Çoğumuz sezgisel olarak çocukları bağırarak terbiye etmeye çalışmanın sonuç getirmediğini, ebeveyn-çocuk ilişkisini örselediğini ve çocuk gelişimine zarar verebileceğini biliriz. Yine de çocukların ebeveynlerin tahammül sınırlarını genelde zorladığı bilinen bir gerçektir.
#Mutlu Ailelerin 101 SırrıAşırı korumacı ebeveynlerin en belirgin özelliği, çocuğun tüm gelişim alanları etki eden bir tutum sergiliyor olmalarıdır. Toplumumuzda en yaygın görülen ebeveyn tipi olarak dikkat çekmektedir. Bu maddelerden hangisi sizin için çoğunlukta bir göz atmanızı tavsiye ediyoruz.
#Ebeveynlik ModelleriAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, koruyucu aile yanında bakımı sağlanan çocuk sayısının 10 bin 84’e ulaştığını açıkladı. Bakan Göktaş, “Koruyucu aile yanına yerleştirildikten sonra çocuklarımızı ilk bir yılda her ay, ikinci yıldan itibaren de 3 ayda bir yerinde ziyaretler yaparak izliyoruz." dedi.
#Aile Ve Sosyal Hizmetler BakanıÇocuklarımızı teknolojik araçların ve internetin aşırı kullanımı sonucunda ortaya çıkan davranışsal bağımlılıklardan korumak için dijital ebeveyn olmamız gerekiyor. Dijital çağ döneminde teknolojiyi yerinde, zamanında ve etkin kullanmasını çocuklarına öğretebilen ve e-davranış rol modeli olabilen anne ve babalara dijital ebeveyn denir.
#Dijital Çağda Ebeveyn OlmakErken çocukluk dönemi, insan yaşamının ilk sekiz yılını kapsayan dönem olarak kabul edilir. Erken çocukluk döneminin insan gelişimine temel oluşturacak becerilerin ve alışkanlıkların kazanıldığı kritik bir dönem olduğunu tüm dünya tarafından kabul edilir. Öğrenme yaşam boyu devam eder ve bu dönemde yaşamın hiçbir döneminde olmadığı kadar hızlı bir gelişme ve öğrenme süreci yaşandığını gösterir.
#Sosyo-Kültürel KuramOkulların ‘yeni nesil’ annelerle ‘büyük’ sınavından sonra sıra babalara geldi. Ayıp olur diye büyüklerinin yanında çocuğunu kucağına alamayan, şımarmaması için mesafe koyup onlarla yüz göz olmayan, otoriter, eve ‘ekmek’ getirmekten sorumlu geleneksel babaların yerini şimdi yeni nesil babalar aldı.
#BabaOkulların ‘yeni nesil’ annelerle ‘büyük’ sınavından sonra sıra babalara geldi. Ayıp olur diye büyüklerinin yanında çocuğunu kucağına alamayan, şımarmaması için mesafe koyup onlarla yüz göz olmayan, otoriter, eve ‘ekmek’ getirmekten sorumlu geleneksel babaların yerini şimdi yeni nesil babalar aldı.
#YazarMilli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu'nda yer alan bilgilere göre; elverişsiz koşullarda görev yapan öğretmenlere ve yöneticilere yeni bir teşvik mekanizması kurulacak. Sözleşmeli öğretmenlerin 4+2 olmak üzere toplam altı yıl olan sözleşme süresi, 3+1 olarak toplam dört yıla indirilecek. Ücretli öğretmenlerin ücretleri iyileştirilecek. Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarılmasıyla ilgili hazırlık çalışmaları yürütülecek.
#MEBKadınların toplumsal yaşamdaki güçlü seslerini duyurmak ve ilham veren hikayelerini daha geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla yola çıkan “Kadının Gücü Konferansı” düzenlendi. Hurriyet.com.tr, Raffles İstanbul’da gün boyu süren etkinlikten canlı yayınlarla konuşmaları aktardı.
#Kadının GücüDünya Çevre Günü Google tarafından Doodle oldu ve milyonlarca vatandaş Dünya Çevre Günü hakkında araştırmalara başladı. 1972 yılında İsveç’in Stokholm kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı'nda alınan bir kararla ortaya çıkan Dünya Çevre Günü, Google tarafından yine unutulmadı ve dev arama motoru Google, Dünya Çevre Günü hakkında güzel bir doodle yaptı. Twitter'dan da konuyla alakası yüzlerce yazı yazıldı. Peki, Dünya Çevre Günü ne zaman ortaya çıktı? İşte, Dünya Çevre Günü hakkında önemli detaylar.
#Dünya Çevre GünüSeyhan Kaymakamlığı tarafından öğretmenlerin gelişimine katkı sağlamak, okullarda eğitim ve öğretimin kalitesini artırmak amacıyla yürütülen "Yenilikçi Lider Öğretmenler Projesi" kapsamında gönüllü öğretmenler, farklı teknikler geliştirerek eğitime yeni bir boyut kazandırıyor.
#Okul