Çölyaklıya kapıda yemek

Güncelleme Tarihi:

Çölyaklıya kapıda yemek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2014 01:12

Diyabet ve çölyak hastalarına özel bir mutfak oluşturan diyetisyen Olgu Azizoğlu, özel hazırlanmış besin tüketmek zorunda olanların işini kolaylaştırıyor. Mutfaktan çıkanlar, tüketicilerin kapısına kadar götürülüyor.

Haberin Devamı

Zaman bulamadığı için diye besin hazırlayamayanlar, diyabet hastalığı ya da buğday ununa karşı alerjisi olup çölyak hastalığı ile mücadele edenler için kurulan mutfak, özel besin tüketmek zorunda olan Ankaralıların işini kolaylaştırıyor. Butik mutfağa ‘Diyet Kapıma Gelsin’ ismini verdiklerini kaydeden diyetisyen Olgu Azizoğlu şunları söyledi:

BESLENME ALIŞKANLIĞINA GÖRE

“Herkese özel menümüz var. Obezlere, diyet yapması gerekenlere, buğday unu alerjisi olan çölyak hastalarına, diyabetlilere ve yaşlılık nedeniyle yemek yapamayanlara hizmet veriyoruz. Yararlanmak isteyenler bize diyetisyen reçetesi ile de başvurabiliyor. Ayrıca diyet kliniğimizde ölçümleri yapıp reçeteleri biz de hazırlayabiliyoruz.

ÇÖLYAKLILARA ÖZEL TEZGAH

Ankara’da yaklaşık 10 bin çölyaklı var. Çölyak rahatsızlığı bulunanlar, buğday unundaki glutene karşı alerjik reaksiyon gösteriyor. Çölyaklıların beslenmasi çok zahmetli bir süreç. Çölyaklılara yemek hazırladığımız tezgah ile diğer yemeklerin hazırlandığı tezgah farkl. Tamamen ayrı malzemeler kullanılıyor. Çölyak Derneği ile işbirliği içerisinde çalışıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!