Sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşam, kalp-damar hastalıklarını tetikliyor. Tereyağı, iç yağı, margarin, sucuk, salam, sosis gibi işlenmiş gıdalar, şeker içeren unlu mamüller, beyaz ekmek ve daha birçok yiyecekten sakınılması gerektiğini vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Özden Örkcü, cevizin kalp-damar sağlığı üzerindeki önemine dikkat çekiyor.
#Ceviz MucizesiCeviz ağacının altına neden oturulmaz sorusu, halk arasında da yaygın olarak bilinen "Ceviz ağacının dibinde ve gölgesinde oturulmaz, adamı erken öldürür" atasözü dolayısıyla merak ediliyor. Ceviz ağacının altında oturulmamasının nedeni, ceviz ağacının sülfür gazı salgılamasıdır. Bu gaz, havadaki diğer gazlardan daha ağır olduğu için dibe çöker ve cevizin altında oturanı sersemletir. İşte, ceviz ağacının etkileri ve nedenleri ile ilgili detaylı bilgiler
#CevizYaklaşık iki sene önce Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren, e-sigara, ısıtılmış tütün ürünleri ve ilgili her türlü aksam, yedek parça ve solüsyonların ithalini yasaklayan cumhurbaşkanı kararı alenen ihlal ediliyor.
#Resmi GazeteUnutkanlık, her yaşta görülebilen oldukça can sıkıcı bir hastalıktır. Unutkanlığa iyi gelen besinler arasında ceviz ve balık ön plana çıkmaktadır. Eksik alınan vitaminler, yanlış beslenme ve sağlıksız gıda tüketimi unutkanlığa yol açabilir. Ceviz, elma, kırmızı et ve daha birçok farklı besin unutkanlığa iyi gelmektedir. İşte, sizler için merak edilenleri derledik.
#Unutkanlığa İyi Gelen BesinlerTüm dünyada, kadın ve erkeklerde kalp damar hastalıklarından ölümler ileri teknolojik gelişmelere rağmen hala birinci sırada yer alıyor. Özellikle gelişmekte olan ülkelerde kalp-damar hastalıklarına yakalanma yaş ortalaması da giderek düşüyor. Sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivitenin hayati önem taşıdığına dikkat çeken Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Yiğit Çanga, “Risk faktörlerini ortadan kaldırmak, vücudun pompası görevini gören kalbimiz için hayati öneme sahiptir. Sağlıklı beslenme ise bu sürecin ilk ve en önemli adımıdır” dedi.
#Süper BesinlerShea yağı, Afrika'da bulunan shea ağacında bulunan cevizde elde edilen bir yağ çeşidi olarak bilinir. Rengi fildişi rengindedir. Çoğunlukla hurma yağı ya da borututu kökü ile sarı rengine dönüştürülür. Kozmetik alanında nemlendirici görevi görür. Bunun yanı sıra vücut losyonları, merhem gibi alanlarda da sık sık kullanılmaktadır. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Shea Yağı NedirCeviz her ne kadar aperatif olarak yense de yemeklere, özellikle de salatalara eklenerek de tüketiliyor. Ayrıca, beyin gelişiminde de önemli etkileri var. Peki omega-3 ve yağ asitleri açısından zengin olan cevizin faydaları neler? Sağlığa ne gibi etkileri var? Hangi miktarlarda tüketilmeli?
#Cevizin FaydalarıFonksiyonları açısından vücut sağlığı için oldukça önemli olan tiroid bezleri, uyku düzeninden kalbe kadar pek çok metabolik aktiviteyi etkiliyor. Eksik veya fazla çalışması da hayat kalitesini düşürebiliyor. Peki tiroid hastalığının belirtileri neler, kimler risk altında? Tiroid hastaları nasıl beslenmeli, bu konuda nelere dikkat etmeli? Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Taşan ve Beslenme ve Diyet Uzmanı Özden Örkçü, konuyla ilgili merak edilenleri detaylı bir şekilde anlattı.
#TiroidUyku, yaşamın önemli bir parçasıdır. Ne yazık ki yoğun ve tempolu çalışma, stresli bir hayat uyku düzeninin bozulmasına yol açmaktadır. Sağlıklı kalmak, daha az hastalanmak, bağışıklık sistemini güçlü tutmak ve en iyi şekilde yaşamı sürdürebilmek için kaliteli uyumak önemlidir. Bazı besinler içeriğindeki bileşikler sayesinde uykunuzu desteklemekte ve kalite uyumanıza yardımcı olabilmektedir.
#UykuE vitamini, C vitamini, B12 vitaminlerinin önemini vurguluyor. Vücudumuz tarafından üretilmeyen Omega 3 ve Omega 6 çoklu doymamış yağların mutlaka besinlerden alınması gerekiyor. Ceviz, keten tohumu ve özellikle somon, uskumru, hamsi ve sardalya gibi soğuk su balıkları önemli Omega3 kaynağı olarak dikkat çekiyor.
#Beyine İyi Gelen GıdalarDoğurganlık için iyi kalitede sperm ve iyi kalitede yumurta oluşması gerekiyor. , Sağlıklı beslenme de bu şartları etkileyen en önemli unsurlardan birisi. Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, üreme konusunda faydalı 8 besini açıkladı...
#DoğurganlıkDr. KlausParhofer tarafından yürütülen ceviz ve mikrobiyomla ilgili çok beklenen çalışmanın sonuçları açıklandı. Çalışma, düzenli ceviz tüketiminin daha iyi bir sağlık durumuyla oldukça ilişkili olduğunu gösteriyor. Çalışmanın sonucunda elde edilen bulgular, ceviz tüketiminin mikrobiyota (bağırsak florası) kompozisyonunu ve çeşitliliğini de olumlu etkilediğini ortaya koyuyor...
#Bağırsak