Güncelleme Tarihi:
Malzemeler
300 gr (2 bardak) küp küp doğranmış çilek
1 bardak süzme yoğurt
2 yemek kaşığı krema
2 yemek kaşığı bal
2 tatlı kaşığı pudra şekeri
4-5 nane yaprağı
Hazırlanışı
Çilekleri, balı, şekeri ve nane yapraklarını mutfak robotunda ya da el blenderi ile püre haline getirin. Daha sonra çileklerin çekirdekleri dondurmada olmasın derseniz, püreyi ince bir süzgeçten süzün.Pürenin içine süzme yoğurt ve kremayı ekleyip mutfak robotunda veya elinizle homojen bir karışım haline gelinceye kadar çırpın.Eğer dondurma makineniz varsa onu kullanın. Eğer benim gibi bir dondurma makineniz yoksa, karışımı yayvan bir kaba koyup buzluğa kaldırın, birer saat arayla karışımı dolaptan çıkartıp, bir çatal veya el blenderi ile iyice karıştırıp buzluğa geri koyun, 3-4 saat sonra dondurmanız hazır hale gelecek.