Şekere Hastalığına İyi Gelen Bitkiler Nelerdir? Şekere İyi Gelen Bitki Çayları Ve Tarifleri

Güncelleme Tarihi:

Şekere Hastalığına İyi Gelen Bitkiler Nelerdir Şekere İyi Gelen Bitki Çayları Ve Tarifleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2022 17:58

Şeker hastalığına iyi gelen bitkiler içerisinde Ihlamur, lahana, brokoli, şalgam ve Ispanak ile portakal gibi kaynaklar yer alır. Taze olması ile beraber hem sebze hem de meyve kaynakları şeker hastalığının önemli oranda azalmasına etki verir. Peki, şeker hastalığına iyi gelen bitkiler nelerdir? Şekere iyi gelen bitki çayları ve tarifleri konusunda bilgiler.

Haberin Devamı

Greyfurt, çilek, şalgam, brokoli ve lahana ile böğürtlen gibi pek çok sebze ve meyve şeker hastalığı için etkilidir. Ayrıca Portakal ve limon ile birlikte karalahana gibi bitkileri de tüketmek mümkün. Hem doğrudan tüketmek hem de pişirmek suretiyle yemek olarak da değerlendirme şansı bulunmaktadır.

Şeker Hastalığına İyi Gelen Bitkiler Nelerdir?

Şeker hastalığını düşürmek ve denge yakalamak için en önemli bitkiler içerisinde tarçın gelir. Aynı zamanda diyabet ile mücadele eden zencefil ve kan şekerini kontrol altına alan çörek otu bu konuda öne çıkar. Meyve olarak Çilek, greyfurt ya da portakal gibi kaynaklar dengeli şekilde tüketilebilir. Sebze kaynakları içerisinde brokoli, lahana, böğürtlen ve greyfurt gibi kaynaklar önemli yer taşır. Ayrıca içermiş olduğu besin kaynağı ile limon yine salata veya farklı yemekler üzerinden değerlendirilebilir. Bu Besin kaynakları şeker hastalığı üzerinden oranı önemli oranda düşürür ve dengeye getirir. Aynı zamanda kan şekerini ve kolesterolü kontrol altına alan bir yapıya sahiptir.

Haberin Devamı

Şekere İyi Gelen Bitki Çayları

Bitki çayları şekere iyi gelirken kolesterol ve kan şekerini dengelemek konusunda etkilidir. Bu konuda tüketim imkanı sağlayan ve gün içerisinde iki veya üç kez değerlendirecek bitki çayları bulunur.

- Normal çay içerisinde eklenecek olan tarçın

- Yeşil çay

- Zerdeçal

- Zencefil

- Kekik çayı

Gün içerisinde dengeli şekilde tüketimi sayesinde bu çay türleri şekeri dengeye getirir. Ayrıca kolesterolü kontrol eder ve kan şekerini arzu edilen noktayı ulaştırır. Bu da doğal olarak şekeri dengede tutarken sağlıklı bir yaşamın kapısını aralar.

Şekere İyi Gelen Bitki Çayları ve Tarifleri

Şekere iyi gelen bitki çayları içerisinde özellikteki yeşil çay başta olmak üzere, kekik çayı ve zerdeçal gibi seçenekler yer alır. Bunlar pek çok farklı aktarda ya da market ve benzeri yerlerde hazır olarak satılır. Aynı zamanda yaprak halinde alarak sıcak su kaynatmak suretiyle hazır hale getirmek mümkündür. 4 ya da 5 dakika kadar sıcak su içerisinde bitki çayları bekledikten sonra içime hazır hale gelir. Fazla soğutmadan ancak çok da sıcak olmadan bu bitki çaylarını tüketmek mümkündür. Normal çayın içerisinde yine bir tutam tarçın gezdirdikten sonra çay tüketmek etkilidir. Gün içerisinde birkaç defa farklı öğünlerde şekere iyi gelen bitki çayları tüketilebilir.

Haberin Devamı

Şekeri En Hızlı Hangi Bitki Düşürür?

Çözünürlük bakımından zengin olan çemen otu tohumları bu konuda öne çıkar. Sindirim ile beraber karbonhidrat emilimini yavaşlatır ve böylece şeker seviyeleri düşerek istenilen noktaya gelir. Bu tohumların şeker tedavisi konusunda etkili olabileceği birçok uzman tarafından da öne sürülmektedir. Fakat yine de bunların bir tavsiye olduğunu unutmamak gerekir. Burada önemli olan o zaman bir doktora görünmek ve buna göre tedavi yöntemleri elde etmektir. Alternatif olarak şekere iyi gelen bitki çayları ve diğer bitki kaynakları değerlendirilebilir.

Şeker Hastalığına İyi Gelen Bitkiler ve Bitki Çayları

Özellikle brokoli, limon, çilek, lahana ve karalahana, portakal ve ıspanak gibi sebze ile meyveler şeker hastalığı için oldukça etkilidir. Bitki çayları içerisinde isek yeşilçay, normal çay içerisine katılacak tarçın ve kekik çayı önemli bir yer taşımaktadır.

 

BAKMADAN GEÇME!