Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
Yarım kilo kuşbaşı doğranmış dana ciğeri2 adet patates5-6 kaşık untuz1 adet kuru soğan 5-6 dal maydanozsumaksıvıyağ (kızartmak için)
Yapılışı:
Patatesler soyulur,yıkanır, küp seklinde doğranır.Ciğer soğuk suda 3-4 kez yıkanır ve süzgeçte suyu iyice süzülür.Bu arada kızartma tenceresine sıvıyağı kızdırmak üzere koyun.Önce patatesleri kızartın.Sonra ciğerin yarısını unlayın , fazla unları silkeleyin ve kızgın yağın içine salın. Arada karıştırın. Dikkat edin ciğerleri iyice kurutmayın. 2-3 kez karıştırdıktan sonra ciğerler kızarınca yağdan alın.Patates ve ciğerleri bir tabakta karıştırın.Soğanı piyazlık doğrayın. Servis tabağının zeminine maydanoz ve sumakla döşeyin. Üzerine patatesli ciğeri ilave edin. Ciğerimiz servise hazır.
Kaynak: Yemek günlüğü