C harfinden sonra gelen Ç, alfabemizin 4. harfidir. ''Çe'' şeklinde okunan ''Ç'', kitaplarda ''Çevirmen'' kelimesinin kısaltması olarak kullanılır. Ç harfi ile başlayan hayvan, şehir, ülke, isim, eşya, bitki, çiçek, meyve, kuş ve ünlü (artist) isimleri nelerdir? Sizin için detaylı bir şekilde listeledik.
#Ç Harfi İle Başlayan İsimlerMisafirlerime kurduğum sofrada iyi bir pastırma olmalı. Biz lokantada pastırmamızı kendimiz yapıyor, koruyucu madde kullanmıyoruz. Sonra bazen toz haline getirip humusun üzerine serpiyoruz, bazen de tavuk budunun içini pastırma kıtırıyla doldurup pişiriyoruz. Minik börekleri pastırmalı ve sivri biberli yapmaya bayılıyorum. Kızarmış ekmeğin üzerine ince bir dilim tereyağı ve yeni kesilmiş pastırma da sevdiğim tatlar listesinin başında geliyor. Karar veremedim, pastırmanın her halini seviyorum galiba...
#Pastırmalı YumurtaKadınlarda cinsel isteği ve gücü arttıran yiyecekler; muz, zencefil, çilek, bal, avokado, havyar, istiridye, vanilya, kırmızı biber, kuşkonmaz, yumurta gibi besinlerdir. Bu besinler; kadınlarda cinsel isteği ve libidoyu arttıran besinlerdir. Kadınlarda cinsel isteği ve libidoyu arttırmanın yolları içerisinde başka metotlarda söz konusudur. İşte kadınlarda cinsel isteği ve gücü arttıran yiyecekler.
#KadınŞeker hastalığına iyi gelen bitkiler içerisinde Ihlamur, lahana, brokoli, şalgam ve Ispanak ile portakal gibi kaynaklar yer alır. Taze olması ile beraber hem sebze hem de meyve kaynakları şeker hastalığının önemli oranda azalmasına etki verir. Peki, şeker hastalığına iyi gelen bitkiler nelerdir? Şekere iyi gelen bitki çayları ve tarifleri konusunda bilgiler.
#Şeker Hastalığına İyi Gelen BitkilerBaharatların tümü, aroma veren yumru köklerin, meyvelerin, tohumların, ağaç kabuklarının çoğunlukla kurutulmuş halidir. Baharatlar yiyeceklerde koruyucu özellik oluşturur ve bozulmadan dolayı oluşan kokuları bastırır. Tane olanlar ise kullanmadan önce öğütülmelidir. Bu yazımızda ise sizlere baharatların özellikleri, faydaları ve kullanım alanlarından bahsedeceğim.
#BaharatlarBir aşçı hangi baharatı veya otu hangi yemekte kullanması gerektiğini biliyorsa o yemeği çok daha lezzetli yapacaktır. Bir aşçının ot ve baharatları iyi bilmesi gerekir çünkü ot ve baharatlar sadece yemeklere değil, içeceklere ve yağlara da lezzet katar.Birçok ot, baharatlar arasında da sayılabilmektedir, bu yüzden hangisinin ne olduğunu bilmek gerekir. Ot ve baharatlar taze veya kuru olarak kullanılabilir. Kuru olanlar iyi kurutulur ve saklanırsa taze olanlardan daha kuvvetlidir fakat tazeler görüntü ve lezzet yönüyle daima tercih edilmelidir.Otlar yemeğe daha çok güzel koku katar. Bu yazımızda mutakta kullanılan otlar, özellikleri, faydaları ve kullanım alanlarından bahseceğim.
#Mutfakta Kullanılan OtlarHem tohumu hem yaprakları tüketilebilen çemen otu, sağlık için faydalı bitkilerdendir. Uzakdoğu kültüründe vazgeçilmez baharatlar içerisinde yer alan bitki, yemeklere tat vermesiyle biliniyor. Çemen otu nedir, nerede yetişir, ne işe yarar, nasıl kullanılmalı, zararları nelerdir, faydaları var mıdır sorularının yanıtlarını sizin için derledik.
#Çemen OtuSonbaharın yüzünü göstermesiyle her yıl olduğu gibi bitki çaylarına talep artmaya başladı. Koronavirüs, grip gibi hastalıklara karşı kendini korumak isteyen, fazla kilolarından kurtulmaya çalışan soluğu aktarların kapısında alıyor. Ancak şifa niyetine tüketilen ve masum gibi görülen bitki çayları organ kaybından ölüme kadar çok ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Uzmanlar, "Biri 100 defa içer hiçbir problem olmaz, başkası ilk içişinde karaciğer nakline gidecek kadar şiddetli organ hasarı yaşayabilir" uyarısıyla bitki çayları konusunda dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı...
#Bitkisel ÇaylarÇemen otu, sağlık açısından yararlı bitkilerden biridir. Hem yaprakları hem de tohumu tüketilebiliyor. Uzak Doğu kültürünün vazgeçilmez baharatlarından olan çemen otu tohumu, Türk mutfağında da sıklıkla kullanılıyor. Çemen otu tohumunun ne işe yaradığını, faydalarını sizler için derledik.
Süt veren kadın hem kendi vücudundaki besin öğeleri depolarını dengede tutmak hem de salgıladığı sütün karşılığı olan enerji, protein, mineral ve vitaminleri almak için yeterli ve dengeli beslenmelidir. Aksi takdirde kendi vücut depolarından harcamaktadır. Bu da sağlığının bozulmasına ve yetersiz süt salgılanmasına neden olmaktadır.
#Emzirme12 ürünüyle Coğrafi İşaretler listesinde yer alan Ankara’nın 6 ürünü daha tescil bekliyor. ATO Başkanı Gürsel Baran, “Coğrafi İşaret katma değer ve istihdam oluşturuyor, üretici gelirlerini yükseltiyor, kırsal nüfusu yerinde tutuyor, tarımsal üretimin çeşitliliğini teşvik ediyor ve özgün ürünlerin gelişmesini sağlıyor” dedi.
#Doğahan GİRİTLİOĞLUFas’ın her şehri ayrı renkte ve karakterde. Rabat, kraliyetin asil izlerini taşırken Kazablanka gizemli yüzüyle tavlıyor insanı. Marakeş ise atmosferi ve enerjisiyle büyülüyor. Şehri keşfetmeye eski çarşıyı ve labirenti andıran rengarenk sokakları arşınlayarak başlayın. Yorulunca bir kafede mola verip kol böreği şeklindeki geleneksel hamur işi tatlıdan (m’hanncha) sipariş edin ve beklerken çevredekilerle sohbet edin. Ortama yavaş yavaş alışmaya başladığınızı düşünüyorum, şimdi beni takip edin…
#FasVücudun ihtiyaç duyduğu besinleri tüketmek hem bedensel hem ruhsal sağlığı etkiliyor. Kış aylarında enerji düşüklüğü insanlarda yaygın olarak görülürken cinsel anlamda isteksizlik de görülebileceğini uzmanlar belirtiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Duygu Yıldırım, haftada 2 kez balık tüketmenin dopamin salgısını arttırdığını ve cinsel isteği yükseltmeye yardımcı olduğunu belirtti.
#Cinselliğe İyi Gelen Besinlerİnsanlar iyi bir seks hayatı için gereken besinleri keşfetmeye çalışırken, cinsel deneyimlerini de geliştirmenin yollarını binlerce yıl boyunca aramışlardır. Peki, libido ve dayanıklılığı arttırmak, cinsel yaşamınızı geliştirmek için hangi besinleri yemeniz gerektiğini biliyor musunuz?
#Libidoyu Arttıran Besinler'Sütüm az' diye kaygılanan annelerin en büyük yardımcısı doğa ana. Fitoterapist Dr. Serdar Özgüç, bebekleri anne sütüne doyuracak bitkileri anlatıyor. Ayrıca doğumdan hemen sonra göğüslerin etrafına çepeçevre sürülecek ve sütün çabuk gelmesini sağlayacak bir yağ karışımı tarifi de veriyor.
#Anne Sütü“İlk 6 ay bebeğinize sadece anne sütü vermeniz yeterlidir. 6. aydan sonra ufak ufak ek gıdaya başlanmalı ve 2 yaşa kadar ek gıdanın yanında bebek mutlaka anne sütü almalıdır” diyen Diyetisyen Başak İnsel, anne sütünü artıran besinler ve içecekler konusunda bilgi verdi.
#Süt Artıran TatlılarYaşam mucizesi olan anne sütü, bebeklerin ihtiyacı olan tüm besin öğelerini tek başına karşılıyor. Anne sütü, üzerine titrediğiniz bir tanecik yavrunuzu hastalıklara karşı koruyor, vücut direncini artırıyor. Bu nedenle annenin emzirme döneminde tükettiği gıdalar ve aldığı besin takviyeleri sütün kalitesini ve miktarını doğrudan etkiliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Mehmet Ali Talay, emziren annenin beslenmesi, hangi gıdaları tüketmesi hangilerinden uzak durması gerektiği hakkında bilgilerini paylaşıyor.
#Emzirme