Cilt Kanseri Belirtileri haberleri sayfasında Cilt Kanseri Belirtileri hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 254 Cilt Kanseri Belirtileri haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Mariena Browning, 22 yaşındayken hayatının en iyi döneminde olduğunu hissediyordu, bir ev almaya ve âşık olduğu kişi ile aile kurmaya hazırlanıyordu. Mariena bir aile kurma planları yaparken şok edici bir şekilde 4. evre melanom yani cilt kanseri olduğunu öğrendi. Bu beklenmedik teşhis Mariena Browning’in gözlerini sarartan, kötü bir kolon enfeksiyonuna yakalanmasına neden olan ve hayatını sonsuza dek değiştiren üzücü bir üç yıllık tedaviye yol açtı.
#Cilt KanseriABD, Idaho'da yaşayan Mariena Browning, 22 yaşındayken hayatının en iyi döneminde olduğunu hissediyordu, bir ev almaya ve âşık olduğu kişi ile aile kurmaya hazırlanıyordu. Mariena bir aile kurma planları yaparken şok edici bir şekilde 4. evre melanom yani cilt kanseri olduğunu öğrendi. Üstelik en ufacık bir belirtisi dahi yoktu!
#MelanomSanayinin hızlı gelişmesine bağlı olarak sera gazındaki yükseliş ve Ozon tabakasının giderek tahrip olması, cilt kanseri vakalarının sayısını giderek artırıyor. Günümüzde kanser vakalarının neredeyse yarısını cilt kanseri olduğunu hatırlatan Op. Dr. Evrim Uçkunkaya, 4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle cilt kanseri özelinde görüş ve önerilerini paylaştı.
#Cilt KanseriCilt kanseri en sık karşılaşılan ama en az tehlikeli olan deri kanseri çeşitidir. Sıklıkla güneş ışınları veya solaryumdaki UV dalgalar nedeniyle oluşur. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Senem Özge Turaçlı cilt kanserleri hakkında merak edilenleri cevapladı.
#Kanser TedavisiMariena Browning, 22 yaşındayken hayatının en iyi döneminde olduğunu hissediyordu, bir ev almaya ve âşık olduğu kişi ile aile kurmaya hazırlanıyordu. Mariena bir aile kurma planları yaparken şok edici bir şekilde 4. evre melanom yani cilt kanseri olduğunu öğrendi. Bu beklenmedik teşhis Mariena Browning’in gözlerini sarartan, kötü bir kolon enfeksiyonuna yakalanmasına neden olan ve hayatını sonsuza dek değiştiren üzücü bir üç yıllık tedaviye yol açtı.
#Cilt KanseriABD, Idaho'da yaşayan Mariena Browning, 22 yaşındayken hayatının en iyi döneminde olduğunu hissediyordu, bir ev almaya ve âşık olduğu kişi ile aile kurmaya hazırlanıyordu. Mariena bir aile kurma planları yaparken şok edici bir şekilde 4. evre melanom yani cilt kanseri olduğunu öğrendi. Üstelik en ufacık bir belirtisi dahi yoktu!
#MelanomDeri, vücudun en büyük organı olup kişileri dış etmenlere karşı koruyor. Deri hücrelerinin kontrolsüz çoğalması ise deri kanserlerine sebep oluyor. Deri kanserleri en sık görülen kanser türleri arasında yer alıyor. Cilt (deri) kanseri, birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkıyor. Peki cilt (deri) kanseri nedir? Cilt kanseri belirtileri, nedenleri ve tedavisi...
#Cilt KanseriCildin deri kısmına rengini veren melanin isimli renk pigmentleri, melanosit adı verilen cilt hücreleri sayesinde meydana gelir. Bu hücrelerin kontrolsüz bir şekilde bölünüp çoğalması ile meydana gelen cilt kanseri melanom veya melanoma olarak adlandırılır. Peki Cilt kanseri nedir? Cilt kanseri belirtileri nelerdir?
#Cilt KanseriProf.Dr. Nuri Karadurmuş, Kanal D ekranında yayınlanan Balçiçek İle Dr. Can Kurtaran programına konuk oldu. Programda, günümüzde oldukça sık görülen bir kanser türü olan cilt kanseriyle ilgili "Cilt kanseri nedir? , Cilt kanserinin sebepleri nelerdir? , Kimler cilt kanseri riski altındadır? , “Solarium cilt kanseri yapar mı?" gibi sorular hakkında çok önemli bilgiler verdi.
#Cilt Kanseri Türleri Nelerdir?Sanayinin hızlı gelişmesine bağlı olarak sera gazındaki yükseliş ve Ozon tabakasının giderek tahrip olması, cilt kanseri vakalarının sayısını giderek artırıyor. Günümüzde kanser vakalarının neredeyse yarısını cilt kanseri olduğunu hatırlatan Op. Dr. Evrim Uçkunkaya, 4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle cilt kanseri özelinde görüş ve önerilerini paylaştı.
#Cilt KanseriCilt kanseri en sık karşılaşılan ama en az tehlikeli olan deri kanseri çeşitidir. Sıklıkla güneş ışınları veya solaryumdaki UV dalgalar nedeniyle oluşur. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Senem Özge Turaçlı cilt kanserleri hakkında merak edilenleri cevapladı.
#Kanser TedavisiGenç yetişkinler arasında kanser vakalarının alarm verici şekilde artması, sağlık alanında büyük bir kaygı yaratıyor. İngiltere Kanser Araştırmaları Derneği’nin verilerine göre, 24-49 yaş grubunda safra kesesi kanseri vakaları 1990’lardan bu yana yüzde 84 oranında yükseldi. Onkologlar, bu durumu 'salgın' olarak nitelendirirken, çoğu uzman erken teşhisin hayati önem taşıdığını vurguluyor. Peki safra kesesi kanseri neden artıyor? Ülkemizde durum nasıl? Belirtileri neler? Nelere dikkat edilmeli? Doç. Dr. Osman Köstek ile mercek altına aldık.
#KanserYedi kadından biri yaşamı boyunca meme kanserine yakalanıyor, ancak ne kadar erken teşhis edilirse tedavi edilme olasılığı o kadar yüksek oluyor. Ekim ayının meme kanseri farkındalık ayı olmasını fırsat bilerek; meme kanseri nedirden, evde kendinizi nasıl muayene edeceğinize ve ailenizde kanser öyküsü varsa neler yapmanız gerektiğine kadar bilmeniz gereken her şeyi bir araya getirdik. İşte her kadının okuması gereken meme kanseri rehberi…
#Meme KanseriYaz aylarında çoğumuz arabaya biner binmez bir an önce serinlemek için klimayı çalıştırırız. Havalandırmadan çıkan soğuk havanın yüzümüze vurmasını istiyoruz ama klimaların bu şekilde kullanımı yüz felcinden solunum hastalıklarına hatta kansere kadar ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarıyor.
#KlimaTüm yurt genelinde kavurucu sıcakları yaşamaya başladık. Dışarıdan eve girdiğimizde ya da arabaya bindiğimizde imdadımıza klimalar yetişiyor. Ancak klimaların yanlış kullanımı ciddi sağlık sorunlarına neden oluyor. Özellikle arabaya biner binmez klimanın açılması son derece tehlikeli. Peki, nedir bu kadar tehlikeli olan şey? Hem araç içinde hem de ev ve iş yerlerinde klima kullanımı ile ilgili bilinmesi gerekenleri Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Nurgül Naurzvai ile konuştuk.
#SağlıkDünyanın en yaygın cilt kanseri türlerinden biri olan bazal hücreli karsinom hastalığının sıklığı son zamanlarda artmaya başladı. Türkiye'de de güneşe maruz kalma ve açık ten faktörleri göz önünde bulundurulduğunda oldukça yaygın görülen bazal hücreli karsinom, basit bir sivilce olarak ortaya çıkıyor. Peki hastalık neden gücünü artırdı? Belirtileri neler? Nelere dikkat etmek gerekiyor? Doç. Dr. Aslı Tatlıparmak ile mercek altına aldık.
#SağlıkZ kuşağı şu sıralar ‘hızlı yaşlanma’ ile gündemde… TikTok kullanıcısı olan fenomen Jordan Howlett’in geçtiğimiz günlerde ortaya attığı “Günümüzde Y kuşağı yaşlarından daha genç görünürken, Z kuşağı çok daha yaşlı görünüyor” teorisi sosyal medyada popüler oldu. ABD'li araştırmacılar da bu düşünceyi destekledi. Peki Z kuşağı neden yaşından büyük görünüyor?
#SağlıkKanser son yıllarda ‘salgın’ gibi gücünü artırdı. Özellikle pankreas kanserinin genç yaşlarda görülme sıklığındaki artış endişe yaratıyor. İngiltere'de yapılan bir araştırmada 1990 yılından beri 25 yaşın altındaki kadınlarda pankreas kanserine yakalananların oranı yüzde 200 arttı. Hastalığın bu kadar artmasındaki etkenler neler? Neden genç kadınları hedef alıyor? Türkiye’de görülme sıklığı nedir? Tüm bu sorulara uzmanlarla cevap aradık.
#SağlıkErken teşhiste tedavi oranı neredeyse yüzde 100’e yakın olan rahim ağzı kanserinin nedeni yüzde 99 oranında insan papilloma virüsü (HPV). Ve günümüzde HPV aşısıyla bunu önlemek mümkün. 1-31 Ocak Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık Ayı’nda kimsenin aklında bu virüsle ilgili soru işareti kalmasın istedik. HPV hakkında bilinmesi gerekenleri uzmanlara sorduk.
#HPVVücudumuzda B12 vitamini seviyesi çok azaldığında yorgunluk, halsizlik, hafıza sorunları ya da nörolojik sorunlar meydana gelebilir ancak bu demek değil ki kendini her yorgun hisseden ya da hafızasını kuvvetlendirmek isteyen B12 vitamini almalı? Uzmanlar B12 seviyelerine baktırmadan takviye almamanızı öneriyor ve gereksi kulanımı konusunda uyarıyor
#B12Vitamin takviyelerinin popülaritesi oldukça arttı ama uzmanlar her fırsatta gereksiz kullanım konusunda uyarıyor. B12 de son yılların parlayan yıldızlarından biri. Özellikle yorgunluk ve hafıza sorunları için pek çok kişi B12 seviyelerine baktırmadan takviye alıyor. Peki bu takviyeler gerçekten işe yarıyor mu? Gereksiz kullanımı nelere sebep olur? İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hakan Koçoğlu ve Diyetisyen Gamze Çakaloğlu ile konuştuk.
#B12Günümüzde gıda takviyesi almayan neredeyse yok. Probiyotikler, demir, magnezyum, çinko gibi mineraller, multivitaminler derken her gün bir avuç takviye yutan var. Ancak uzmanlar bazı takviyelerin bilinçsiz kullanımının düşük miktarlarda bile sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda uyarıyor. İşte ayrıntılar...
#A VitaminiCilt, sağlığımızın ve güzelliğimizin önemli bir yansımasıdır. Sağlıklı ve ışıl ışıl bir cilt, özgüveni artırır ve yaşam kalitesini iyileştirir. Ancak, cilt bakımı, sadece günlük temizlik rutiniyle sınırlı değildir. Profesyonel cilt bakım hizmetleri, cildinizi iyileştirmek, gençleştirmek ve korumak için sunulan önemli bir destek sağlar.
#CİLTHayatı boyunca hiç kilo problemi yaşamamış olan Bridget Houser, 2018'deki düğününden önceki aylarda açıklanamaz bir şekilde kilo almaya başladığını fark etti. Yaptığı koşuların mesafesini artırdı, arka arkaya yüksek yoğunluklu egzersiz dersleri aldı, gün boyunca genellikle yalnızca su, kahve ve meyve tüketti, akşamları da çoğunlukla sebzeden oluşan hafif bir yemek yedi. Ancak Houser ne yaparsa yapsın, bir türlü kilo veremiyor aksine kilo alıyordu. Üstelik yüzü de gittikçe yuvarlaklaşıyordu.
#Cushing Sendromu“Sürekli diyet ve spor yapıyorum ama hiç kilo veremiyorum!” şikâyetlerini çevremizde sıkça duyuyoruz. Bu durum “Aydede Yüzü” olarak da bilinen Cushing sendromu hastalığının habercisi olabilir. Bridget Houser’ın yaşadıkları da buna çok iyi bir örnek...
#Sağlık