Cevizin yararları saymakla bitmez. Tam bir demir, magnezyum, fosfor ve omega-3 kaynağı, üstelik kolesterole de beyne de inanılmaz yararlı. Gerek tek başına yiyin, gerek yemeklerinizi lezzetlendirmek için kullanın ama cevizi mutlaka bol bol tüketin. Buna yardımcı olacak ağız sulandıran tarifler bizden gelsin.
#CevizTam da mevsimindeyken inciri katın sofranıza... Beyazpeynirli, taze incirli, cevizli, rokalı erişte salatası yapın mesela veya kuzu kavurma yaparken atıverin içine iyice ballanmış birkaç incir. Bahçenizde incir yaprağı varsa levrek pişirin fırında, altına incir yapraklarını serin veya bir Lokanta Maya klasiği olan sote incirli karamelize levrek yapın bir akşam.
#İncirSevilerek tüketilen, soğuk ve sıcak günlerde içi ısıtan, çok pratik Hazırladık. Pestil, bildiğiniz gibi meyvelerin ezilme ve kaynatma aşamalarından sonra elde edilen özlerinden yapılan bir yiyecek. Aslında tam olarak nedir biliyor musunuz? Geleneksel atıştırmalık. Bu atıştırmalıkları da lezzetine doyulmaz bir tatlıya çeviren pestil Yemesi eğlenceli, tadı enfes ve besin değeri yüksek bir atıştırmalık bulmakta zorlanıyorsanız, henüz pestil ile tanışmamışsınız demektir. Farklı meyvelerle hazırlanabilen pestiller, Anadolu’nun birçok yöresinde halen yoğun olarak yapılmaktadır. Meyvelerin lezzetini ve besleyici özelliklerini taşıyan pestillerin kâğıt gibi ince yapısı, yemek alışkanlıklarınıza yenilik katacaktır. Peki, evde pestil nasıl yapılır, nasıl kurutulur? İşte ev yapımı erik pestili, karpuz pestili ve daha pek çok pestil tarifi...
#PestilBana en çok sorulan sorulardan biri iftardan sonra neler yiyebiliriz ve tatlı krizleriyle nasıl başa çıkabiliriz oluyor. Uzun süre açlıktan sonra enerjisiz kalan vücut, iftardan sonra hızlı enerji kaynaklarına yönelebilir. Bu durumda ne tür yiyecek ve içecekleri seçmeliyiz?
#Berrin YiğitDünyadaki 28 bin yemek kitabı arasından birinci seçilen, 1937’de kurulmuş 7 Mehmet restoranının hikâyesini ve Türk mutfağına özgü tariflerini anlatan yemek kitabı dünyayı dolaşmaya hazırlanıyor. İşte kitabın yazarları Mehmet Akdağ ve Sinan Hamamsarılar ile ilk tanıtım noktaları Londra’da yaptığımız sohbetten lezzet dolu anekdotlar...
#Mehmet AkdağRamazan ayının sonlarına yaklaşırken bayram hazırlıklarına şimdiden başlanıyor. Bayramların olmazsa olması ev baklavası tarifi ise her zamanki gibi en çok aranan lezzetlerin başında geliyor. Ev yapımı baklava tarifi püf noktası şerbetinde olduğu gibi hamuru da el açması ise bazı detayları gerektiriyor. Peki, gerçek ev baklavası nasıl yapılır? İşte ev yapımı baklava tarifi ve püf noktaları...
#Ev BaklavasıÜlkemiz alabalık yetiştiriciliği konusunda dünyada 2’nci, Avrupa’daysa 1’inci sırada. Hem etli hem de farklı malzemelerle birleşmeye uygun bir tada sahip olması bu balığı şeflerin gözde malzemelerinden biri haline getirmeye de başladı. Yazarımız Ebru Erke alabalığı ve mutfaktaki farklı kullanım alanlarını anlattı...
#Balık15 günlük tatilin yarısı bitti bile… En güzel aile etkinlikleri mutfakta başlayan ve yemek masasında devam eden sohbetlerdir. Hele o yemeklerin şefi evin en küçüğü olursa… Bu hafta kızım Bilge’nin size anlatacakları ve çocuklarınız için çok güzel iki tarifi var.
#Elmalı-Cevizli KekSofra kurarken işin en vakit alan kısımlarından biri ‘Ne pişirsem’ sorusuna yanıt bulmak... Buna alışveriş ve pişirme sürelerini de ekleyin. Üstelik kalabalık bir misafir grubunu ağırlıyorsanız kişi sayısına göre servis çıkarmak da her zaman kolay değil. Tüm bunlar için yardımımıza koşan paket yemek servislerinin sayısı gün geçtikçe çoğalıyor. Uygulama veya internet sitesi üzerinden istediğimiz yemeğin doğranıp temizlenmiş malzemesi ayağımıza geliyor, bize de pişirmesi kalıyor.
#YEMEKİstanbul Moda, pek çok iddialı restoranın bulunduğu bir semt. Bu bölgede varlığını sürdürmek isteyen bir restoranın müşteriye iyi hizmet ve kaliteli ürünler sunması gerekiyor. Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin açtığı ‘Moda Lezzet Atölyesi’ bulunduğu semtin zorlu rekabet koşullarına rağmen kısa zamanda kendi müşteri kitlesini yarattı.
#ModaBadem unu, hurma dolgusu, agave şurubu, Hindistan cevizi sütü… Artık sadece glütensiz, vegan, laktozsuz gibi beslenme hassasiyetleri olanlar değil, sağlığını ve gezegenini düşünen pek çok kişi tüketim alışkanlıklarını değiştiriyor. Pastacılık sektörü de bu durumdan nasibini alıyor. Alternatif malzemelerle hazırlanan, sağlıklı ama bir o kadar lezzetli pastaların devri çoktan başladı…
#Sağlıklı PastaSıcak havayla başımızın dertte olduğu günlerde imdadımıza soğuk içecekler yetişiyor. İsteyene Hindistan cevizi suyuyla hazırlanmış bir çay, isteyene ananas ve zerdeçalı buluşturan bir smoothie... Bu hafta sizinle vücudumuzun sıvı ihtiyacını karşılayacak en favori soğuk içecek tariflerimi paylaşıyorum.
#LimonataMevsimi geldi, balkabakları tezgâhlara dizildi. Her yıl 31 Ekim’de kutlanan Cadılar Bayramı nedeniyle bu dönem dizilerde, filmlerde de bol bol gördüğümüz bir meyve bu... Mutfağımızda en çok tatlısı pişse de çorbası da enfes olur. Girit mutfağında sinkonta adlı bir yemeği yapılan balkabağının böreğinin de tadına doyum olmaz!
#BalkabağıSıcak havayla başımızın dertte olduğu günlerde imdadımıza soğuk içecekler yetişiyor. İsteyene Hindistan cevizi suyuyla hazırlanmış bir çay, isteyene ananas ve zerdeçalı buluşturan bir smoothie... Bu hafta sizinle vücudumuzun sıvı ihtiyacını karşılayacak en favori soğuk içecek tariflerimi paylaşıyorum.
#SmoothieKurabiye, cips, meyve, kuruyemiş, kek, süt, patlamış mısır, çikolata... Pek çoğumuz atıştırmalıklara dayanamıyoruz! Kimimiz az, kimimiz çok yiyoruz ama ağzımıza bir şeyler atmadan duramıyoruz. Peki, bu yararlı mı zararlı mı? Az mı atıştırmalı yoksa sık sık mı? Neyi ne kadar yemeli? Diyetisyen Ceren İşeri atıştırmalıkların ve onları yeme sıklığının kişilere özel olarak belirlenmesi gerektiğini vurguluyor. Psikolog Dr. Hilal Çerçel, pandemi döneminde çok sık yemeye başlayan ama az hareket eden çocuklar konusuna dikkat çekiyor.
#AtıştırmakRotasını sahillere çevirecekler için jürimize sorduk: “2020 yazının en popüler adresleri hangileri?” Kimi harika günbatımı izleyebileceğiniz durakları, kimi tadı damağınızdan uzun yıllar gitmeyecek restoranları kimi de şarkılarla coşabileceğiniz mekânları önerdi. Bu yıl yakınına yöresine yolunuz düştüğünde mutlaka uğramanız gereken yerlerden en iyi 10’u sıraladık
#SeyahatBayrama sayılı günler kala herkes evde baklava yapmak için pratik tarifler arıyor. Siz de onlardansanız, kolay cevizli ev baklavası tarifimizi kesinlikle kaçırmayın. Baklavalık yufkayla şipşak yapabileceğiniz ev yapımı cevizli baklavanın malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Şimdiden iyi bayramlar dileriz…
#Ev Baklavası TarifiRamazan günleri tatillerle denk gelince çalışanlar için iftar sofrası hazırlamanın keyfi bir başka oluyor. Hafta içi yoğunluktan hazırlanamayan yemekler de böyle günlerde menüye dahil edilebiliyor. Sizin tarafta da durum aynıysa, iftar menüsü için hazırlaması biraz zaman alsa da lezzeti her şeye değen yemeklerimizden nefis bir liste hazırladık. İşte karşınızda 1 Mayıs iftar menüsü...
#İftara Ne Pişirsem