Gelinim Mutfakta tavuklu buhara pilavı tarifi: Tavuklu buhara pilavı nasıl yapılır, malzemeleri neler?
Gelinim Mutfakta tavuklu buhara pilavı tarifi akşam sofrası için hazırlık yapacaklar tarafından merak ediliyor. Kuzu etiyle de hazırlanan buhara pilavında 7 farklı baharat kullanılıyor. Farklı sebzeler de pilava farklı bir lezzet katıyor. Peki Tavuklu buhara pilavı nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte tavuklu buhara pilavı tarifi ve püf noktaları...
Tavuklu buhara pilavı sofranızı şenlendirecek. İçerisine eklenen malzemelerle bambaşka bir lezzete kavuşan bu lezzet tarif listenizin favorisi olacak. Eğer bir şans vermek isterseniz, tavuklu buhara pilavı tarifi hemen aşağıda! Şimdiden afiyet olsun...
TAVUKLU BUHARA PİLAVI TARİFİ MALZEMELERİ
1,5 su bardağı baldo pirinç
500 gram tavuk eti
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 tatlı kaşığı karışık baharat (7 farklı baharatın karışımı)
Tuz
Üzeri için
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı çiğ badem
2 yemek kaşığı tereyağı
TAVUKLU BUHARA PİLAVI NASIL YAPILIR?
Tavuk etini kuşbaşından biraz büyük olacak şekilde doğrayın.
Doğradığınız eti soteleyin.
Havucu küçük küpler halinde, soğanı da yemeklik doğrayın.
Soğanı sıvıyağında kavurun. Üzerine tereyağını ilave edin.
Tereyağı eriyince havuçları ekleyip kavurmaya devam edin.
Havuçlar yumuşayınca üzerine yıkanmış pirinçleri ilave edip kavurun.
Baharat ve tuzunu ekleyip (Dilerseniz kuş üzümü de ekleyebilirsiniz) karıştırdıktan sonra sıcak suyunu da ilave edin.
Tencerenin kapağı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra demlenmesi için bekletin.
Üzeri için de tereyağını sos tenceresinde eritin. Üzerine çiğ badem ve dolmalık fıstıkları ekleyip kavurun.
Servis için buhara pilavını derin bir kaseye alın.
En alt kısma kavrulmuş eti, üzerine de pilavı koyup tabağa ters çevirin.
Son olarak kavrulmuş badem ve fıstığı üzerine ekleyerek servis edin.
Afiyet olsun...