Koronavirüs dönemi içerisinde en çok kullanılan ifade, belirsizlikle baş etmek oldu. Belirsizliğin en büyüğü eğitim sisteminde yaşandı. Her kademeden öğrenci, okulların açılıp kapanması, derslerin yüz yüze olması ile online ortamda olması arasında gidip gelmelerde ciddi odaklanma ve uyum sorunları yaşadı. Ara tatil sonrası için halen belirli bir durum yok.
#TatilÇeşitli nedenlerle ilişkilerini evlilikle taçlandıran çiftler bir süre sonra yine çeşitli nedenlerle çocuk sahibi olmaya karar verirler. Evlilikten önce evlat, çalışan, öğrenci gibi birçok role sahip olan bireyler, evlilikle birlikte eş rolünü de bu rollere dahil eder ve kısa sürede diğer rollerini aksatmadan bu role uygun davranmaya başlarlar.
#AileGünümüz modern toplumunda ebeveynler, çocuklarının sağlıklı olarak ne yiyeceğinden nasıl bir eğitim alacağına; ne giyeceğinden, nelerle oynayacağına kadar her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünmektedir. İyi bir anne baba olmak için hamilelik sürecinden itibaren kitaplar okumaya, araştırmalar yapmaya başlamaktadırlar. Bunların yanı sıra çocuklarıyla etkili iletişim kurmaya özen göstermekte ve psikolojik gelişimlerine katkı sağlamaktadırlar. Fakat atladıkları ufak bir nokta vardır: Çocuklar anne ve babalarını gözlemleyerek öğrenir hayatı.
#AileBinlerce çocukla çalışmış, 40 yıllık deneyiminin ardından konuşan, her şeyden çok çocukları seven, tonton bir terapistten işittim bu cümleyi yıllar önce: “Her çocuğun üç ebeveyni vardır; annesi, babası ve anne-babası arasındaki ilişki. Üçüncü ebeveyne dikkat edin!” (Byron Norton)
Yedi yaşındaki kız çocuğu birgün, elinden düşürmediği oyuncak bebeğin saçlarını yolmaya başlar. Başka bir gün, anne baba, aynı bebeği sokakta bulur. “Niye bebeğini camdan attın?” diye sorarlar küçük kıza, cevap alamazlar. Bir uzmana götürürler. Uzman, çocuğu oyun terapisine alır ve onunla oyunlar oynadıktan sonra bakıcısının şiddet uyguladığını ortaya çıkarır...