Yaz gelince akla ilk o geliyor, 7’den 70’e herkes severek yiyor ama gıda sahtekarları dondurmaya da hile bulaştırıyor. Merdiven altı firmalar dondurmaya daha ucuza mâl olsun diye öyle malzemeler katıyorlar ki insan sağlığını hiçe sayıyorlar. Dondurma ile birlikte neler yiyoruz neler...
#DondurmaGöz kamaştıran rengi, büyüleyen kokusuyla severek tükettiğimiz bu meyveyle beş çayına bir tatlı veya akşama hafif bir salata hazırlamak çok kolay. Çocuklarınızla birlikte mutfağa girmek istiyorsanız Çiğdem Seferoğlu’ndan aldığımız çilekli dondurma tarifini deneyin...
#GazetehaberleriDışarı çıkmayı; arkadaşlarla, aileyle birlikte bir şeyler yeyip sohbet etmeyi özledik. Ama bir yandan da kendi yemeğimiz, tabağımız, bardağımız olsun; sosyal mesafeyi de koruyalım istiyoruz. Yaz aylarının gözdesi piknik şu dönemde hepsini mümkün kılıyor. Çeşit de çok; bunun alaturka piknik sepeti de var, genç işi olanı da... Hepsine önerilemiz ayrı ayrı: Sepet hazırlamanın püf noktaları, en güzel piknik yerleri, işinizi kolaylaştıracak ürünler...
#GazetehaberleriBUGÜN o gün...Kadın girişimcileri yazdığım gün. Yürünmeyen yollarda yürüyen kadınları sizinle tanıştırdığım gün... Arzu Tüzün de onlardan biri.Bir dondurmacı. Bizim köyün, Bodrum Gürece’nin şahane dondurmacısı. Öyle dev bir zincir değil, dükkânı filan da yok. Farklı noktalara dondurma veriyor. Tamamen butik çalışıyor. Kendi atölyesinde dondurmalar yapıyor, ama ne dondurmalar! Ağzına değdiğinde kendinden geçiyorsun. Direkt çocukluğuna dönüyorsun. Öyle bir lezzet. Geleneksel yöntemlerle üretiyor. Ama sürekli kendini aşmak için farklı çeşitler deniyor. Lavantalı, adaçaylı, tahinli, taze naneli ve daha pek çok farklı çeşit dondurma yapıyor. Yerel kalkınma projesine destek kapsamında da zaman zaman köyün tüm çocuklarına dondurma dağıtıyor. Şahane yani! Beni en çok etkileyen cesur olması, risk alması, tutku duyduğu işi yapması. Ve ortaya çıkardığı ürünün gerçekten nefis olması...
#YazarDaha çok yiyor, daha az hareket ediyoruz. Hepimiz “hata”da eşit de değiliz. Normal yiyip çok az hareket edenlerimiz, çok fazla yiyip pek az hareket edenlerimiz de var. Ama bütün bu “katmerli yanlışlar” bile başka yanlışların varlığını maskeleyemiyor. Ve zaten bu nedenle de sorunun çok fazla “başka” alt başlıkları da var. İşte onlardan bazıları...
#Osman MüftüoğluKilo vermeye çalışanların farkına varmadan tekrarlayıp durdukları “basit ama önemli” bazı hatalar var. Bunların her biri, kilo kaybının sürekliliğini ve hızını engelleyen hatalar. İçlerinden bazıları diyet yaparken bile “kilo almaya” yol açabilir. Beslenme uzmanları bu duruma “TAKILMA KİLOLARI” adını verir. Genelde akla bile gelmeyen ama pek çok diyetçinin çabalarını sabote edebilen o hataların ilk 6’sını beslenme uzmanı Nilüfer Bayram yazdı.
#YazarBaşında anneannem gibi bağladığı çemberi, yüzünün her tarafına kondurulmuş gülücükleri, tatlı dilinden dökülen manileriyle, dünya tatlısı, gerçek bir Anadolu kadınıydı Saadet Hanım. 10 parmağında 10 marifet, becerikli, sağduyulu, hayat üniversitesini pekiyi dereceyle bitirmiş olan Malatyalı Saadet Hanım’la doyumsuz bir sohbet ettik ve bir de televizyon programı çekimi gerçekleştirdik.
#YemekAmerikan Beslenme Derneği'nin araştırmasına göre dondurma, 'en çok mutluluk veren yiyecekler' listesinde en üst sırada yer alıyor. Onu çikolata, kek, üzüm ve pizza izliyor. Merak edenler için söyleyelim; en az heyecanlandıran gıda karnabahar! Mutluluk, heyecan ve rahatlamanın bir arada değerlendirildiği 'toplam duygusal puanlama'da da en yüksek skor yine dondurmada.
#Dondurma