Bu yıl ‘Hıdırellez’ ülke genelinde geçmiş yıllara oranla daha büyük coşkuyla kutlandı. Birçok kentte, çoğunlukla turistik kasabalarda farklı etkinliklerle zenginleştirildi. Ben de çocukluğumun unutulmaz ve en sevdiğim ritüelini temelde aynı olsa da bu kez Club Marvy’de bambaşka bir boyutta yaşadım.
#Müge Akgünİtalya gıdanın geleceği konusunda önemli bir kararın öncüsü oldu. Euractiv’te okuduğum habere göre Tarım Bakanı Francesco Lollobrigida, hafta başında katıldığı bir toplantıda laboratuvarlarda yaratılan gıdaların üretimini, ithalatını ve pazarlamasını yasaklayacaklarını açıklamış.
#Müge AkgünSarı yaz hep iyi gelir bana. Kışa girmeden güneşin tadını çıkardığım, biraz dinlendiğim, sakinlediğim vakitlerdir. Umut vardır içinde, biraz da hüzün… Ve mutlaka kendim için birkaç gün ayırmak isterim yılın bu zamanında. Belki böyle bir mola vermek isterseniz diye bu yaz deneyimlediğim otellerden ve restoranlardan güzel bir sarı yaz seçkisi hazırladım size. Kendimi Akdeniz’le sınırlamadım; Kuzey Ege’ye de uğradım.
#Saffet Emre TONGUÇBu yıl 5.’si düzenlenecek olan Gastromasa, 30 Kasım’da İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde meraklılarıyla buluşacak. Her yıl özel bir tema örgüsüyle yola çıkan Gastromasa, bu yıl yaratıcılığın önemli unsurlarından “ilham” temasını işleyecek.
#GastromasaHafta nedeniyle biri İtalyan, biri İngiliz ve biri Taylandlı olmak üzere üç sokak lezzeti uzmanı şef İstanbul’a geliyor. Onlardan Cristina Bowerman, geliştirdiği triportör projesiyle İtalyan lezzetlerini geniş kitlelere yaymasıyla tanınıyor.
#Restoran Haftası