Kalbinde oluşan enfeksiyon sonucu 7 ay önce ‘kalp yetmezliği’ teşhisi konulan 5 yaşındaki Ceren Su, ‘acilin acili’ koduyla Yüksek İhtisas Hastanesi’nde kalp nakli için bekliyor. Minik kızın ailesi uygun kalp için çağrıda bulunarak “Kendinizi bizim yerimize koyun ve Allah rızası için sesimizi duyun” diyor.
#Ceren Su KoyunSınır tanımıyorlar. Ezberleri bozup engelleri aşıyorlar. Kendilerine emanet edilen, ülkenin geleceği pırıl pırıl zihinlerini özenle ve özveriyle işliyorlar. 24 Kasım Öğretmenler Günü yaklaşırken Türkiye’nin dört bir yanında görev yapan fedakâr öğretmenlerimize ulaşıp ilham veren hikâyelerini dinledik.
#ÖğretmenKurabiye, cips, meyve, kuruyemiş, kek, süt, patlamış mısır, çikolata... Pek çoğumuz atıştırmalıklara dayanamıyoruz! Kimimiz az, kimimiz çok yiyoruz ama ağzımıza bir şeyler atmadan duramıyoruz. Peki, bu yararlı mı zararlı mı? Az mı atıştırmalı yoksa sık sık mı? Neyi ne kadar yemeli? Diyetisyen Ceren İşeri atıştırmalıkların ve onları yeme sıklığının kişilere özel olarak belirlenmesi gerektiğini vurguluyor. Psikolog Dr. Hilal Çerçel, pandemi döneminde çok sık yemeye başlayan ama az hareket eden çocuklar konusuna dikkat çekiyor.
#AtıştırmakYer yer bin 200 metreyi bulan yüksekliğiyle dünyanın en derin ikinci kanyonu olarak kabul edilen Kastamonu’nun Pınarbaşı sınırları içerisindeki Valla Kanyonuna, 800 metre yükseklikte 730 metre mesafede cam zeminli yürüyüş köprüsü yapılması planlanıyor. Ayrıca Azdavay ilçesinde de Çatak Kanyonu üzerine kurulan 450 metre yükseklikteki cam zeminli teras ise ziyaretçi akınına uğruyor.
#SeyahatCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirerek, "Gazeteye yazı yazmış; 'Trump haklıdır' diyor. 'Haksızsın' diyemezsin, burnundan getirirler. Yuları kaptırmışsın oraya. Türkiye Cumhuriyeti şu anda her türlü dış tehlikeye açık bir haldedir" dedi.
#Kemal KılıçdaroğluHavalar iyiden iyiye soğudu ve sabah karanlığa uyanmak da pek mutlu etmiyor. Hele bir de evden çıkasınız gelmiyorsa, listemiz tam size göre. Alanında uzman isimlere danıştık, kışınıza sıcaklık katacak öneriler aldık. Kedi evi yaparak patili dostlarımızın hayatını kurtarabilir, battaniye altına kıvrılıp Paul Auster’ın ‘Kış Günlüğü’ kitabını okuyabilirsiniz. Yanınıza bir fincan sıcak çikolata almayı da unutmayın...
#KışEn iyi deniz tatili nasıl yapılır? Otel araştırırken nelere dikkat etmeli? Güzel oda nasıl kapılır? Uçakta koltuk kolu kime aittir? Deniz manzaralı oda nasıl rica edilir? Güzel fotoğraf çekmenin bir sırrı var mı? Ve belki de en önemlisi: Cüzdan dostu bir tatil mümkün mü?
#Mükemmel Tatilin Sırlarıİstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Türkiye'nin potansiyeline güvenmek gerektiğini belirterek, ilk 5 ayda açılan yabancı sermayeli firma sayısının 2017'nin aynı dönemine göre yüzde 90'dan fazla artarak 3 bin 284, yerli firma sayısının da yüzde 24 yükselerek 25 bin 670 olarak gerçekleştiğini söyledi. Hürriyet muhabirleri, Ekonomi Basını Başarı Ödülleri" töreninden 5 ödülle döndü.
#Eda GezmekYaklaşık 18 milyon öğrenci için yeni eğitim öğretim yılı başladı. Bazı öğrenciler sabah karanlıkta okul yolunu tutarken, bazıları da aile ekonomisine katkıda bulunmak için okul yerine tarlaya gitti. İşte Türkiye genelinden okula dönüş manzaraları...
#OKULRusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in basın danışmanı Dmitriy Peskov, “Batılı ülkelerle yaptığımız Suriye görüşmelerinde Putin’e hiçbir lider Suriye’deki ılımlı muhaliflerin kim olduğunu izah edemedi. Putin ise ılımlı muhaliflerin kim olduğunu çok merak ediyor” dedi. Bu arada Rusya Genelkurmay Başkanlığı, Suriye’deki bombardımanların şiddetleneceğini duyurdu.
Çukurova her yönüyle zengin. Ancak beni oraya Yaşar Kemal’in romanları götürdü. Onu dinledim fotoğraflar çektim. Her yıl mutlaka gidiyorum, heyecan veriyor bana. Çok uzun bir parkur değil. Adana’dan sonra, Ceyhan, oradan İmamoğlu Kozan, Kadirli Anavarza, Hemite güzergahı bir günde geziliyor. Tarihi değerler, tarımsal yaşamın görsel zenginliği, renk renk tarlalar, Toraslar’da yemyeşil ormanlar, yamaçlardan fışkıran buz gibi pınarlar insanı çok etkiliyor. Farklı yerleri görüp, farklı duygular yaşamak isteyenlere ben Çukurova’yı öneririm.
Fransa’nın güneyindeki Toulouse, Gaillac ve Cordes, ortaçağ atmosferi özenle korunan şehirler. Tuğla binaların yaygınlığı nedeniyle silüetleri kırmızıya boyanmış. 13’üncü yüzyıl öncesinde, üçünde de Katarlar yaşardı. Hayat iyilik ve kötülüklerden ibaretti onlar için. Vatikan’a, kilise hiyerarşisine meydan okuyup Hıristiyanlık’ın ilk günlerine, en saf haline dönmeyi savunuyorlardı. Haçlı seferlerinde Avrupa’yı kasıp kavuran bağnazlığın kurbanı oldular. Günümüzde bu şehirler edebiyatın, şarap kültürünün serpilip geliştiği merkezler. Yaz başında çıkacağınız bir yolculukta, bağnazlığın tamamen silemediği Katarlar’ın izlerini görebilir, ortaçağ atmosferini yaşayabilirsiniz.