Güncelleme Tarihi:
“ARKADAŞLARIMIZ Akpak Mandıra’yı devraldıktan sonra ‘Körfez Çiftlik’ markası altında birçok yenilik yaptılar. Bu sürece şahit olur ve ürünleri severek tüketirken bize de bir satış mağazası açma teklifi sundular. Biz de Körfez Çiftlik’n satış mağazası olarak bu dükkanı açtık. Bu işe girişirken bizi en çok motive eden şey Körfez’deki iyi işletme eksikliği oldu. Özellikle geçen sayıda yer verdiğiniz Antre No:4 yeni bir mekan ama çok fazla talep gördü. Çünkü böyle bir işletme açığı var. Antre No:4’e peynirleri de biz veriyoruz. Peynirlerimize güveniyoruz” dediler.
YOK DENECEK KADAR AZ
Edremit’in tek glutensiz satış noktası olduklarını belirten Pınar-Taylan Özden, “Çölyak Derneği’yle birlikte çalışıyoruz. Çölyak; buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi tahıllarda bulunan gluten isimli maddeye vücut bağışıklık sistemi tarafından verilen anormal yanıt sonucu ortaya çıkan bir hastalık. Kronik bir rahatsızlık olmasına rağmen tek tedavisi glutensiz beslenmektir. Maalesef Körfez’de glutensiz ürünlerin satışını yapan firma yok denecek kadar az. Biz de her geçen gün hem ürün çeşidimizi, hem de ürün sayımızı artırarak daha fazla kişiye ulaşmaya çalışıyoruz ve çok olumlu geri dönüşler alıyoruz” bilgisini paylaştılar.
ALTERNATİF BESLENME
Buna ek olarak belli aralıklarla glutensiz etkinlikler yapmayı planladıklarını söyleyen özden çifti, “Glutensiz ürünlerin glutenli ürünlerle temas etmesi durumunda (çapraz bulaşma) çölyaklar glutenli ürün tüketmiş gibi etkileniyorlar. Örneğin, glutensiz ürünlerde kullanılacak bıçağın glutenli ürünlerde kullanılmaması gerekiyor. Bu tarz problemlerin önüne geçmek için yeni ve sadece o iş olan ekipmanlar kullanılacak. Glutensiz ürünlere ek olarak Körfez’de alternatif beslenme biçimlerine uygun işletme sayısının da az kaldığını düşünüyoruz. Bu yüzden önümüzdeki günlerde vegan, vejetaryen beslenme biçimlerine uygun etkinlikler düzenlemek istiyoruz. Birlikte çalıştığımız mandırada farklı peynirler denemek istiyoruz. Bunun içinde vegan peynir de var. Nasıl yapabiliriz diye araştırıyoruz”