Çay Tüketimi haberleri sayfasında Çay Tüketimi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2425 Çay Tüketimi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Sofraların ve sohbetin vazgeçilmezi arasında yer alan çay, kimileri tarafından şekerli, kimileri tarafından da şekersiz tüketiliyor. Türkiye’de yıllık kişi başı yaklaşık 4 kilogram çay tüketildiğini dile getiren İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sübet Özerdem, şekerli çayın metabolizma hastalıklarına meyili artırdığını, ayrıca diyabet riskiyle beraber kalp damar hastalıkları gelişmesine neden olduğunu, iyi bir antioksidan olan çayın şekersiz tüketiminin vücudumuza fayda sağladığını söyledi.
#Çay TüketimiDünya Çay Komitesi’nin 2018’de hazırladığı ‘Dünya Çay Raporu’na göre kişi başına çay tüketiminde Türkiye yılda 3,5 kilogramlık çay tüketimiyle birinci sırayı aldı. Türkiye’nin çay tüketimini değerlendiren Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Gökçen Özüpek, “Günde 5 bardak çaydan fazlası zararlı etki yapıyor. Aşırı çay tüketimi tansiyon artışına ve anemiye neden oluyor” dedi.
#ÇayÇay son yıllarda üzerine çok fazla araştırma yapılan bir içecek. Yeşil çay, beyaz çay gibi çeşitleri de olan bu içeceğin antioksidan özellikleri bulunmuş durumda. Fakat demir eksikliğini de beraberinde getirdiği bir gerçek.Bu yüzden çay tüketiminde dikkatli olmak önemli.
#Kahve TüketimiYazarımız Ebru Erke geçen hafta Japonya’ya gidip Türk çayını anlattı. Biz de kendisiyle buluşup çayımızı, kültürümüzdeki yerini, Japonya gibi çay gelenekleriyle meşhur bir ülkede Türk haftasında yaşadıklarını ve yeni markasını konuştuk.
#Melis Yılmaz3 milyonu aşkın adayın yarışacağı üniversite sınavı için geri sayım sürerken uzman diyetisyen Melis Bengisu Demirci, dikkat çeken beslenme uyarılarında bulundu. Sınav öncesi beslenmenin önemini vurgulayan Demirci, açıkta satılan gıdalardan, yağlı kızartmalardan uzak durulması gerektiğini kaydederek, “Kalabalık yerlerde yemek yemek ve açıkta satılan yiyecekleri tüketmek gıda zehirlenmesi riskini artırdığı için bu tür yerlerden uzak durulmalı” dedi.
#Uzman Diyetisyen Melis Bengisu DemirciKalıtsal faktörlerden güneş ışığı ve hava sıcaklıkları gibi dış etkenlere kadar birçok şey, sağlığımız üzerinde büyük etkiye sahip. Beslenme de bu etkenlerden biri. Bu bağlamda yaşlanma karşıtı besinler sık sık gündeme geliyor. Çin’de yapılan yeni bir araştırma da çayın yaşlanmayı yavaşlatmaktaki rolünü ortaya koydu. Peki çay bunu nasıl başarıyor? Günde kaç bardak tüketmek gerekiyor? Tüm çay türleri aynı etkiyi yapıyor mu? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkÇayın ve kahvenin faydalarını konu alan bilimsel çalışmalara ilişkin haberler basında sık sık karşımıza çıkıyor. Hal böyle olunca "Peki hangisi daha faydalı?" diye bir kafa karışıklığı yaşamak çok doğal. Bu haberimiz de tam olarak bu soruya yanıt arıyor ve kahveyle çayı araştırmalar ve uzman görüşleri eşliğinde çeşitli başlıklarda kıran kırana bir karşılaştırmaya sokuyor. İşte tüm detaylar...
#KahveDilimizin görünümü ve rengi sağlığımız için önemli ipuçları sunuyor. Uzmanlar sabahları ilk iş ayna karşısında dilimizin rengini kontrol etmenin önemini sık sık vurguluyor. Peki dilde oluşan renkler hangi hastalıkların habercisi olabilir? Mercek altına aldık…
#SağlıkYeşil çay sağlıklı bir çay çeşidi olsa da fazla tüketiminde bazı sağlık problemlerine yol açabilir. Hamilelere, çocuklara ve emziren annelere yeşil çay kesinlikle önerilmez. İlaç kullanan kişilerin de mutlaka doktorlarına danışarak yeşil çay içmeleri gerekir. Yeşil çayın yan etkileri ve zararları hakkında ayrıntıları derledik.
#Yeşil Çayı Kimler İçemez Ve KullanmamalıYaz aylarında güneş ışınlarına maruziyetin artması ile, cilt sağlığı ile ilgili konular da önem kazanıyor. Güneş ışınlarının cilt hasarını ciddi anlamda artırdığını söyleyen Medikal Estetik Uzmanı Dr. Nihat Mustafayev, “Kırışıklıklar, ince çizgiler ve pigmentasyon (deri renginde eşitsizlik veya renk kayıpları) ciltte oluşan hasarın sonucudur. Yaşamsal döngünün kaçınılmaz bir sonucu olan yaşlanma faktörü bu hasarın oluşumuna neden olabilmektedir fakat yaşlanma, cilt hasarının oluşumunda güneş ışınlarından daha masumdur. Ciltteki hasarı artıran temel faktör, bilinenin aksine yaşlanma değil, yüzde 90 oranında güneş ışınlarıdır” dedi ve konuyla ilgili bilgiler verdi.
#GüneşDünyada çay tüketimi bakımından Türkiye, birinci sırada yer almaktadır. Bunun yanı sıra çay dökülmesi sürekli karşılaşılan bir durum olabilir. Bunun yanı sıra çay dökülmesiyle beraber leke problemleri çokça görülmektedir. Bu yüzden de koltuk, halı, kıyafet, pantolon gibi nesnelerde lekeler kaçınılmaz olmaktadır. Peki, çay lekesi nasıl çıkar? Halıdan, kıyafetten, kazaktan, koltuktan, gömlekten, pantolondan ve tişörtten nasıl temizlenir ayrıntıları ile derledik.
#Çay LekesiDemir gibi yüksek bileşenlere sahip olduğu için yeşil çay, yatmadan 2 saat önce içilmesi önerilir. Özellikle yüksek Kafein içermesi sebebiyle yatmadan hemen önce içmek uykuyu kaçırabilir. Peki yeşil çay akşam içilir mi? Yeşilçay nasıl tüketilir, ne kadar içilmeli ve ne zaman içilirse zayıflatır ayrıntıları ile derledik.
#Yeşil ÇayYeşil çayın genellikle aç karnına tüketilmesi gerektiği bilinmektedir. Aç karnına yeşil çay içmenin tok tutması ve zayıflatması nedeniyle aç karnına tercih edilmektedir. Zayıflatmasının yanı sıra yeşil çayın vücuda farklı faydaları olduğu da bilinmektedir. Peki, yeşil çay aç karnına mı içilir yoksa tok karnına mı içilir? İşte yeşil çay tüketimi hakkında detaylar
#Yeşil ÇaySağlıksız beslenme ve hızlı yaşam tarzı alışkanlıkları kalp sağlığımızı olumsuz bir şekilde etkiler. Sağlıklı bir kalbe sahip olmak için sağlıklı bir beslenme listesi oluşturulması gerekir. Kalp ve damar sağlığını korumak, ilerde yaşanabilecek çok ciddi sağlık sorunlarının önüne geçmeye yardımcı olur. Kalbe iyi gelen besinler nelerdir sizler için derledik.
#KalpYeşil çay son zamanlarda çok tüketilen içecekler arasında yer almaktadır. Yeşil çayın vücuda sağladığı yararlar nedeniyle tercih edildiği bilinmektedir. Tüketilen gıdaların faydaları kadar zararları da olabilmektedir. Kişilerin ürünleri kullanmadan önce konuyla ilgili araştırma yapması gerekmektedir. Yeşil çayın şişkinlik ve gaz yapıp yapmadığı hakkında detayları derledik.
Kilo vermek isteyen kişilerin uyguladıkları pek çok farklı tarif bulunmaktadır. Yeşil çay metabolizmayı hızlandıran en önemli içeceklerden biridir. Doğal çay yapraklarının kurutulması ile hazırlanan yeşil çay bağırsakların temizlenmesini ve yağ yakımını hızlandırmaktadır. Özellikle yemeklerin ardından içilmesi vücutta şişkinlik ve toksin oluşumunu da engellemektedir. Pek çok kişinin kilo verme adına içtiği içeceklerden biri olarak yeşil çay tüketimi günde iki fincan şeklinde önerilmektedir. Yeşil çay kilo verdirir mi? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Anne adayları gebelik döneminde beslenme düzenlerine çok dikkat etmeliler. Bazı besinler yararlı olurken bazı besinler ise hamilelik sürecine olumsuz yansımaktadır. Özellikle de yeşil çay tüketimi çok merak ediliyor. Hamilelikte yeşil çay içilir mi ve zararlı mı? Gebelikte yeşil çay tüketimi bebeğe zarar verir mi tüm detayları ile sizler için derledik.
Çay yapma ve içme ritüeli binlerce yıldır var olan bir kültürdür. Kimisi için çay, bir içecekten daha fazlasıdır. Pek çok kadın hamile kaldığında dahi vücudunun sıvı ihtiyacını çaydan alır. Peki, çay hamileliğe zararlı mıdır detayları ile derledik.
Çayın kabız yapıp yapmadığı merak edilen ve araştırılan konulardan biridir. Özellikle çay sevilen bir içecek olduğundan kabızlıkla ilgisi merak edilen sıvılar arasındadır. Bu bakımdan çayın kabız yapıp yapmadığını öğrenebilir ve buna göre tüketmeyi ya da tüketmemeyi tercih edebilirsiniz. Çay kabız yapar mı? Limon ve şekersiz çay içmek kabızlık yapar mı ya da kabızlığa iyi gelir mi tüm detayları ile derledik.
Şeker hastalığı toplumda en sık karşılaşılan ciddi kronik hastalıklardan bir tanesidir. Hemen hemen her yaşta ortaya çıkabilen şeker hastalığı mutlaka tedavi edilmesi ve kontrol edilmesi gereken bir hastalıktır. Şeker hastalığına iyi gelen birçok bitkisel yöntem de yer almaktadır. Özellikle şeker tanısı konan hastalarda bu hastalığın takibi yapılması gerekir. Peki, şeker nasıl düşer? Yüksek şekeri en çabuk ne düşürür? Yoğurt kan şekerine iyi gelir mi? İşte şeker hastalığı ile ilgili tüm detaylar.
#Kan ŞekeriKolesterol toplumumuzda en sık görülen rahatsızlıklardan bir tanesidir. Kolesterol rahatsızlığı olan kişiler bu rahatsızlığa nelerin iyi geldiğini merak etmektedirler. Kolesterole iyi gelen besinler ve doğal tedavi seçenekleri vardır. Kolesterol teşhisi konulan kişiler kolesterole dair araştırma yapmaktadırlar. Peki kolesterole ne iyi gelir? Kolesterol nasıl geçer? Kolesterolün nedenleri nelerdir? Kolesterol nasıl tedavi edilir? İşte kolesterol ile ilgili tüm detaylar.
#Kolesterole Ne İyi Gelir Ve Nasıl Geçer?Sintigrafi; incelenmesi gereken her organ adına değişik bir radyoaktif ilaç verilerek o ilaçla alakalı organdaki tutulumu, atılımı ve dağılımı hakkında bilgi verir. Peki sintigrafi nedir ve ne işe yarar? Sintigrafi tetkiki nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Sintigrafi Nedir?Her 100 kişiden birinde görülen romatoid artrit, toplumda en sık rastlanan romatizmal hastalıkların başında gelir. Şişmiş eklemler, hassasiyet, yorgunluk hastalığın belirtileri arasında yer alır. Romatoid artritin şiddeti artarak değişebilir. Şişlik ve ağrı zamanla azalarak kaybolur ancak daha sonra semptomlar tekrar şiddetlenebilir. Peki, romatoid artrit neden olur, tanısı nasıl konur, romatoid artrit hastaları nasıl beslenmeli? Detayları uzmanlardan öğrenelim…
#Romatoid ArtritDünyanın çoğu ülkesinde kahve en çok tüketilen içecek olmasına rağmen Türkiye’de çay öne çıkıyor. Türkiye’de her eve giren, sohbetleri demleyen çayın pek çok faydası olduğu kadar aşırı tüketildiğinde zararları da olabileceğini söyleyen Öğr. Gör. Merve İşeri Uzunoğlu, “Türkiye’de yaklaşık 100 yıldır çay tüketimi kahvenin önüne geçti. Yıllık kişi başı 3,5 kilogramlık çay tüketimimizle dünyada en çok çay tüketen millet olarak anılıyoruz. Kararında içilen çay kalbi koruyor” dedi.
#Çayın FaydalarıDünyanın çoğu ülkesinde kahve en çok tüketilen içecek olmasına rağmen Türkiye’de ise çay öne çıkıyor. Türkiye’de her eve giren, sohbetleri demleyen çayın pek çok faydası olduğu kadar aşırı tüketildiğinde zararları da olabileceğini söyleyen Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Merve İşeri Uzunoğlu, “Türkiye’de yaklaşık 100 yıldır çay tüketimi kahvenin önüne geçti. Yıllık kişi başı 3,5 kilogramlık çay tüketimimizle dünyada en çok çay tüketen millet olarak anılıyoruz. Kararında içilen çay kalbi koruyor” dedi.
#Merve İşeri UzunoğluSofraların ve sohbetin vazgeçilmezi arasında yer alan çay, kimileri tarafından şekerli, kimileri tarafından da şekersiz tüketiliyor. Türkiye’de yıllık kişi başı yaklaşık 4 kilogram çay tüketildiğini dile getiren İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sübet Özerdem, şekerli çayın metabolizma hastalıklarına meyili artırdığını, ayrıca diyabet riskiyle beraber kalp damar hastalıkları gelişmesine neden olduğunu, iyi bir antioksidan olan çayın şekersiz tüketiminin vücudumuza fayda sağladığını söyledi.
#Çay TüketimiSofraların ve sohbetin vazgeçilmezi arasında yer alan çay, kimileri tarafından şekerli, kimileri tarafından da şekersiz tüketiliyor. Türkiye’de yıllık kişi başı yaklaşık 4 kilogram çay tüketildiğini dile getiren İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sübet Özerdem, “Şekerli çay metabolizma hastalıklarına meyili artırıyor. Ayrıca diyabet riskiyle beraber kalp damar hastalıkları gelişmesine neden oluyor. İyi bir antioksidan olan çayın şekersiz tüketimi vücudumuz için oldukça faydalı” dedi.
#Uzm. Dr. Sübet ÖzerdemErzurum'da yeni tip koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında kahvehaneler kapatılınca işletmeciler cadde ve sokaklara semaver kurdu. Dev semaverlerde çay demleyen işletmeciler, kıtlama çay tüketimi fazla olan Erzurumluları hem çaysız bırakmıyor hem de harçlıklarını çıkarıyor.
#Erzurum