çatal-bıçak haberleri sayfasında çatal-bıçak hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1247 çatal-bıçak haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, "Tek kullanımlık çatal, bıçak gibi ürünlere ilgi giderek artıyor. Bu konuda da PAGEV'le birlikte hareket edeceğiz. Ortak işbirliği kapsamında olan PAGEV Gebze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve PAGEV Halkalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde üretim yapılacak" dedi.
#Mahmut ÖzerOrtak özellikleri aileden gelen köftecilik hikâyeleri ve oto sanayiden aldıkları ilham... Köfte ve yeşillikleri masaya seriyor, çatal-bıçak kullanmayı da önermiyorlar. Hızlı bir iş arası öğünü olarak ortaya çıkan bu konsepti ‘sanayi dışına’ çıkaranlarla konuştuk.
#Burçin ÖztınazBritanya Türk Kadınları Derneği, Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü düzenlediği bir toplantıyla kutladı. Tanınmış kültür araştırmacısı Nur Başnur’un konuşmacı olarak katıldığı kutlamada, tarihçesi M.Ö 15 bin yıl öncesine giden kaşığın tarih boyunca gelişim ve önemini anlattı.
#Britanya Türk Kadınları DerneğiAnkara ve İstanbul’da tarihi eser kaçakçılarına yönelik eşzamanlı düzenlenen operasyonlarda Osmanlı dönemine ait ve piyasa değerinin 1.5 milyon TL olduğu değerlendirilen 243 eser ele geçirildi, 12 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.
#Ankara İl Emniyet MüdürlüğüAnkara ve İstanbul'da tarihi eser kaçakçılarına yönelik eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda Osmanlı dönemine ait ve piyasa değerinin 1,5 milyon TL olduğu değerlendirilen 243 eser ele geçirildi, 12 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.
#Tarihi Eser KaçakçılığıAnkara ve İstanbul'da tarihi eser kaçakçılarına yönelik eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda Osmanlı dönemine ait ve piyasa değerinin 1,5 milyon TL olduğu değerlendirilen 243 eser ele geçirildi, 12 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.
#Tarihi EserCumhuriyet'in bu sofra kültürü mirasını modern dönemde yaşatmak isteyen Karaca, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına özel olarak Cumhuriyet Yüzyılı Koleksiyonu’nu tasarladı. Atatürk'ün vizyonundan ilham alınarak hazırlanan koleksiyon, Cumhuriyet’in simgelerini ve değerlerini günümüzün sofralarına taşımayı amaçlıyor. İşte onu benzersiz hale getiren 4 muhteşem detay.
#Sponsorlu İçerikYaklaşık 52 milyon nüfuslu Güney Kore’de, evlerden ve restoranlardan çıkan yemek artıklarının neredeyse tamamı kompost, hayvan yemi ve hatta enerjiye dönüştürülüyor. Peki gıda atıklarının yüzde 98’inin geri dönüştürülmesini sağlamak nasıl mümkün olabiliyor? En önemlisi bu model dünyada uygulanabilir mi?
#Güney KoreAnkara'da pide fırını işleten komşusundan güveç yapmasını isteyen şahıs isteği yerine gelmeyince pide fırınına saldırdı. Tülay Aşır, 'Ertesi gün öğlen saatlerinde yaklaşık 20 - 25 kişi yemek saatinde içeride müşterilerim ve çalışanlarım varken dükkanı bastılar. Eşimi öldürmeye gelmişlerdi. ‘Öldürmeye geldik' diye bağırıyorlardı. Herkes çok korktu.' ifadelerini kullandı.
#AnkaraTek kullanımlık bardak krizi konusu bir süredir hem Türkiye’nin hem de dünyanın gündeminde. Özellikle her geçen sayısı artan kahve dükkanlarıyla birlikte, tek kullanımlık bardakların kullanımı da artarak devam ediyor. Şimdi size plastik ve karton bardak kullanımını azaltmaya yönelik yeni bir girişimden bahsedeceğim; yenilebilir bardak.
#Yenilebilir BardakRestoran ve kafelerde bazen hesabın yüzde 20’sini bulan oranlarda ‘servis bedeli, servis ücreti, kuver’ adları altında para alınıyor. Bazı okurlarım, “Zaten bahşiş veriyoruz, neden servis bedeli de hesaba ekleniyor?” diye şikâyet ediyorlar. Müşteriler, ‘servis ücreti’ adı altında ücret ödemek zorunda mı? İşletmeler bu yüzden vergi incelemesi, ceza gibi sorunlarla karşılaşabilirler mi?
#RestoranDünya genelinde tek kullanımlık bardaklar başta olmak üzere plastik tabak, çatal, pipet gibi ürünlerin yerine doğa dostu alternatifler tercih edilmeye başlandı. Türkiye’de de bu konuda önemli bir farkındalık oluşmuş durumda. Tek kullanımlık bardak tüketiminin önüne geçmek için şimdi de ‘yenilebilir bardaklar’ dünyaya yayılıyor. Bu bardaklar Türkiye’de de kullanılmaya başlandı. İşte ilginç detaylar…
#Yenilebilir BardakSerdar Ortaç, sanatçı Ahmet Kaya’ya çatal bıçak fırlatılan 1999 yılındaki ödül törenine ilişkin pişmanlığını bir kez daha dile getirdi. “Kendimi kesmek istiyorum o yıla döndüğüm zaman” diyen Ortaç, bir de itirafta bulundu: “Annem Urfalı, bana Kürtçe öğretirdi ama konuşamazdık.”
#Serdar OrtaçŞiddetli bir türbülansa giren Singapur Havayolları'na ait yolcu uçağından gelen görüntüler kan dondurdu. Yolcular yaşadıkları dehşet anlarını anlatırken Singapur Havayolları CEO'su Goh Choon Phong, yaşanan "travmatik olaydan dolayı" özür diledi ve etkilenen yolculara ve mürettebata destek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
#Singapur HavayollarıŞiddetli bir türbülansa giren Singapur Havayolları'na ait yolcu uçağından gelen görüntüler kan dondurdu. Yolcular yaşadıkları dehşet anlarını anlatırken Singapur Havayolları CEO'su Goh Choon Phong, yaşanan "travmatik olaydan dolayı" özür diledi ve etkilenen yolculara ve mürettebata destek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
#Singapur HavayollarıBahar, yani piknik mevsimi geldi. Açık havanın tadını evde özenle hazırladığımız yiyeceklerle dolu bir piknik sepetiyle çıkarmanın keyfi bir başka. Brunette Patisserie’nin kurucu şefi Nur Aktı’dan hem pratik tarifler aldık, hem de sepet hazırlarken dikkat etmemiz gereken detayları dinledik.
#GİZEM DİNÇBAŞAdana’nın milli yemeği şırdan kebaptan sonra en çok tercih edilen bir lezzet. Adana’nın yöresel nitelikteki yiyeceği olarak kabul edilmektedir. O kadar çok sevilir ki, bir çok yerde hemen hemen her sokak başında bir şırdancıya rastlamak mümkün. Bu lezzetin popülaritesi artık İstanbul’da da günden güne artıyor. Bir çok yerde şırdancı dükkanları açılmaya başladı. Bu mekanlarda şırdanla beraber, adana yöresine özel sakatatlar, çorbalar, kokoreç ve midyeler satışa sunuluyor. “Peki, şırdan nedir?” diye soracak olursanız, şöyle açıklayayım...
#ŞIRDANKontrfile özellikle et restoranlarında en çok tercih edilen et cinsleri arasında yer almaktadır. Özellikle Avrupa ve Amerika'da bu et cinsi sıklıkla kullanılmaktadır. Kontrfile nasıl pişirilir? Kontrfile nasıl terbiye edilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#KontrfileOrtaokullarda ‘görgü kuralları ve nezaket’, liselerde ‘adab-ı muaşeret’ isimli seçmeli dersler müfredat kapsamına alındı. Bu karar ile öğrencilerin görgü kurallarının ve nezaketin önemini fark etmeleri, aile içinde, okulda, toplumda ve dijital ortamlarda görgü kurallarına uygun davranış sergilemeleri amaçlanıyor. Peki bu kuralların ders olarak okutulması akran zorbalığının önüne geçer mi? Eğitimciler bu gelişmeyi nasıl değerlendiriyor? Uzmanlarla konuştuk...
#EğitimÜlkemizde hava sıcaklıklarındaki ani düşüşün ardından, grip başta olmak üzere üst solunum yolu hastalıklarında ciddi bir artış yaşanıyor. Uzmanlar bu yıl grip vakalarında geçtiğimiz iki-üç yıla oranla 2-3 kat artış olduğunu ve hastanelerde ciddi yoğunluk yaşandığını söylüyor. En önemlisi de bu yılki gribin iyileşmesi haftalarca sürüyor. Peki bu kış grip neden bu kadar güçlü? Salgına yakalanmamak için neler yapmak gerekiyor? Vitamin takviyeleri ile bitki çayları işe yarıyor mu? Hangi besinleri tüketmek salgına karşı kalkan olabilir? Uzmanlarla tüm detaylarıyla mercek altına aldık.
#Sağlık