“Hem küçüklere hem büyüklere...” diye başlayan bir reklam filmi müziği vardı... Bugün size vereceğim 4 tarif işte tam böyle... İsterseniz arkadaşlarınıza çay davetinde sunun, ister peynir tabağınızın yanında ikram edin, isterseniz çocuğunuzun beslenme çantasına atın, açlığını bastırsın.
#ÇEKİRDEKLİ ÇUBUKChef Rüzgar SÜNBÜL ile yaz biterken kış hazırlıklarına tüm hızıyla devam edenleri hemen böyle alalım, birlikte domateslerimizi, patlıcanlarımızı kurutalım, salçalarımızı yapalım diyoruz? Yazın tezgahlarda görmeye alışık olduğumuz mevsim sebzelerinin kışa taşımanızı sağlayacak mis gibi salçalar, soslar, reçeller de var listemizde, bugüne dek belki de evde yapmayı hiç düşünmediğiniz farklı tatlar da. Turşular, pestiller, erişteler, tarhanalar derseniz, onların da en alasını evde, ellerinizle hazırlamanın detaylarını bir bir vereceğiz tabii ki. Hadi o zaman, sizi hiç bekletmeyelim, kış gelmeden tüm hazırlıklarımızı tamamlayıp kışı hem LEZİZZ hem de şifa dolu bir şekilde geçirelim. Buyursunlar...
#Domates SosuArmut reçeli kendine özgü aromasıyla kahvaltı sofralarının vazgeçilmezleri arasında. İster sıcacık ekmekle isterseniz pankek üzerine ekleyerek keyifle tüketebilirsiniz. İçerisine ekleyeceğiniz tarçın ve karanfille de lezzetini katlayabilirsiniz. Peki armut reçeli nasıl yapılır, püf noktaları neler? Malzemeler hazırsa, armut reçeli tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Armut Reçeliİftar ve sahur sofraları hoşafsız olur mu? Hem sıvı hem de enerji ihtiyacımızı karşılayan bu geleneksel tat, aynı zamanda tatlı isteğimizi de bastırıyor. Hele bir de yanında pilav varsa kaşıklamaya doyum olmuyor. Yazarlarımız Sahrap Soysal ile beslenme ve diyet uzmanı Berrin Yiğit birbirinden leziz hoşaf tarifleri veriyor.
#Hoşaf TarifiMevsimi oldukça kısa ama besin değeri ve vücuda yararı bol üç meyveyi, tam da zamanları gelmişken anlatmak istiyorum size: Muşmula, hünnap ve iğde... Maalesef eskisi kadar bilinip tüketilmiyorlar. Oysa iğdeyle tatlı krizlerinizi önleyebilir, hatta çayını demleyebilir, olgun muşmulayla kek yapabilir, hünnapla sağlıklı, pratik atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz.
#MuşmulaPek çok kişi bakterileri ve çeşitleri hakkında bilgi edinmek amacıyla araştırma yapıyor. Hayatımızın bir parçası olan bakterilerin faydaları ve zararları tartışılıyor. Peki, bakteriler diye adlandırdığımız bu mikroskobik canlı türleri tam olarak nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Bakteri Nedir?Bugünlerde her evi aynı telaş sardı: Kışa hazırlık! Onlarca kilo domates ve biber soğuk günlerde yazın lezzetini sürdürebilmek için soslara dönüştürülüyor. İşinin ehli şeflere kış için hazırlanan sosların püf noktalarını sorduk. İster bilgilerinizi teyit edin, isterseniz de ilk defa kışlık sos yapmayı deneyin...
#GazetehaberleriGeniş yaz sofralarının göz bebeği, iftar sofralarının baş tacı olan kompostolar hem sağlıklı hem de pratik. Tamamen mevsim meyvelerinden hazırlanan ev yapımı kompostolar, ramazan ayında sofralara kurulmak ve içinizi serinletmek için hazırlanıyor! İşte nefis mi nefis 3 çeşit komposto tarifi...
#Mucize LezzetlerHavalar soğumaya başladıkça değişen kıyafetler gibi yemek tercihlerimiz de değişiyor. Isınmak amacıyla seçtiğimiz yiyecekler doğru mu yoksa yanlış mı? Beslenme ve Diyet Uzmanı Sevil Nas Şan, kış ayları için vücut ısısını yüksek tutmaya yönelik beslenme önerilerini paylaştı.
#Vücut IsısıYazılım devi Microsoft'un en yeni oyun konsolu Xbox One, oyunseverlere yeni dünyanın kapılarını açıyor. Genelde sıklıkla sorulan soru şu: Xbox One mı almalıyım yoksa PlayStation 4 mü? Bu soruyu doğrudan yanıtlamak yerine dilerseniz önce Xbox One'ı ana hatlarıyla tanıyalım. Kararı siz verin.
#MicrosoftBusan, Güney Kore’nin ikinci büyük kenti. Dev gökdelenler, köprüler ve işlek bir limanın yanı sıra göz alıcı kumsallara sahip. Geleneksel ve modern hayatın izleri şehrin tamamında özgün bir kolaj oluşturmuş. Balıkçılığın ön plana çıktığı liman kentinin pazarlarında kova içinde ahtopotlar, kurutulmuş yosunlar satılıyor. Romancı Solmaz Kamuran Busan’a gitti ve izlenimlerini yazdı.
#SeyahatEkmek, mutfağın temel taşlarından. Artık giderek çeşitlenen ekmek türlerine ramazanın olmazsa olmazı pide ekleniyor. Pidenin de çeşitleri artıyor. Artık fındıklısı ve haşhaşlısı bile yapılıyor. İstanbul’un en iyi 10’a giren hemen tüm fırınlarının ortak özelliği birinci sınıf Konya unu kullanmaları. Kimi taş fırında kimi modern fırınlarda ekmek ve pide yapıyor. Ama hepsi lezzetleriyle jürinin beğenisini kazanmış.