuşturmuştuk. Sıcak kış akşamlarında, sıcak şömine başında keyifli bir akşam yemeğinde sevdikleri ve dostlarıyla buluşmak isteyenler için güzel bir atmosfer oluşturduk” dedi. Restoranda, zeytinyağlılar 6,5 TL, et yemekleri 15 ile 25 TL, tatlılar ise 7 ile 12 TL arasında fiyat seçenekleriyle sunuluyor. ? Latif SANSÜR, (DHA)

Pınarbaşı’nda özel bir yer

Haberin Devamı

SADIKOĞLU Pınarbaşı Tesisleri’nin restoran bölümü MESTA adıyla yenilenerek açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, izmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Dernekleri Federasyonu Başkanı Cemal Şenel’in de katıldığı açılışta, Sadıkoğlu Ailesi’nden Fatih Sadakatlı, “Müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek için başlattığımız tadilat ve dekorasyon çalışmaları sonucunda izmir çapında iddialı bir mekan oluşturduk. A’dan Z’ye yenilenen mekanımızın adını Boşnakça “yer” anlamına gelen MESTA olarak değiştirdik” dedi. ? izmir (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!