TÜRK sinemasının ve magazin dünyasının 1980’li yıllardaki en önemli figürlerinden biriydi Ahu Tuğba. ABD’nin Miami kentindeki evinde 1 Eylül’de yaşamını yitirmesinin ve cenazesinin Türkiye’ye getirilip toprağa verilmesinin ardından yazılan yazılar biraz da yurtdışında yaşamasından kaynaklanan ihmal edilmişliğini, vefasızlığı hatırlattı.
#Ömer UluçYakışıklı, mütevazı ve yetenekli... Oyunculuğunun yanı sıra dört sezondur hazırladığı ‘Şehirden Uzakta’ isimli belgesel için ‘şehir hayatından kaçıp’ köyleri geziyor. Nereye gitse oraları orada yaşayanlarla tecrübe ediyor. Zaten tam bir seyahat tutkunu; “Kendimi bildim bileli, fırsat oldukça seyahat etmeyi, gezi organizasyonu yapmayı severdim” diyor. Kıvanç Kasabalı’yla gördüğü yerleri, seyahat deneyimlerini, ailesiyle yaptığı yolculukları konuşuyoruz. “Yazın Ege ve Yunan adaları tercihimiz, özellikle de Simi ve Rodos adaları diyebilirim. Yurtdışı favori şehirlerimiz de Atina, Barselona ve Lizbon” diyor.
#Kıvanç KasabalıBasketbol yıldızlar kategorisinde Türkiye’nin en iyi oyun kurucusu seçildi. Türkiye 21’incisi olarak üniversiteye girdi. Henüz 28 yaşında ikinci romanını yazdı, 50 bin sattı. Tüm geliri öğrencilere burs olarak aktarılan kitap, Uluslararası Türk Dünyası Edebiyat Ödülleri’nde de finale kaldı.
#1AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Haliç Kongre Merkezi'nde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. PKK elebaşı Mustafa Karasu'nun ittifak çağrısı ve tehdidine sert tepki gösteren Kurum, "Kimlerden medet umuyor açık ve net görüyoruz. Tehditlere boyun eğmedik, asla eğmeyeceğiz" dedi.
#Murat Kurum2023-2024 eğitim ve öğretim dönemine başlayan Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) öğrencileri, hafta sonu ‘1923’ müzikalini izledi. Müzikalde; Milli Mücadele günlerinden Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna kadar geçen süreci bir bir izleyip tarihe tanıklık etme fırsatı bulan öğrenciler, duygu dolu anlar yaşadı.
#Demirören Medya Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi2023-2024 eğitim ve öğretim dönemine başlayan Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) öğrencileri, hafta sonu ‘1923’ müzikalini izledi. Müzikalde; Milli Mücadele günlerinden Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna kadar geçen süreci bir bir izleyip tarihe tanıklık etme fırsatı bulan öğrenciler, duygu dolu anlar yaşadı.
#Demirören Medya Lisesi2023-2024 eğitim ve öğretim dönemine başlayan Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) öğrencileri, hafta sonu ‘1923’ müzikalini izledi. Müzikalde; Milli Mücadele günlerinden Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna kadar geçen süreci bir bir izleyip tarihe tanıklık etme fırsatı bulan öğrenciler, duygu dolu anlar yaşadı.
#Demirören Medya LisesiHollywood’un kadın yıldızların üzerindeki sürekli genç ve güzel kalma baskısı sık sık tartışma konusu oluyor. Birçok ünlü isim de yıllara yenilmemek için sık sık estetik cerrahların kapısını çalıyor. Kimi bunu saklıyor kimi de açıkça itiraf ediyor. Bu örneklerin dışında bir de geçen zamana direnmesiyle öne çıkan ünlüler var. İşte bunlardan biri de son zamanlarda yaptığı sosyal medya paylaşımlarıyla tüm dikkatleri üzerine topluyor.
#Salma HayekKonya'da 'Seni Milli İstihbarat Teşkilatı'na memur olarak alacağız' yalanıyla kandırılan lise öğrencisi G.A.’ya (17) cinsel istismarda bulunan elektrik ustası Ahmet Mandal (35), duruşmadaki savunmasında, ''Benim MİT veya başka bir istihbarat kuruluşuyla bağlantım yoktur. Kendimi istihbaratçı olarak tanıtmadım” dedi. Aynı davada haklarında 37'şer yıl hapis cezası istenen okul müdürleri Harun Avcu (57) ile Asuman Sahar Koleri (48) ise Mandal'ın kendisini MİT elemanı olarak tanıttığını öne sürdü.
#KonyaTek başına trenle 30 günde 15 ülkeyi gezen Ayaz Ceylan, henüz 18 yaşında. Ünlü yönetmen ve senarist Nuri Bilge Ceylan ile oyuncu ve senarist Ebru Ceylan’ın oğlu. “Farklı hayatlarla karşılaşmak kendinizi de keşfedebilmenizi sağlıyor” diyerek seyahat tutkusunu anlatıyor. Japon manga ve anime sanatçısı Hayao Miyazaki’nin filmlerinden çok etkilendiği için Uzakdoğu kültürüne ayrı bir ilgisi olduğunu söylüyor. Ceylan’la en sevdiği ülkeleri, seyahatinden izlenimlerini ve hayallerini konuştuk.
#SeyahatYazar Buket Uzuner, son yüzyılda gezegene, doğaya, hayvanlara, çocuklara, kadınlara gösterdiğimiz saygısız tavra duyduğu öfkeyle 2008 başında yazmaya başladığı ‘Tabiat Dörtlemesi’nin son romanı ‘Ateş’ ile karşımızda. Yazar “İnsan haksızlıklara karşı isyan etmez, çığlık atmazsa çıldırıyor. Benim çığlığımsa yazarak anlatmak” diyor.
#Buket UzunerKendi hikayesinin kahramanı olan Asil Özbay, son sekiz yıldır dünyada merak ettiği birçok ülkeyi motosikletine atlayarak keşfetmeye devam ediyor. Her gittiği ülkeden bir avuç toprak parçasıyla dönmeye de… Topraktaki köklerimizin ülkelerin sınırlarına aldırmadan bu gezegene sarıldığını anlatmak isteyen Özbay’ın hayali ise birleştirdiği dünya topraklarında bir zeytin ağacına can vermek. Her koşulda barışı yeşertmek ister gibi… Bununla da bitmiyor; Moğolistan bozkırları, Nepal tapınakları, Afrika’da Ekvator çizgisi, Sahra Çölleri, Berlin duvarı yakınları, Dünyanın Çatısı, Afrika kıtasının en güney noktasına kadar gelecekteki çocuğuna bir gün ulaşması umuduyla bir mektup bırakıyor. Mirasının ise hayatı ve insanları anlayabilme arzusu yani seyahat etme alışkanlığı olmasını dileyerek.
#SİBEL BAĞCI UZUNİki gün önce bir e-mail düştü ekranıma, ‘Ressam Çılgın Ergin’ konu başlığıyla. Yıllar önce bir sergisi vesilesiyle buluşup röportaj yaptığım Ergin Atlıhan’ın çok sevdiği ve kendine yakıştırdığı lakabıydı ‘çılgın’. Sergi açacağı zaman arayıp bilgi verirdi ama uzun süredir kendisinden haber almamıştım.
#Ergin AtılhanMilli Eğitim Bakanlığı tarafından İstanbul’da bilim ve kültür dünyasının emektarlarının ismiyle açılan kütüphanelere bir yenisi daha eklendi. İlber Ortaylı Kütüphanesi Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in de katıldığı törenle Vefa Lisesi’nin içinde açıldı. Törende bir konuşma yapan İlber Ortaylı, “Ümit ederim bu vefa devam eder, bana böyle bir hediye vermenizden çok duygulandım” dedi.
#İlber OrtaylıLatife Tekin, ‘Zamansız’da yeryüzüne bakıyor ve “Yoksuluz, yeryüzünden başka hiçbir şeyimiz yok!” diyor, böyle düşünüyor. Esrik, yabanıl, vahşi, kanayan, ıssız, tensel, en çok da sessel bir çağrı. Pastoral gotik diye bir tanım varsa, belki Latife Tekin ilk kez bunu yapıyor. Aşkın dilinden dokunmanın seslerine dinmeyen bir uğultuyla sarmaş dolaş bir roman ‘Zamansız’. Seslerin yazı aralarında şiir yerine geçtiği bir metin.
#Latife TekinOyuncu İbrahim Büyükak hem iş hem de tatil için bol bol seyahat ediyor. Üstelik seyahat onun için dinlenme değil, öğrenme ve eğlenme zamanı. Büyükak: “Çok gezersen çok şey görüyorsun, öğreniyorsun. Bambaşka bir doğa, hayat senin zihninde bambaşka bir kıvılcım çakıyor; dolayısıyla malzeme toplamak açısından çok önemli bir şey.”
#Hürriyet