Yorucu bir kışın ardından sanırız ki hepimizin ihtiyacı güzel bir tatil... Tatil denince ilk akla gelen, Akdeniz sahillerimiz. Kimine göre fazla sıcak, kimine göre vazgeçilmez… Bizim içinse doğanın içinde olmaktır Akdeniz. Arkanda Toroslar, önünde sonsuz uzanan deniz, yemyeşil tabiat, büyüleyici tarih… Bu sebeple sizin için Antalya merkezden Datça’ya kadar güzel bir görülecek ve kalınacak yerler listesi hazırladık.
#AkdenizGünümüzde her ilde artık cafeler bulunmaktadır. Ancak bu kafelerden bazıları kişilerin zihninde isimleri ile kalıcılık bırakırken bazı kafelerin isimleri hemen unutulmaktadır. Ayrıca çoğu kişinin hayali olan kafe açmak konusunda en çok düşündüren şey ise isim konusudur. Sizde aklınızda böyle bir fikir barındırıyorsanız cafe isimleri? Yaratıcı modern ve duyulmamış kafe isim önerilerini sizler için derledik.
#Cafe İsimleriAltta bisküvili, kıtır bir katman... Arasında taze peynirli, yumuşacık bir harç... Üzerinde de damak zevkinize göre meyveli veya çikolatalı bir sos... Son yıllarda bisküvi tabansız ve sossuz hazırlanan San Sebastian usulü de çok revaçta. Tatlı ve tuzlunun harmanlandığı, hafif ama bir o kadar lezzetli cheesecake’lerin en iyileri nerede yenir, jürimize sorduk.
#Cheesecake33 yıl önce, meşhur Amerikan zincirinin ülkeye girmesiyle, bildiğimiz köfte-ekmeğin sadece bir gün içinde ‘fast food’ oluşunu izledik. 11 yıl önce de Londralı Gourmet Burger Kitchen’ın İstanbul’da dükkân açmasıyla sınıf atlamasını... Seyir hız kesmeden devam ediyor; eti, ekmeği, sosu, eşlikçisi derken bu dünya yeniliğe doymuyor. Üstelik artık mekân seçeneği de çok fazla. Karar verirken size yardımcı olması için son dönemin en sevilen burgercilerinin mutfağına daldık.
#Fast FoodÇok iyi yemek pişiren bir aileden gelen Çağlar Kıpçak’ın açtığı Akali, başta böyle açılmasa da sonradan burgere geçti. Ben de iki kere denedim. Kullandıkları ekmek de, sığırın yağlı bölümlerinden hazırlayıp kurutmadan pişirdikleri et de gayet başarılı.
#BurgazadaHamburger hayatımıza ilk olarak 80’lerde Amerikan kökenli bir fast food ürünü olarak girdiğinde muhtemelen bu kadar sevileceğini kimse tahmin etmemişti. Halbuki bugün dışarıda yemek yemeyi sevenlerin ilk tercihlerinden biri durumunda. Üstelik artık o standart “iki ekmek arası incecik köfte” modeli burgerler de geride kaldı. Şimdi her damak zevkine göre özelleştirilebilen gurme burgerlerin zamanı.
#BurgerBir çalışan kadın, hem işinde başarılı, hem özel hayatında. Sporunu, vücut bakımını, yemesini içmesini de ihmal etmiyor. Hafta sonu (Bayram'da daha boş olur zannederek) Polat Otel'in sağlık merkezine gitmiş. "Bizim gorillere vücut bonesi lazım" diye yakınıyor ve gördüğü üç işadamını anlatıyor: