Almanya’da aşısızların seyahatini kısıtlayan uygulamanın sona erdiğini hatırlatan Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, “Çocuklu ailelerin dünya genelinde ilk tercihi Antalya. Aşısız çocukları ile Antalya’ya gelemeyen ailelerin bu kararla birlikte seyahat hesapları yeniden şekillenmeye başladı” dedi.
#Recep YavuzAntalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, Almanya’da aşısız insanların seyahatini kısıtlayan uygulamanın sona erdiğini hatırlatarak "Almanya’da çocuklu ailelerin dünya genelinde ilk tercihi Antalya. Aşısız çocukları ile Antalya’ya gelemeyen ailelerin, bu kararla birlikte seyahat hesapları yeniden şekillenmeye başladı" dedi.
#TurizmKoronavirüs ile mücadelede aşılama silahına sarıldığımız şu günlerde, çocuklar için de iyi haberler geldi. 16 yaş üstünün ardından BioNTech aşısına 12-15 yaş arası için de FDA onayı geldi. Peki Türkiye'deki süreç nasıl işleyecek? Çocukların aşılanması salgın süreci açısından ne anlama geliyor? Uzmanlar anlatıyor
#Çocuklar Ve AşıSon günlerde grip vakalarında kaydedilen artış, sağlık sistemleri üzerinde ciddi bir baskı oluşturuyor. Gribin de içinde yer aldığı ‘dörtlü virüs’ durumu endişeleri daha da artırıyor. Acil servis başvurularındaki artış ise tablonun ciddiyetini gözler önüne seriyor. Peki bu yıl grip daha mı güçlü? Aşı yüzde 100 koruma sağlıyor mu? Dörtlü virüs hangi sorunlara neden oluyor? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#SağlıkBirçoğumuz kış gelince kapımızı çalan grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı nesilden nesle aktarılan doğal reçetelere başvuruyoruz. Kimimiz tuzlu suyla gargara yaparken kimimiz zencefil çayına bal katıp içiyor kimimiz de göğsüne mentollü merhem sürmeden edemiyor. Peki evde yapılan bu reçeteler hakkında uzmanlar ve araştırmalar ne diyor?
#SağlıkSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "yenidoğan çetesi"ne ilişkin "Bizim için bu operasyonun adı, 'çürük elma operasyonu'; çetenin adı da 'insanlıktan nasibini almamışlar çetesi'dir. Çocuklarımızın sağlığı ve güvenliği konusunda duyduğumuz endişe her şeyin ötesindedir." ifadelerini kullandı.
#Sağlık BakanlığıYapılan bazı araştırmalara göre kanser vakalarının %20 kadarının, Epstein-Barr virüsü ve hepatit B gibi bulaşıcı ajanlara bağlı olduğunu gösteriyor. Amerikan Kanser Araştırmaları Derneği'nin yakın tarihli bir raporu, dünya genelindeki kanser vakalarının yüzde 13'ünün enfeksiyonlara bağlı olduğunu, bazı tahminlerin yüzde 20'ye kadar çıktığını açıkladı. Yani enfeksiyonların neden olduğu kanserler düşündüğümüzden çok daha yaygın. Peki hangi enfeksiyonlar kansere yol açabilir?
#KanserABD'de yapılan bir araştırma, koronavirüs enfeksiyonu geçiren çocukların, diğer solunum yolu hastalıklarına yakalanan akranlarına göre Tip 2 diyabet geliştirme olasılığının yüzde 50 daha fazla olduğunu ortaya koydu. Obez çocuklarda ise bu oran yüzde 100’e kadar çıkıyor. Bu durum, Covid-19'un uzun vadeli etkileri konusundaki endişeleri artırdı. Peki koronavirüs neden çocuk ve gençlerde diyabete neden oluyor? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkPandemi bitti fakat Covid-19 hayatımızda olmaya devam ediyor ve bundan sonra da hep olacak. Uzmanlar, ağustos ayında ilginç bir şekilde Covid vakalarının çok yüksek seyrettiğini söylüyor. Peki Türkiye’de durum ne? Hastanelerde halen test yapılıyor mu? Covid şu anda nasıl tedavi ediliyor?
#CovidNeredeyse çocukluk çağlarından beri kamera karşısında Angelina Jolie... Zaman zaman yaptığı işlerden çok özel hayatıyla gündemde olsa da Oscar dahil birçok ödülü koleksiyonuna kattı. Hatta oyunculukla yetinmeyip son yıllarda yönetmenlik bile yapmaya başladı.
#Angelina JolieAnaokuluna yeni başlayan çocuklarda bazı bulaşıcı hastalıkların sık görüldüğünü ve hızla yayıldığını belirten Özel İzmir Gazi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Atilla Van, okula yeni başlayan çocuklarda bulaşıcı hastalıkları önlemek için alınacak bazı önlemler hakkında bilgiler verdi.
#1Afrika’dan hızla yayılan M-Çiçeği virüsü, dünya genelinde sağlık endişelerini artırdı. Özellikle Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Nijerya, Kamerun, Gabon ve Burundi gibi ülkelerde daha sık rastlanan virüs, sağlık otoritelerinde büyük kaygıya neden oldu. Burundi’de yaşayan Egide Irambona ise virüse yakalananlardan biri. Yüzü, göğsü ve kollarındaki kabarcıklarla mücadele eden Irambona, yaşadıklarını paylaştı. İşte Irambona’nın virüse karşı dokuz gündür süren mücadelesi ve ülkede yaşananlar…
#M-ÇiçeğiHatay'ın Kırıkhan ilçesindeki Gölbaşı Gölü, yüzeye çıkan nilüferler nedeniyle yeşile büründü. Adalar-Gölbaşı Mahallesi Muhtarı Kemal Kangal, "Nilüfer çiçekleri nedeniyle oksijen üretmiyor hale geldi. Eskiden burada balık avlanıyordu. Şimdi ne balık ne kuş kaldı” dedi.
#HatayYuvamız İstanbul sonuçları sorgulama ekranı için gözler İBB'ye çevrildi. İBB Yuvamız İstanbul Çocuk Etkinlik Merkezleri başvuru sonuçları 3-6 yaş arasındaki çocukların için başvuruda bulunan veliler tarafından merak edilip araştırılıyor. Peki, 2024 Yuvamız İstanbul başvuru sonuçları açıklandı mı? Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. İşte merak edilen detaylar...
#Yuvamız İstanbulDünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Margaret Harris, M çiçeği (mpox) ile mücadelede kitlesel aşılama yerine virüsün bulaştığı bölgelerde “hedefli aşılama” yapılması gerektiğini söyledi. M çiçeğinin yayılmasının Covid-19’a göre daha kolay olduğunu belirten Harris, "İnsanların Covid-19 gibi bir durumla karşı karşıya olduğumuzu düşünerek endişelenmelerine gerek yok" dedi.
#M ÇiçeğiAvrupa'daki ilk Mpox hastalığına yakalananlardan biri olan Türk aktivist Harun Tulunay (36), DSÖ'nün hastalığın "Farkındalık yüzü" olarak tüm dünyada bir anda gündeme oturdu. Tulunay, DSÖ'nün geçtiğimiz hafta ikinci kez küresel acil durum ilan etmesi sonrası, Mpox hakkında Demirören Haber Ajansı'na (DHA) konuştu. Tulunay, "Hastalığım sırasında benim de klinik araştırmalarına dahil olduğum ve etkinliği kanıtlanmış bir ilacı, yüzde 95'e varan koruyuculuğu ile aşısı olan bir hastalık. Yıllardır HIV'le yaşayan bir birey olarak söylüyorum; HIV değil, mpox yüzünden çok büyük ızdırap çektim" ifadelerini kullandı.
#MPOXDSÖ’nün maymun çiçeğiyle ilgili küresel acil durum ilan etmesi ve dün İsveç’in ilk vakayı gördüğünü açıklaması, ‘COVID’den sonra yine mi salgın’ endişesi yarattı. Kolay bulaşması, vücutta çıkardığı korkunç yaralar, yaşattığı acılar ve ölüm oranıyla korku salan maymun çiçeğini uzmanlara sorduk...
#DSÖAntalya'da babasından nakledilen yüzde 98,5 uyumlu ilikle yaşama tutunan lösemi hastası Öykü Arin Yazıcı (9), 5 yıllık kritik süreci atlattı. Kızı Öykü Arin'in sağlık durumuna ilişkin bilgi veren Eylem Şen Yazıcı, “5 yılda hastalık tekrar etmedi ya da metastaz olmadı. Sokaktaki herhangi birinden bir tık daha fazla riski var. Büyük oranda en riskli süreci atlatmış durumda. Testlerin sonucu olumlu değerlendirilirse aşı süreci başlayacak" dedi.
#Öykü ArinŞarkıları, yorumu ve sahne performansıyla son dönemin yıldızı o. İlk şarkısını 7 yaşında yazıyor, “Anadolu’da kız çocukları çabuk büyür, ben de çabuk büyümüştüm, 5 yaşında koca bir insandım” diyor. Yeni şarkısı ‘Balerin’i çıkaran Melek Mosso ile buluştuk; hayatını, eşiyle tanışma hikâyesini konuştuk: “Instagram’dan ben yürüdüm kendisine.”
#Melek Mosso32 senedir hayatımızda... Bazen güldürüyor bazen de filmleriyle hüzünlendiriyor. Çok seviliyor... ‘Tolgshow’ formatı da tam gaz 18 yıldır devam ediyor. Tolga Çevik’le buluştuk; bilinmeyenlerini, hayatını, ailesini, mizahı konuştuk: “Kendimi iş mükemmel olsun diye ne çok üzmüşüm, sıkmışım.”
#Tolga ÇevikMavi Bayraklı plajlar, denizin keyfini temiz ve güvenilir bir ortamda çıkarmak isteyenler için en ideal adresler. Ülkemizin kıyıları ise baştan başa harika plajlarla dolu. Özellikle Kurban Bayramı’na sayılı günler kala tatil planı yapıyorsanız Mavi Bayraklı plajlar çok iyi bir seçenek olabilir. Biz de bu hafta uzmanlarımıza ‘Kavurucu sıcaklarda serinletecek en güzel Mavi Bayraklı plajlar hangileri?’ diye sorduk.
#Rota