Badem sütü, veganlar ve laktoza duyarlılığı olanlar tarafından tercih edilen içeceklerden biri. Fındık veya Hindistan cevizi gibi farklı bitkilerin sütü hazırlanabiliyor. Ancak badem sütü en sık tüketilen seçenekler arasında yer alıyor. Kıvamı, tadı ve rengiyle de farklı tariflere de lezzet katıyor. Bu sütü hazır olarak alabileceğiniz gibi evde, kendi mutfağınızda da hazırlayabilirsiniz. Peki evde çiğ badem sütü nasıl yapılır, kaç gün dayanır? Tüm yapılış aşamalarını sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Badem SütüRamazan ayının en güzel yanı iftarda aile ve dostlarla birlikte olmaktır ama bazen sofranın etrafındakiler, bazen de sofranın kurulduğu yer değişebilir. Her nerede ve kiminle olursak olalım lezzetli bir sofra kurmak aslında hiç de zor değil. Nasıl mı? İşte herkesin kendine göre bir mutluluk bulacağı 5 harika piliç tarifi!
#Sponsorlu İçerikKendinizi biraz gergin, biraz stresli, biraz mutsuz, hissettiğinizde eliniz sebepsizce çikolataya mı gidiyor? Peki yedikten sonra duygu durumunuzu hiç gözlemlediniz mi? Mutlu mu oluyorsunuz yoksa ölçüyü kaçırdığınızı hissedip ‘kilo alacağım’ diyerek suçluluk duygusuna kapılıp mutsuz mu? Acaba çikolata yerine sizi mutlu edebilecek besinler neler? Hangi çikolata diğerlerine göre daha masum? İşte tüm bu soruların cevabı bu haftaki yazımızda...
#ÇikolataYeni yılı karşıladığımız ilk saatlerde mide ağrısı, şişkinlik, hazımsızlık, baş ağrısı gibi problemleri yaşamamak için dikkatli beslenmekte fayda olduğunun altını çizen diyetisyen Berna Arslan, “Yemeklerinizin pişirme yönteminde kızartma yerine fırınlama, soteleme veya ızgara seçeneklerini seçmenizi öneririm. Hafif başlangıçları tercih ederek ana yemekten önce salata, ızgara sebze, zeytinyağlı meze varsa tüketilebilir" dedi.
#SağlıkGelinim Mutfakta tavuklu buhara pilavı tarifi akşam sofrası için hazırlık yapacaklar tarafından merak ediliyor. Kuzu etiyle de hazırlanan buhara pilavında 7 farklı baharat kullanılıyor. Farklı sebzeler de pilava farklı bir lezzet katıyor. Peki Tavuklu buhara pilavı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte tavuklu buhara pilavı tarifi ve püf noktaları...
#Tavuklu Buhara Pilavı TarifiBuzdolabında güzelce soğutulmuş halini yemenin keyfi hiçbir şeye benzemese de taze kayısıyla sorbeden reçele, ters-yüz kekten crumble’a çeşit çeşit tatlı yapmayı çok seviyorum. Tezgâhlardan kalkana dek et yemeklerine ve salatalara katmayı da ihmal etmiyorum. İncik ve kuskusla yaptığım kayısı salsalı yemeğimi mutlaka deneyin.
#SorbeYoğurda taze kayısı dilimleyebilir, kefiri üzerine tarçın serpiştirilmiş şeftaliyle birlikte yiyebiliriz. Karpuz-peynir ikilisine taze nane, bademli semizotu salatasına şeftali çok yakışıyor. Kavun, badem sütü ve fesleğenle smoothie, karadut ve yeşil çayla da soğuk çay yapabiliriz. Vitamin-mineraller, zengin su içeriği ve lifler... Sıcak havalarda bedenimizin ihtiyacı olan her şey işte bu leziz meyvelerde.
#Kavunİftar ve sahur sofraları hoşafsız olur mu? Hem sıvı hem de enerji ihtiyacımızı karşılayan bu geleneksel tat, aynı zamanda tatlı isteğimizi de bastırıyor. Hele bir de yanında pilav varsa kaşıklamaya doyum olmuyor. Yazarlarımız Sahrap Soysal ile beslenme ve diyet uzmanı Berrin Yiğit birbirinden leziz hoşaf tarifleri veriyor.
#Hoşaf TarifiMerhabalar sevgili dostlar. Acısıyla tatlısıyla, iyisiyle kötüsüyle, hüznüyle mutluluğuyla bir senenin daha sonuna geldik. Eminim ki aramızda yılbaşını sıradan bir gün sayanlarımız ve herhangi bir özel hazırlığa gerek duymayanlarımız da vardır fakat ben “yeni yıla ancak enfes yılbaşı sofralarıyla girilir” diyenlerdenim. Bunun için de benim gibi düşünen ve yeni yıla lezzetli bir başlangıç yapmak isteyen hatırı sayılır bir kitlenin olduğunu varsayarak yine enfes öneriler hazırladım.
#2023 Yılbaşı MenüsüYılbaşı akşamı genelde evlerde bir araya geliyor, sevdiklerimizi güzel sofralarda ağırlamak istiyoruz. İşin hazırlık ve pişirme aşaması gözünüzü korkutmasın. Evdeki fazla malzemeleri de değerlendirebileceğiniz pratik ve bitki temelli tariflerimle aileniz ve arkadaşlarınızla eğlenmek için kısa sürede hazırsınız…
#YılbaşıYeni eğitim öğretim yılı başladı, çocuklar günün büyük bir bölümünü okulda geçiriyor. Kafeteryalarda satılan hızlı tüketim ürünlerine yönelmemeleri için yanlarında doğal, güvenilir ve besleyici öğünler bulundurmaları önemli. Beslenme çantalarına ne koymalı, öğünlerini nasıl planlamalı? Yazarımız Dr. Ayça Kaya ve şef Çiğdem Alagök’ten öneriler aldık.
#Kahvaltı2022-2023 eğitim-öğretim yılı için ders zilinin çalmasına sayılı günler kaldı. Tatil sonrası geçiş dönemi öğrenciler ve veliler için stresli olabiliyor. Daha serbest geçen tatil günlerinin ardından okul düzenine ayak uydurmak zaman alabiliyor. Uzmanlardan süreci kolaylaştıracak öneriler dinledik.
#Okula DönüşHem lezzeti hem de rengiyle her mevsim sofralarımızı süslüyorlar. Bazen kızarmış ekmeğe terayağıyla birlikte sürüp yiyoruz, bazen de lor peynirinin üzerine dökerek... Kimilerine göre peynir tabaklarının da mutlak eşlikçisi onlar. Mevsim meyve ve sebzeleriyle çeşit çeşit reçel kaynatmanın tam zamanı. Kakuleli patlıcan reçelinden gece bekletmeden hazırlayabileceğimiz böğürtlen reçeline 9 önerimiz var.
#Kayısı