Ham maddesi yaygın tahıllara kıyasla daha pahalı olan glutensiz gıdaların fiyatı, son bir yılda yüzde 150 artarak mevcut gıda enflasyonunu solladı. Glutensiz bir ekmek 38 lira iken, kendi ekmeğini yapmak isteyenler için bir paket un 175 liradan satılıyor. Bir paket makarna ise 180 liradan başlayıp 250 liraya kadar çıkıyor. Zincir marketlerde satılan glutensiz atıştırmalıkların en ucuzu ise 40 lira.
#Glutenİtalyan gastronomisinin en seçkin ve özgün değerlerini dünya çapında sergilemek amacıyla başlatılan İtalyan Mutfağı Haftası, ülkenin yemek kültürünün uluslararası sahnede tanıtılmasını, ayrıca hedefe yönelik ihracatını, uluslararası iş ilişkilerini ve turizmini güçlendirmeyi hedefliyor.
#LezzetKahramanmaraş merkezli felaketlerin ardından depremzede çölyaklılar beslenmeleri için gerekli yardımı bekliyor. 10 ilde yaklaşık 28 bin çölyaklı depremzede olduğunu belirten Çölyak Derneği - Ankara Başkanı Şebnem Ercebeci Çınar, “Dernek olarak Ankara’ya gelen çölyaklı depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanacağı bir WhatsApp grubu oluşturduk, bize ulaşarak kendileri için hazırlamış olduğumuz özel kolileri alabilirler” çağrısında bulundu.
#Çölyak DerneğiPınar-Taylan Özden çifti iki yıl önce İstanbul’dan ayrılıp Edremit’e yerleşerek ‘Körfez Çiftlik’ adında glutensiz gıda ve mandıra ürünleri satan butik bir mağaza açmışlar. Burası özellikle çölyak hastaları için gerekli glutensiz gıdayı temin yolunda önemli bir mekan olmuş.
#1Pek çok insan diyet yaparken ekmek yerine yulaf yemeyi tercih eder. Ancak bir süre sonra bazı insanlarda yulaf tüketimi sonrasında gaz meydana gelir. Bu nedenle gaz ve şişkinlik oluşumunun yulaftan kaynaklı olup olmadığını araştırmaya başlarlar. Peki, gerçekten vücutta oluşan gaz ya da şişkinlik yulaf kaynaklı mıdır detayları ile derledik.