Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
• 50 g tereyağı
• 150 g bitter çikolata
• 1 adet yumurta
• 2 yemek kaşığı un
• 2 yemek kaşığı pikan cevizi
• 1 yemek kaşığı pudra şekeri
• 1 çay kaşığının ucuyla deniz tuzu
• 1 tatlı kaşığı kakao
Süslemek için;
• Pudra şekeri
• Çilek
• Nane
Tarif:
1-Öncelikle sufle kabınızı tereyağı ile yağlayın.
2-Ardından kabın içerisine toz kakao serpiştirin.
3-Pikan cevizlerini Arçelik Rose Gold Eternity Doğrayıcı’da toz haline gelen kadar çekin, kenara alın.
4-Çikolatayı Arçelik Rose Gold Eternity Doğrayıcı’da küçük parçalara bölün.
5-Arçelik Ankastre Ocak’a aldığınız bir tencerede suyu kaynatın. Üzerine çikolata kabını koyup benmari usulü eritin.
6-Çikolata soğuyunca içerisine yumurtayı ekleyin, karıştırın.
7-Ardından un, toz haline getirdiğiniz pikan cevizi, pudra şekeri ve bir tutam tuzu ekleyin.
8-Tüm karışımı Arçelik Rose Gold Eternity Mikser ile çırpın.
9-Sıvı haldeki karışımı sufle kaplarına dökün.
10-Önceden ısıtılmış Arçelik Ankastre Fırın’da 15 dakika pişirin.
11-Fondantların dışı kek dokusunda pişecek, içi sıvı kalacaktır, bu yüzden fazla pişirmeyin.
12-Fırından çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri serpin, yanına çilek doğrayıp naneyle süsleyin.
13-Çikolatalı fondantınızı Arçelik Telve Türk Kahvesi Makinesi ile hazırladığınız Türk kahvesi ile servis edin.
14-Afiyet olsun!
Sponsorlu içerik