Kahvaltıların vazgeçilmezi armut reçeli tarifi! İçine bunu atarsanız lezzeti katlanıyor
Armut reçeli kendine özgü aromasıyla kahvaltı sofralarının vazgeçilmezleri arasında. İster sıcacık ekmekle isterseniz pankek üzerine ekleyerek keyifle tüketebilirsiniz. İçerisine ekleyeceğiniz tarçın ve karanfille de lezzetini katlayabilirsiniz. Peki armut reçeli nasıl yapılır, püf noktaları neler? Malzemeler hazırsa, armut reçeli tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
Armut yaz aylarının sevilen meyvelerinden biri. Bu güzel meyveyi diğer aylarda da tüketmenin en güzel yollarından biri de reçelini hazırlamak. Armut reçelini kahvaltı sofralarının yanı sıra tatlılarda da kullanmak mümkün. Eğer denemek isterseniz armut reçeli tarifi ve malzeme listesi hemen aşağıda.
PÜF NOKTASI: Armut reçelinin tadının acı olmaması için kaynamaya yakın tarçın ve karanfilleri çıkarın.
ARMUT REÇELİ TARİFİ
MALZEMELER:
500 gram armut
1,5 su bardağı toz şeker
3 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu
ARMUT REÇELİ NASIL YAPILIR?
Armutları soyup çekirdekli kısmı çıkarın.
Küp küp doğradığınız armutları tencereye alın.
Üzerine şekeri ekleyip suyu ilave edin.
Kısık ateşte pişirmeye başladığınız reçele karanfilleri ve tarçın çubuğunu ilave edin.
Ara sıra karıştırarak kıvam alana ve rengi değişene kadar reçeli pişirin.
Rengi koyulaşan reçelin içinden tarçını ve karanfilleri çıkarıp limon suyunu ilave edin.
Oda sıcaklığında soğuttuğunuz reçeli bir kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatın.
Afiyet olsun...