Son yıllarda yaşanılan ‘dijital bilgi patlaması’ süreci, cinsel içerikli bilgilere ulaşım konusunda da tüm insanlığa alenen yardım etmeye başladı. Hastalarımdan ve eşlerinden aldığım duyumlara göre ‘bizim dijital dünya’ , kısmen olumlu kısmen de olumsuz etkilemiş gibi gözüküyor evlilikleri. Hadi gelin iyi mi olmuş kötü mü bir bakalım. Sonuca da siz karar verin...
#CinsellikSperm hücreleri, üretildikleri andan itibaren meni adı verilen bir sıvının içerisinde yüzmeye başlarlar. Testis, prostat, seminal vezikül ve Cowper bezleri tarafından üretilen meni sıvısı genelde yoğun, beyaz renkli ve akışkandır. Bazı durumlarda meninin rengi ve yoğunluğu değişkenlik gösterebilir. Genellikle yaş, cinsel ilişki süresi, beslenme faktörleri gibi fizyolojik nedenlerle ortaya çıkan meni değişiklikleri bazı hastalıkların da habercisi olabilir.
#Sperm<b>Amacı:</b> Türk halkının cinsellikle ilgili görüş ve düşüncelerinin tespit edilmesi ve cinsellikle ilgili değer ve yargılarının geniş kapsamda incelenmesi<br><br><b>Kapsamı: </b>17 il merkezinde, 13 yaş üstü 2908 kişi, kent geneli temsili örneklem<br><br><b>Model: </b>yüzyüze görüşme ve kendi doldurma<br><br><b>Görüşme süresi: </b>40-60 dakika<b><br><br>Kapsayan iller: </b>İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kırklareli, Manisa, Denizli, Adana, Antalya, Konya, Kayseri, Samsun, Trabzon, Erzurum, Malatya, Diyarbakır ve Gaziantep.<b><br><br>Yöntem: </b>Çok aşamalı tesadüfi örnekleme yöntemi, eğitim ve sosyo-ekonomik statü, cinsiyet ve yaş değişkenleri için ağırlıklandırma<b><br><br>Saha tarihleri: </b>21 Mart-16 Nisan 2005<br><br><b>Saha ekibi: </b>95’i kadın, 106’sı erkek 201 deneyimli anketör
Güzel bir görünüm hem kadın hem de erkek için önemsenen konular arasında yer alıyor. Fiziksel görünümde yaşanan problemler erkek-kadın farketmeksizin ruhsal sorunlara neden olabiliyor. Özellikle kendisini güzel bulmayan kadının psikolojisi olumsuz yönde etkileniyor, kendine güveni azalıyor, aynalara küsüyor ve karşı cinsle olan ilişkisinde bazı sorunlar yaşayabiliyor. Günümüzde artık kadınlar görünümünde kendilerini mutsuz eden sıkıntılar olduğunda çok daha cesaretli ve hızlı davranabiliyor. Kadınların estetik kaygı duyduğu konuların başında ise “genital bölge” geliyor.
#Sponsorlu İçerik13 yaşındaki bir çocuğun AIDS’ten ölümü, tehlikeyi göz önüne serdi. İstanbul Tıp Fakültesi’nde 100 çocuğun HIV nedeniyle tedavi gördüğü belirtilirken Hürriyet’e konuşan uzmanlar “Vakalarda en çok artış 25-35 yaş grubunda ancak onları 15-19 yaş aralığı takip ediyor” dedi.
#İzmirCinsel yolla bulaşan hastalıklar listesine henüz birkaç ay öncesinde eklenmiş olması ve tedavisinin zor ve uzun süreli olması nedeniyle ‘süper mantar’ olarak nitelendirilen bir mantar türü ortaya çıktı. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) tarafından, yeni ortaya çıkmış bir mantar türü olarak sınıflandırılan ‘Trichophyton mentagrophytes tip VII’ (TMVII) ABD ve Fransa'nın ardından İngiltere'de de görüldü. Uzmanlar bu mantar türünün 'sessizce' yayıldığı konusunda uyarıyor.
#CYBHSevgili Hürriyet okurları... ‘SERKAN KIZILBAYIR İLE YAN KOLTUK’ sohbetlerimizde bu haftaki konuğum Acıbadem Ankara Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Prof. Dr. Rana Karayalçın oldu. Karayalçın, “endometriozis” konusunda merak edilenleri yanıtladı.
#Serkan KızılbayırBu hafta Venüs, Aslan burcuna geçip 5 Ağustos’a kadar burada seyahat edecek. Venüs Aslan’da olduğunda kaygılar veya ego-gurur yüzünden ilişkiler zarara uğrayabilir. Bu en kötü senaryo. Size bir de iyi yönünü söyleyelim; tam da yaz aşkları dönemi başlıyor.
#AstrolojiAraştırmalara göre, tüp bebek (IVF) yoluyla doğan bebekler çocukluk çağı lösemisi açısından daha yüksek risk taşıyor. Peki böyle bir şey nasıl olabilir? İşte araştırma sonuçları ve uzman yorumları…
#Tüp BebekYarın Terazi burcunun 25’inci derecesinde yılın ilk Ay tutulması meydana gelecek. Bugün aşk fırsatlarıyla dolu; salı günü estetik kaygılarımız tavan yapacak. Bu hafta Boğalar sosyal çevrelerinde, Aslanlar da mali işlerinde meydana gelecek gelişmelere odaklanmak zorunda. Koçlar ve Teraziler de sağlıklarına.
#Dinçer Günerİlk aşık olduğumuzda neden gözümüz karşımızdakinin kusurlarını görmez? Karnımızda uçuşan kelebeklerin, terleyen avuçlarımızın sebebi nedir? Neden hep sevdiğimizle birlikte zaman geçirmek ister, onu yeri gelince kendimizden bile kıskanırız? Peki sevilen kişi hayatımızdan çıktığında bu kaybın vücudumuza nasıl bir etkisi olur? Bilim insanları bütün bunları teker teker anlattı...
#AŞK“Aşk.” Leyla ile Mecnun, Kerem ve Aslı gibi... Mitolojilere, efsaneler, kitaplara, şiirlere konu olan... Filozofların, psikologların bir ömür anlamlandırmak için uğraştığı... Peki nedir “Aşk?” Tek bir tanımı olabilir mi? Bence olamaz, parmak izi gibidir aşk... Hayatı nasıl gördüğümüz ve kim olduğumuzla doğru orantılıdır, herkes kendince yaşar. Dolayısıyla biri için doğru olan diğeri için pekâlâ yanlış olabilir. Peki, aşkın bir kimyası ya da süresi var mı? Beyin mi yoksa kalp mi âşık olan? İlk görüşte aşk ne kadar mümkün? 14 Şubat Sevgililer Günü arifesinde psikolojik ya da romantik açıdan değil de nörobilimcilerin çalışmaları ışığında anlamaya çalışalım aşkı dedim. Prof. Dr. Derya Uludüz ile 7 soruda ele aldık.
#AşkTürkiye’de her yıl 3-5 bin kişi AIDS hastalığına yol açan HIV tanısı alıyor. Dünyada ilk kez 1981 yılında tanımlanan HIV, en çok korkulan virüslerin başında geliyor. Ancak tedavide çok yol kat edildi. Eskiden günde bir torba ilaç içen hastalar şu anda tek hapla etkili tedavi alabiliyor. HIV yönetiminde en önemli hedef ise hastaların tanı alması. Bunun için de gerekli olan şart, test yapılması.
#Farkındalık GünüAstrolojik olarak yılın en önemli haftalarından birindeyiz çünkü Terazi burcunda Güneş tutulması meydana gelecek. Tutulmalar önemli astrolojik zamanlardır, göz ardı ettiğimiz konuları gözümüze sokar. Önemli inisiyatifler almak zorunda kalabiliriz ya da hayatımızın gidişatını değiştirecek temalar ön plana çıkabilir...
#Dinçer Güner