Çay Lekesi Nasıl Çıkar? Halıdan, Kıyafetten, Kazaktan, Koltuktan, Gömlekten, Pantolondan Ve Tişörtten Nasıl Temizlenir

Güncelleme Tarihi:

Çay Lekesi Nasıl Çıkar Halıdan, Kıyafetten, Kazaktan, Koltuktan, Gömlekten, Pantolondan Ve Tişörtten Nasıl Temizlenir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2022 03:44

Dünyada çay tüketimi bakımından Türkiye, birinci sırada yer almaktadır. Bunun yanı sıra çay dökülmesi sürekli karşılaşılan bir durum olabilir. Bunun yanı sıra çay dökülmesiyle beraber leke problemleri çokça görülmektedir. Bu yüzden de koltuk, halı, kıyafet, pantolon gibi nesnelerde lekeler kaçınılmaz olmaktadır. Peki, çay lekesi nasıl çıkar? Halıdan, kıyafetten, kazaktan, koltuktan, gömlekten, pantolondan ve tişörtten nasıl temizlenir ayrıntıları ile derledik.

Haberin Devamı

Çay lekesi; pek çok yere bulaşabilir. Bunun yanı sıra en kolay ve en doğru şekilde çay lekesini çıkarmak önemlidir. Halı, kıyafet, koltuk gibi pek çok alanda çay lekesine rastlamak mümkündür. Bunun yanı sıra çay lekesini çıkarmak adına bazı metotlar söz konusudur

Çay Lekesi Nasıl Çıkar?

Çay lekesi, oldukça kolay bir şekilde çıkarılabilir. Kumaş lekeleri ne kadar can sıkıcı bir durum olsa bile, çamaşır suyu kullanıp, lekeyi çıkarmak mümkündür. Leke kurumadan çamaşır suyunun kullanılması durumunda, çok daha kolay bir şekilde leke çıkmaktadır. Ancak burada önemli olan nokta, doğru çamaşır suyunun kullanılması olacaktır.

Çay Lekesi Halıdan Nasıl Çıkar?

Halıdan çay lekesini gidermek adına öncelikle bir kabın içine bir kahve bardağı sirke, bulaşık deterjanı ve yeteti kadar sıcak su karışımı hazırlanmalıdır. Bu karışım lekeli alana dökülerek, temiz havlu yardımıyla halı temizlenmelidir.

Çay Lekesi Kıyafetten Nasıl Çıkar?

Kıyafetten çay lekesini çıkarmak adına lekenin kurumamış olması gereklidir. İnatçı leke ile uğraşmadan bu şekilde çıkarmak daha kolaydır. Kıyafete çay lekesi döküldüğünde ilk önce kıyafetleri terse çevirerek, ışık su içerisinde bekletmek gerekir. Bir başka çözüm metodu şeklinde limon suyu, soda ya da sirke kullanımıyla birlikte kıyafet üstünden çay lekesi çıkarılabilir.

Çay Lekesi Kazaktan Nasıl Çıkar?

Çay lekesini kazaktan çıkarmak için biraz sıcak su ve sirke ile karışım yapmak gereklidir. Daha sonra çay lekesine yavaşça bu karışım uygulanmalıdır. Çay lekesi çıkana dek sirkeli su ile iyi bir şekilde silinir. Leke çıktıktan sonra bol suyla durulanır.

Çay Lekesi Koltuktan Nasıl Çıkar?

Koltuktan çay lekesi çıkarmak için; bazı metotlar söz konusudur. Genel olarak koltuklar adına deri bölümde çay lekesini çıkarmak çok daha basit bir işlemdir. Bununla beraber deri koltuklardan çay lekesini çıkarmak adına ıslak bir bez kullanmak yeterli olacaktır. Fakat başka kumaş türleri ile var olan koştular adına çamaşır suyu kullanmak gerekir. Çamaşır suyu, su ve karbonat ile yapılan karışım dahilinde koltuklardan çay lekesi çıkarılabilir. Bu işlem yapılırken dikkatli olmak oldukça önemlidir.

Çay Lekesi Gömlekten Nasıl Çıkar?

Çay lekesini gömlekten çıkarmak adına sirkeli su karışımı yapılmalıdır. 1 ölçek sirke içerisine 1 ölçek su eklenerek, karışım yapılmalıdır. Ardından temiz bir bez kullanarak çay lekesi bulunan bölge temizlenebilir.

Çay Lekesi Pantolondan Nasıl Çıkar?

Çay lekesi bulunan pantolonun alt kısmına temiz, arka kısmına su geçmeyecek kalınlıkta bir bez yerleştirmek gereklidir. Daha sonra lekenin üstüne limon kolonyası dökerek, temiz bir bez ile dış kısımdan iç kısma doğru leke yayılmayacak biçimde silinmelidir. Daha sonra ılık su ile hemen durulayıp, talimatlara uygun biçimde giysileri çamaşır makinesinde yıkamak gerekmektedir.

Çay Lekesi Tişörtten Nasıl Temizlenir?

Çay lekesi, kuruduktan sonra müdahalesi zor olan bir lekedir. Bununla beraber lekeye erken müdahale edilmesi gerekir. İlk şekilde bütün lekelere olduğu üzere tişörtün ters çevrilmesi ve ılık su içerisinde bekletilmesi gerekmektedir. Bunun yanı bir diğer metot olarak; ıslak bir bez yardımıyla direkt olarak, çay lekesi kurumadan silinmesi ve temizlenmesi gereklidir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!