Çocukluk travmasının etkileri, bireylerin duygusal ve sosyal yaşamlarını derinden etkileyebiliyor. Terapi de bu olumsuz deneyimlerin üstesinden gelmek ve sağlıklı ilişkiler kurmak için önemli bir yol sunuyor. Aile terapisti Logan Cohen bir kişinin çocukluk travması yaşayıp yaşamadığını gösteren beş gizli işareti açıkladı. İşte detaylar…
#SağlıkSıra dışı bir olay karşısında yaşanılan korku vücudun stres tepkisi vermesine neden oluyor. Stres tepkisi de biyolojik bozulmalara sebep olabiliyor. Korkunun bulaşıcı olduğunu ifade eden Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Birisi korktuğu zaman diğerlerine de bulaşır. Korkulan bir durumla karşılaşıldığı ilk anda ‘Dur, düşün, eyleme geç’ kuralı var. Korku, tehlike, krizdeki yaklaşım tarzı için bunu öneriyoruz. Ayrıca zihinsel hazırlık yapıldıktan sonra yüzleştirme ve sanal gerçeklik programları da kişilerin korkularını yenmesi için uygulanan tedavi yöntemleri arasında” ifadelerini kullandı.
#KorkuBeyin, vücudun neredeyse tüm fonksiyonlarını kontrol eden insan sinir sisteminin merkezi organıdır. İnsan vücudundaki en büyük ve en karmaşık organlardan biridir. 100 milyar sinirden ve trilyonlarca bağlantıyı ileten beyin, birlikte çalışan birçok özel alandan oluşmaktadır. Sinirsel hastalıklar ise direkt beyin kaynaklıdır. Peki, sinirsel hastalıklar nedir tüm detayları ile derledik.
#SağlıkTaşradan gelip Paris’te, ortamın ikiyüzlü yapısına, sahte ilişkilerine, gösterişli ama kof kişiliklerine başkaldıran bir kadın... ‘Colette’, Fransız edebiyatının aykırı, özgür ve sarsıcı kalemi Sidonie-Gabrielle Colette’in edebi ve cinsel kimliğini bulma sürecini anlatıyor. Keira Knightley, performansıyla filme damgasını vuruyor.
#FilmNovartis grup şirketlerinden olan Alcon’un Dünya Görme Günü’ne özel bu yıl dördüncü kez düzenlediği “Sizin Gözünüzden: Katarakt Cerrahisinde Astigmat Yönetimi” başlıklı bilgilendirme toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi. Toplantıda katılımcılara, katarakt cerrahisinde diğer görme kusurlarının da tedavisi hakkında bilgi paylaşıldı.
#SağlıkDoğumsal olarak görülebildiği gibi sonradan da ortaya çıkabilen şaşılık, özellikle ergenlik döneminde oldukça can sıkıcı bir durum olabiliyor. Gözün içe, dışa, aşağıya ya da yukarıya doğru anormal pozisyon alma durumu olarak tanımlanan şaşılık, genelde yenidoğan ve erken çocukluk döneminde ailelerin şüphesi üzerine teşhis edilebiliyor. Peki, şaşılık nedir? Şaşılık tedavisi nasıl yapılır?
#Şaşılık Nedir?Büyüme çağında kendilerini oradan oraya atan çocukların ufak tefek kazalar yaşamaları normaldir. Gerçi unutmamak gerekir, çeşitli kazalar evlerde de yaşanabilir. Özellikle düşmelerde meydana gelen kafa travmaları çocuklarda yaygın görülen yaralanmalardan biri olup önemli bir halk sağlığı problemidir. Konuyla ilgili olarak Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Şevki Gök önemli açıklamalarda bulunuyor.
#Kafa Travmalarını ÖnlemekÇocuğunuzu, tehlikelere karşı korumak evde bile gerçekten zor. Onu bir pamuğa sararcasına korumanız ve sürekli yanında olmanız mümkün değil. Bu nedenle, çocuğunuz için tehlikeli olabilecek durumları önceden düşünüp, bunlara karşı önlem almanızda fayda var.