Güncelleme Tarihi:
Uzun soluklu AR-GE çalışmaları sonucu ortaya çıkarılan ekmeğin içerdiği saf zeytinyağıyla Akdeniz mutfağının hafifliğini tüketicilere sunduğunu belirten Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, “Ciabatta (Cabata) ekmeğinin yapılışında ilk fermantasyonun uzun tutulması, hamura ilave edilen zeytinyağından dolayı ekmek şekillerinde ve gramajlarında çeşitlilikler gözlemlenmesi, en büyük farklılığıdır.
etmlajkalmik
Cabata yapımında, ‘Biga’ adı verilen bekletilmiş maya kullanılmaktadır” dedi. Cabata’nın dış kabuğunun sert ve unsu, iç gözeneklerinin yumuşak ve farklı gözenekli olduğuna dikkati çeken İlkbahar, çıtır-çıtır unsu zeytin kokusuna sahip olmasının, içeriğinde kullanılan zeytinyağından kaynaklandığını bildirdi. Zeytinyağının kalp dostu bir besin olduğunun bilimsel çevrelerce kabul edildiğini, damar tıkanıklığını kontrol etmede, kolesterolü önlemede, tansiyonu düşürmede yardımcı etkisi olduğuna işaret eden İlkbahar, “Zeytinyağı, yağ asidi dağılımı olarak yüksek oranda tekli doymamış yağ asidi içerir.
Zeytinyağ kalp dostu
YAPILAN araştırmalarda zeytinyağının, en kolay hazmedilen yağ olduğu ortaya çıkmıştır” diye konuştu. Ankara Halk Ekmek ve Un Fabrikası AŞ’nin ‘Sağlığınız bizim için çok önemli’ sloganıyla ekmek çeşitlerine bir yenisini ekleyerek, tam otomatik makinelerde, el wdeğmeden Cabata ekmeğin üretimine başladığını bildiren Ali İlkbahar, Cabata’nın, özellikle sabah kahvaltıları ile ilköğretim öğrencilerinin beslenmelerinin vazgeçilmez ürünü olarak sofralardaki yerini aldığını söyledi. 200 gram olarak üretilen Cabata ekmeğinin, Ankara’nın dört bir yanında yer alan Halk Ekmek satış büfelerinde satışa sunulduğunu belirten İlkbahar, tanıtımına yeni başlanan ekmeğin Ankaralılar tarafından beğeniyle tüketildiğini ifade etti.