Küçük kaşıkla yenen yiyecekler daha tatlı

Güncelleme Tarihi:

Küçük kaşıkla yenen yiyecekler daha tatlı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2013 10:40

Yiyeceklerin tadını bakın ne etkiliyormuş?

Haberin Devamı

Oxford Üniversitesi'nde bilim adamlarının yaptığı araştırma, çatal bıçak takımının büyüklüğü, biçimi, ağırlığı ve renginin yiyeceğin tadını etkilediğini gösterdi.

Bilim adamlarının çatal bıçak takımının ağırlığı, rengi ve şekliyle ilgili yaptığı 3 deneye 100'den fazla öğrenci katıldı. Araştırmada, peynirin çatal yerine bıçakla yendiğinde daha tuzlu, beyaz kaşıkla yenen yoğurdun ise siyah kaşıkla yenenden daha lezzetli algılandığı ortaya çıktı. Genellikle tatlılar için kullanılan küçük kaşıklarla yenen yiyeceklerin de daha tatlı algılandığı görüldü.

"Flavour" dergisinde yayımlanan araştırmada bilim adamları Charles Spence ve Vanessa Harrar beynin, yiyecekler ağıza götürülmeden önce bile "değerlendirmelerde bulunduğunu" vurguladı.

Spence, araştırma sonuçlarının diyet yapanlara ya da restoranlar sahiplerine lezzetin artırılması konusunda yardımcı olabileceğini belirtti.

A.A

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!