Bazı öğrenciler arasında matematik dersine karşı ön yargı, beraberinde derse karşı korku ve ilgisizliği getiriyor. Sonucunda ise başarısızlık ortaya çıkıyor. Bu ön yargının slogan gibi yerleşmiş cümlesi ise ‘bu benim gerçek hayatta ne işime yarayacak’ oluyor. Matematik öğretmeni İlknur Pınarcı, öğrencilere bu sorunun yanıtını, tasarladığı metaverse evreninde matematik serüveni yaşatarak veriyor. Pınarcı’nın öğrencileri matematik sorularının hayat pratikleri içinde nasıl karşılık bulduğunu sanal dünyada deneyimleyerek öğreniyor.
#MetaverseÇocuklar boş bir levhadır yani bir şeylere öğrenmeye aç ve bir o kadar da meraklıdır bu yazıda da ebeveynlerin belki de en korktuğu sorulardan biri olan “Ben dünyaya nasıl geldim?” sorusuna yönelik ebeveynlere bakış açısı kazandırmaya çalışacağız. Çocuklar bu soruyu çevrelerinde yeni doğmuş bir bebek gördüklerinde veya bu konuyla ilgili bir şey duyduklarında merak edip sorabilirler. Dolayısıyla ebeveynlerin böyle bir soruyla ne zaman karşılaşacaklarıyla ilgili net bir yanıt yoktur. Ancak çocuğun yaşına göre bu soruya cevap verirken ebeveynlerin dikkat etmeleri birkaç nokta vardır diyebiliriz.
#Çocuklarda Merakİstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, “Öğretmen yetiştirme meselesinde sanki bizim öğretmen kadromuz Mançurya’dan gelmiş gibi, bu ülkenin değeri değilmiş gibi acımasızca öğretmene yükleniyoruz. Farkında değil çoğunlukla bu eleştirileri yapanlar. Ellerinden tuttuğunuz zaman ortaya müthiş öğretmen tipi çıkıyor. Öğreten de öğrenen de öğretmen veya öğrenci olabiliyor” dedi.
#Ömer Faruk YelkenciTÜRKİYE İstatistik Kurumu verilerine göre 78 milyonluk Türkiye nüfusunda kişi başı 8,4 kitap düşüyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı 2017 Yılı Performans Programı'nda yer alan tabloya göre, 2017'de öğrenci başına düşen kitap sayısının ilkokuldayken 25 iken, yaş büyüdükçe de kitap okuyan öğrenci sayısının azaldığına dikkat çekiliyor.
#İzmir2009 Dünya Astronomi Yılı 2009 yılı neden Dünya Astronomi Yılı seçildi? PROF. EVREN: Birleşmiş Milletler'in desteği ve UNESCO’nun katkılarıyla Uluslararası Astronomi Birliği ilan etti. Çünkü ilk defa Galileo 1609'da teleskobu astronomi amaçlı kullandı. Sloganı, "Evren sizi bekliyor."
Okula giden hemen hemen her çocuk en az bir kere bitlenmiştir. Bazı çocuklarda ise bitlenme çok daha sık yaşanıyor. Özellikle sınıfında bit sorunu yaşayan biri varsa çocuklar daha da fazla risk altında oluyor. Okulların açıldığı bu hafta çocuğu okula giden ebeveynlerin bitlenme hakkında mutlaka bilmesi gereken 7 soruyu uzmanına sorduk
#BitlenmeBüyüme çağındaki çocukların ağız ve diş sağlığı günümüzde anne-babaların öncelikleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Haleon Türkiye Uzman Kanalı Direktörü Devrim Şimşek’in de katkılarıyla, ağız ve diş sağlığı ile ilgili önemli tüm detayları sizin için derledik.
#Sponsorlu İçerikİstanbul Çocukları Vakfı, Koruyucu Aile Şenliği'nde konuşan Emine Erdoğan, "İnanıyoruz ki çocuklar uğruna savaşılacak yegane hazine, insanlığın ortak emanetidir. Bombalar altında hayatta kalmaya çalışan Gazze'nin çocuklarına, açlıkla mücadele eden Yemen'in çocuklarına, evini defalarca terk etmek zorunda kalan Kırım'ın, Ukrayna'nın çocuklarına, dünya bir gelecek borçlu" dedi.
#Emine Erdoğan“Günümüzde teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte, yapay zeka ve robotik gibi alanlar hayatımızın her alanında etkili olmaya başladı. Bu değişim ve gelişimle birlikte, geleceğin bireylerini yetiştirmek için eğitim sistemimizin de değişmesi ve adapte olması gerekiyor. Bu noktada, çocuklar için felsefe eğitiminin önemi ve değeri giderek artar.”
#Bayburt ÜniversitesiOtizmin bir genetik sorun olduğunu hepimiz biliyoruz. Peki ya daha doğmadan anne rahminde bir herpes virüsüyle enfekte olan çocukların otizmli olma ihtimalinin daha yüksek olduğunu biliyor muydunuz? Yapılan yeni bir araştırma ilginç gerçekleri ortaya çıkardı. İşte otizmle bağlantılı dört virüs…
#Herpes VirüsüLydia, ara sıra yaşadığı enfeksiyon hastalıkları ve uyku sorunları dışında tamamen sağlıklı görünse de nadir görülen genetik rahatsızlığa sahip başka bir küçük kızla bir dizi benzerlik paylaşıyordu. Bazen çocukluk çağı Alzheimer'ı olarak da adlandırılan Sanfilippo, dolgun dudaklar ve burnun üzerinde birleşen kalın kaşlar ya da aşırı kıllanma anlamına gelen hirsutizm gibi fiziksel belirtiler gösterebiliyor.
#Sanfilippo