Glütensiz mutfakta mantı günü

Güncelleme Tarihi:

Glütensiz mutfakta mantı günü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2016 11:23

Glütensiz mutfakta mantı günü

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediyesi Adalya Vakfı Engelsiz Kafe içinde yer alan ve Antalya'da çölyak hastalarına yönelik ilk ve tek 'glütensiz' mutfakta mantı günü düzenlendi.

Muratpaşa Belediyesi'nin Antalya'da ilk olarak Adalya Vakfı Engelsiz Kafe'de hizmete açtığı çölyak hastalarına yönelik Glütensiz Mutfak, hafta sonu Batı Akdeniz Çölyak Derneği'nin mantı gününe ev sahipliği yaptı. Dernek başkanı Sülbiye Şahinler, çölyakın en basit ifadelerle buğday, arpa, çavdar ve yulafta bulunan ve glüten adı verilen proteinin kişide besin emilimini bozan sindirim sistemi hastalığı olduğunu söyledi. Şahinler, çölyak hastaları için hazırlanan mantıda glüten içermeyen özel bir un kullanıldığını ve herkesin kullandığı unun hiçbir şekilde mantının içinde yer almadığını söyledi.

Antalya'nın ilk ve tek glütensiz mutfağında hazırlanan mantı, dernek üyelerinin el birliğiyle açıldı ve dolduruldu. Hazırlanan mantılar suda haşlanmadan önce bir süre fırınlandı ve ardından yoğurt ve baharatlarıyla servis edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!