Ülkemizdeki İtalyan lokantaları sıradan ve endüstriyel malzemeler kullanıyor. Yaptıkları hamurişlerine ‘çakma İtalyan’ bile denemez. Moda’daki Aida Vino e Cucina ise ciddi bir istisna. Şef Valentoni Salvi’nin spagetti carbonara’sı 10 üzerinden 10, bravo!
#Vedat Milorİstanbul Moda, pek çok iddialı restoranın bulunduğu bir semt. Bu bölgede varlığını sürdürmek isteyen bir restoranın müşteriye iyi hizmet ve kaliteli ürünler sunması gerekiyor. Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin açtığı ‘Moda Lezzet Atölyesi’ bulunduğu semtin zorlu rekabet koşullarına rağmen kısa zamanda kendi müşteri kitlesini yarattı.
#ModaKimi 100 yıllık ekşi mayadan yapılıyor, kimi atalık buğday unundan... Hiçbirinde katkı maddesi yok; hepsi bildiğimiz ekmekleri bize unutturacak lezzet ve nitelikte... Jürimiz ‘gerçek ekmek’ denilen ekşi mayalı ekmeklerin en iyilerini bulabileceğimiz adresleri seçti.
#EkmekÇıtır çıtır, tazecik bir ekmeğin arasında çeşit çeşit malzeme... İster soğuk, ister sıcak; ister peynirli, ister etli... Kahvaltıdan akşam yemeğine, günün hemen her saatinde yenebilen, piknik sepetlerinin vazgeçilmezi sandviçler hayat kurtarıcı... Hem pratik hem doyurucu hem de içinde katman katman tatlar barındırıyor. Farklı çeşitler denemeyi seviyorsanız, jürimizin favori adreslerine bir göz atın.
#SandviçYeni açılan fırınlar, yıllardır hizmet veren, sevilen adresler... Son yıllarda butik dükkânların yaygınlaşmasıyla beraber ekmek işine olan ilgi de arttı. Zeytinlisinden ekşi mayalısına her çeşidi bulmak mümkün. Biz de jürimize Türkiye’nin en beğenilen ekmekçilerini sorduk.
#GazetehaberleriBelçika’nın ünlü unlu mamüller markası La Lorraine, Türkiye’deki yatırımlarına devam ediyor. 5 yıl önce girdiği Türkiye pazarına, 2016 yılında Manisa’da hayata geçirdiği 58.000 m2’lik fabrikasındaki günlük 80 ton üretim kapasitesi ile dünyanın en seçkin lezzetlerinden oluşan reçeteleriyle ürettiği lezzetli ekmek, kruvasan ve çörekleri Türkiye pazarına sunan şirket, geleneksel Türk hamur işlerini de dünyaya ihraç etmeye başladı.
#İzmirSon dönemlerde kaçış rotalarının göz bebeği haline gelen Bozcaada gelenleri dinlendiren, yenileyen, tedavi eden, tarihi ve mitolojik gücü ile adeta büyüleyen bir yer. Bozcaada’da bu hafta sonu bağ bozumu şenlikleri var, önümüzdeki hafta da ‘Yerel güzeldir’ sloganıyla dikkat çeken yerel lezzetler festivali düzenleniyor.
#Bozcaada Gezi RehberiOrta Avrupa’da araba kiralayıp bir road trip yapmak çok eskiden beri hayalimdi. Özellikle İsviçre Alplerini ve göllerini çok merak ediyordum. Tabii lezzetleri de... Sonunda geçtiğimiz yaz uygun bir zaman yaratıp, İsviçre’den yola başladım. Almanya’nın kara orman bölgesiyle devam edip, Fransa’nın üzüm bağlarıyla meşhur Alsace’da sonlanan bir rota çizdim. Bu sefer yalnız değildim. Ailemi de aldım yanıma, hem gezdik hem de güzel lezzetleri denedik. İşte bir hafta boyunca bu üç ülkede tattığımız lezzetler...
#FransaYarın sokağınızın köşesinde bir Bread’s’ tabelası görürseniz sakın şaşırmayın. Pıtrak gibi çoğalan bu restoran zincirinin yeni bir şubesi her an sizin mahallenizde de açılabilir. İki ay gibi kısa bir sürede İstanbul’da 30 restorana ulaşan bu zincirde yemekler fabrikada pişip restoranlara gönderiliyor
Eğer bir süre için Başbakan suskun kalırsa, eğer yargı hoyrat tutumundan biraz vazgeçer ve dikkatli davranır, Genelkurmay Başkanı da TSK’nın tepkilerini kontrol altında tutabilirse, gerilim yavaş yavaş azalır. Piyasalardaki dalgalanmalar durulur. Aksi halde, önümüzdeki hafta da aynı konuları tartışırız.