Güncelleme Tarihi:
Zaman bulamadığı için diye besin hazırlayamayanlar, diyabet hastalığı ya da buğday ununa karşı alerjisi olup çölyak hastalığı ile mücadele edenler için kurulan mutfak, özel besin tüketmek zorunda olan Ankaralıların işini kolaylaştırıyor. Butik mutfağa ‘Diyet Kapıma Gelsin’ ismini verdiklerini kaydeden diyetisyen Olgu Azizoğlu şunları söyledi:
BESLENME ALIŞKANLIĞINA GÖRE
“Herkese özel menümüz var. Obezlere, diyet yapması gerekenlere, buğday unu alerjisi olan çölyak hastalarına, diyabetlilere ve yaşlılık nedeniyle yemek yapamayanlara hizmet veriyoruz. Yararlanmak isteyenler bize diyetisyen reçetesi ile de başvurabiliyor. Ayrıca diyet kliniğimizde ölçümleri yapıp reçeteleri biz de hazırlayabiliyoruz.
ÇÖLYAKLILARA ÖZEL TEZGAH
Ankara’da yaklaşık 10 bin çölyaklı var. Çölyak rahatsızlığı bulunanlar, buğday unundaki glutene karşı alerjik reaksiyon gösteriyor. Çölyaklıların beslenmasi çok zahmetli bir süreç. Çölyaklılara yemek hazırladığımız tezgah ile diğer yemeklerin hazırlandığı tezgah farkl. Tamamen ayrı malzemeler kullanılıyor. Çölyak Derneği ile işbirliği içerisinde çalışıyoruz.”