Gallada iyi değil, çok iyi bir lokanta... Fatih Tutak uluslararası çapta bir şef. Meraklı. Araştırmacı. Çok az şefte olan bir özelliği de damak tadının çok iyi olması. İşini ciddiye alıyor; kestirmeden değil, gerekli yoldan gidiyor. Burada lezzet şöleni patatesli pide ve dana ilikli-çıtır sarımsaklı tereyağıyla başlıyor, saf umami. Tarhananın çeşni olarak kullanıldığı enginar bir başyapıt. Dört dumpling var; kuzugöbeği püresi ve yengeçliler favorim oldu ama karidesli ve Adana kebaplı olanlar da başarılı. Pekin ördeğiyse yıllar önce Girardet lokantasında yediğim düzeyde, yani çok iyi Çin lokantalarından bile daha iyi...
#Vedat MİLORÜlkemizin en gözde tatil beldesi Bodrum, bu mevsimde birçok ünlü şefi ağırlayarak ziyaretçilerine deniz, kum ve güneş kadar gastronomik bir deneyim de vaat ediyor. Londra’nın sevilen mekânlarından The Counter’ın şefi Kemal Demirasal’ın bu yaz Bodrum’a gelmesi en heyecan verici şeylerden biri... Loft Elia’nın mutfağına giren ürünleri bir çiftlikte özel olarak ürettiren şef Deniz Aşan’dan her cumartesi ‘atıksız sofralar’ kurulan Barbaros Farm’a, zeytinyağlı kalburabastısıyla ünlü Kısmet’ten şef Mehmet Yalçınkaya’nın yeni restoranı Denizden’e beldede mutlaka gidilmesi gereken yeme-içme mekânlarına bakalım.
#Ebru ErkeSektörün güvenilir ve lider iş birimi Nestlé Professional Türkiye, müşterilerine yaratıcı yiyecek ve içecek çözümleri sunuyor. Türkiye'nin dinamik ve büyüme potansiyeli yüksek ev dışı tüketim sektörünün ihtiyaçlarını anlamaya odaklanırken, iş ortaklarına da değer katıyor. Türkiye'deki çikolata tüketimi gibi yerel pazar trendlerini yakından takip eden Nestlé Professional Türkiye, bunları ürün geliştirme süreçlerine entegre ederek, müşterilerinin beklentilerini karşılayan, yenilikçi ve lezzetli çözümler sunuyor.
#Sponsorlu İçerikDışarıda para harcamaya değer yemeklerin et veya balık olduğunu düşünmemiz inanılmaz bir potansiyeli değerlendiremememize neden oluyor. Sebze, tahıl, meyve, ot, bitki ve yenebilir çiçekler açısından çok zengin bir ülkeyiz. Bu bağlamda size Alaf’ta yediklerimden bahsetmek istiyorum.
#AlafSurvivor'da anlat bakalım ve ödül oyununu kazanan takım son bölümde belli oldu. Yeni bir ödül oyunu mücadelesinin yaşandığı Survivor Türkiye'nin 19 Mayıs tarihli 97. bölümünde kırmızı takım avantajın sahibi olurken, ilk turun sonunda ise kazanan mavi takım oldu. Yarışmacıların keyifli anlar yaşadığı anlat bakalım mücadelesinde ise en fazla kelimeyi bilen takım gecenin sonunda çikolatalı tatlı yeme fırsatı elde etti. Ödül oyunu karşılaşmasının yaşandığı geceye İsmail ve Merve arasında yaşanan tartışma damga vurdu. Peki, Survivor'da ödül oyununu kim kazandı? İşte, 19 Mayıs Survivor ödül oyununu kazanan takım ve son bölümde yaşananlar.
#Survivor'da Ödül OyunuÇikolata kimsenin 'hayır' diyemediği lezzetlerin başında geliyor. Herkesin çikolata tercihi farklı olsa da kakao taneciklerinin o büyülü özü, tüm dünyayı etkisi altına almış durumda. Sizin için birbirinden nefis çikolata ve çikolatalı tatlı tarifleri hazırladık. Hazırsanız gelsin tariflerimiz...
#ÇikolataGastronomi sektöründe sunduğunuz ürünün lezzeti ve sunumu kadar ismi ve hikayesi de çok önemlidir. Yemeğin ismi farklı olduğu kadar, merak uyandırıcı ve sıra dışı olmalıdır. Daha önceden hiç duymadığınız ve sizi şaşırtan bir yemeği asla unutamazsınız. Yemeğin lezzeti ne kadar önemli ise pazarlanması da bir o kadar önemlidir.
#BursaÇikolatayı sevmeyen var mı? Olduğunu zannetmiyoruz. Üstelik bu dünyanın her yerinde geçerli bir durum. O kadar ki çikolatanın Avrupa'ya ilk geliş tarihi olan 7 Temmuz, Dünya Çikolata Günü olarak kutlanıyor. Biz de bu güne özel nefis çikolatalı tariflerimizden derledik. İşte çıtır lokmadan kurabiyeye birbirinden keyifli çikolatalı tatlı tarifleri...
#ÇikolataAkışkan çikolatası ve lezzetiyle en romantik tatlılardan birisi o! Kalpleri eriten bu çikolatalı fondant, sevgililer gününde yapılabilecek en doğru tarif olacaktır. Unutmayın, bu tatlı fırından çıkar çıkmaz yeniyor zamanlamayı iyi ayarlamanızı tavsiye ederiz!
#Çikolatalı FondantTürk yayıncılar, bu yıl 70'incisi düzenlenen dünyanın en büyük kitap fuarı Frankfurt Kitap Fuarı'na yoğun bir katılım gösterdi. 14 Ekim'de sona erecek fuara Türkiye'nin sanki ikinci defa konuk ülke gibi katılım gösterdiğine dikkat çeken Türk yayıncılar, randevular ve programlar arası koşuşturmaktan otellerine yorgun döndü. Şef Refika Birgül'ün Türk mutfağı tanıtımı da büyük ilgi gördü.
#Frankfurt Kitap FuarıPastaneler, geçmişte özellikle gençlerin bir numaralı buluşma noktasıydı. Artık bu alışkanlık yavaş yavaş bitse de, nostaljik pastaneler gözümüzdeki değerini korumaya devam ediyor. İstanbul da, bu konuda oldukça şanslı olan şehirlerden biri. Çünkü birçok tarihi pastane hâlâ ayakta! Biz de bu sayede tatlının, pastanın, hamur işinin en lezzetlisini yiyebiliyoruz. İşte semtleriyle özdeşlemiş ve buram buram nostalji kokan 5 İstanbul pastanesi...
#İstanbulKolorado Eyaleti’ndeki 100 bin nüfuslu Boulder, Rocky Dağları’nın eteğinde. Ormanla çevrili. 19’uncu yüzyıldan bu yana eğitim ve gözde sayfiye merkezi. Üniversitesinde 40 bin genç okuyor. 1960’larda hippi’lerin, 1970’lerde rock grubu Grateful Dead hayranlarının gözdesiydi. Bağımsız parlamentosu, hükümetiyle başarılı bir yerel yönetim örneği. Öylesine huzur dolu ki, rüyalar alemine ışınlanmak için kentte yasal satılan esrara gerek yok.
#DenverKARABAĞLAR Belediyesi Kent Konseyi’nin Sürekli Eğitim Merkezi’nde açtığı pastacılık kursuna katılan 12 kadın, 17 Ekim’den bu yana hafta içi her gün 4 saat pasta, börek, pizza, poğaça, baklava, mantı, kurabiye, sütlü ve çikolatalı tatlı yapmayı öğreniyor. Toplam 808 saatlik kurs, 20 Mart’ta sona erecek.
Sümeyye Erdoğan’ın annesinin tercümanlığını yaptığı Katar Emiri’nin oğlunun düğününde Emine Erdoğan, 50 kadar konukla VIP salonunda ağırlandı. Sonra diğer davetlilerle bir araya gelen Erdoğanlar, Emir’le de sohbet etti. Düğünde erkek saz ekibi perde ardında müzik yaptı. Erkek bölümündeki eğlence TV’lerle kadınlara yansıtıldı.