Dana ciğeri, çok lezzetli çok de besleyici bir et çeşidi. Ancak dana ciğerinin yumuşacık olması için dikkat edilmesi gereken birkaç nokta var. Sizin için dana ciğerini pişirirken dikkat etmeniz gereken noktaları ve nefis bir dana ciğeri pişirmek için ihtiyacınız olan yegane tarifi derledik. Ciğere bakışınızı değiştirecek ipuçları içeriğimizde…
#Dana Ciğeri Nasıl YapılırYeni yıl sofrası hazırlarken denge önemli. Asitli yani sirkeli, ekşili salata ve mezeler kadar yoğun peynirlilerin veya peynir tabaklarının olmasını da seviyorum. Bazen közlenmiş kapya biberin içini hafif sirkeli, çam fıstıklı, kuşüzümlü bir tulum peyniri ezmesiyle dolduruyorum. Havuç taratoru ceviz, kuru cacığı bademle tatlandırıyorum. Fırınlanmış pancar da biraz yeşillik ve sirkeyle nefis oluyor. Elbette klasiklersiz olmaz... Amerikan salatasına biraz ezilmiş sarımsak, tarhun veya maydanoz eklemenizi öneririm. Humus da bence balkabağı püresiyle bambaşka bir hal alıyor.
#YılbaşıSurf and turf, et ve deniz ürünlerinin aynı tabakta buluştuğu bir lezzet. Tercihe göre kalamar, deniz tarağı, karides veya ıstakoz kullanılabilir. Et olarak ise dana genellikle dana bifteği kullanılır ancak diğer et çeşitleri de eklenebilir. Sofranızda farklı bir lezzet sunmak isterseniz, surf and turf'e bir şans verebilirsiniz. Peki surf and turf nasıl yapılır? İşte surf anda turf tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...
#Surf And Turf Nasıl YapılırSeyahat etmeyi bir süre rafa kaldırdık belki ama Bebek Otel’in klasikleri bir araya getiren menüsüyle Fransa’ya ışınlanmak mümkün. Kaz ciğeri, dil menüer, bol şarap soslu kara midye ve krem brüle gibi lezzetleri ayrıcalıklı kılansa ev yapımı soslar, ekmekler ve bizden malzemeler...
#Fransız MutfağıYurtdışı seyahatlerimde aklıma kazınan yemeklerle hayali bir menü hazırlamak zor çünkü çok fazla seçenek var. Yunanistan’ın Leros Adası’nda yediğim tarama, Kuzey İspanya’da tattığım deniz kereviti, Fransa’da denediğim ve tarihe geçmeye layık olduğunu düşündüğüm yaban etleri ve kaz ciğeri böreği bunlardan sadece birkaçı...
#YemekSurf and turf, et ile deniz ürünlerini aynı tabakta buluşturan bir yemektir. Farklı lezzetlerle sunum hazırlamak için ideal olan surf and turf, yemek severler tarafından merak ediliyor. Peki surf and turf nedir, nasıl yapılır. İşte surf and turf tekniği ile ilgili merak edilenler…
#Surf And TurfSurf and turf, deniz ürünleri ve kırmızı eti birleştiren ana yemektir . Tipik bir deniz ürünü olan ıstakoz (ıstakoz kuyruğu veya bütün ıstakoz), karides, kalamardan herhangi birinin buharda pişirilmiş halidir. Eti ise tipik olarak dana bifteğidir, ancak diğerleri kullanılabilir. Standart bir kombinasyon ıstakoz kuyruğu ile yapılan bu farklı lezzeti misafirlerinize sunmak istiyorsanız, işte surf and turf tarifi, yapımı ve püf noktaları…
#Surf And TurfBebeklerde ek gıdaya geçişte dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Bebeklerde ek gıdaya geçiş ne zaman olmalı? Bebekler için yoğur nasıl mayalanır? 1 yaşından önce bebeklere hangi gıdaların verilmesi yasaktır? Bebeklerde ek gıdaya geçiş süreci ile ilgili aklınıza takılan tüm soruların yanıtlarını uzmanımız veriyor.
#Ek BesinAğızda dağılan, yumuşacık ciğer sote yapmak isterken, etleriniz hep sert mi kalıyor? Buradaki püf noktalarına dikkat ederek siz de yumuşacık ciğerler pişirebilirsiniz. Ciğer pişirirken nelere dikkat edilmeli? Ciğer pişirmenin püf noktaları nelerdir? Ciğer sote nasıl yapılır? Ciğer kavururken nelere dikkat edilmeli? Bu soruların cevapları bütün detaylarıyla hemen aşağıda…
#Ciğer Sote Nasıl YapılırArnavut ciğeri, adını Osmanlı döneminde bol bol ciğer tüketen Arnavutlardan alıyor. O zamanlardan beri hem lezzeti ile hem de kısa sürede yapılmasıyla mutfaklarımızda yer alan tarifin seveni kadar sevmeyeni de çok. Bu enfes yemeğe karşı ön yargılarınızı buradaki püf noktaları ile yıkacak hatta yılbaşı sofranızı Arnavut ciğeri ile taçlandırmaya karar vereceksiniz. Peki Arnavut ciğeri nasıl yapılır? Arnavut ciğeri yapmanın püf noktaları nelerdir? Arnavut ciğeri en iyi nasıl pişirilir? Bu sorularınızın bütün cevapları aşağıda…
#Arnavut Ciğeri Nasıl YapılırÇorum, Hitit başkenti Hattuşa ile 1986’da UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmişti. Kent valiliği uzun yıllar sonra kültür turizminde önemli bir hamle başlattı. Geçen yıl Hitit yerleşimlerinin çevresindeki eski yolları işaretlendi, toplamı 380 kilometreyi bulan 17 yürüyüş parkuru, 400 kilometrelik bisiklet parkuru oluşturuldu. Atılım bu yıl da gastronomi ve yürüyüş turizmine açılan Kızılırmak havzasıyla sürüyor. Çorum Gastronomi ve Yürüyüş Yolu için 25 güzergahta toplam 190 kilometrelik yürüyüş yolu işaretlendi. Ayrıca 606 kilometrelik bisiklet parkuru oluşturuldu, 1186 kilometrelik cip safari güzergahı, lezzet durakları belirlendi. 702 kilometrelik manzaralı araç yolu haritası hazırlandı. Ersin Demirel’in hazırladığı parkurların haritaları kitap ve web sitesine dönüştürüldü. Çorum şimdi bu zenginliğini 18 Mayıs’ta başlayacak üç günlük festivalle duyurmaya hazırlanıyor.
Bugün Musevi cemaati tarafından ‘‘7 Eylül Yahudi Kültürü Avrupa Günü’’ kutlanıyor. Etkinlik süresince İstanbul'da iki ayrı yerde Sefarad ve Aşkenaz yemekleri sunulacak. Böylece, kökenleri Avrupa'nın Ren Bölgesi'nden Macaristan, Romanya, Polonya ve Ukrayna'ya kadar uzanan Aşkenaz yemekleri ilk kez -evler dışında- Türkiye'de sunulmuş olacak. Elbette Sefarad yemekleri de bu arada unutulmuş değil.