Sosyal medyada oldukça popüler bir trend olan ağız bantları, Amerikalı oyuncu ve talk show sunucusu Jimmy Fallon'un da bu bantları kullanmayı düşündüğünü açıklaması ile yeniden gündem oldu. Peki bu bantlar gerçekten uyukuya dalmayı ve derin uykuda kalmayı kolaylaştırıyor mu? Riskleri var mı?
#Ağız BandıUyurken ağızdan değil burundan nefes almanın daha sağlıklı olduğu, derin uykuya dalmayı kolaylaştırdığı, daha az horlamaya yardımcı olduğuna inanıldığı için pek çok insan uyurken ağız bandı kullanıyor. Sosyal medyada da oldukça popüler olan bu uygulamayı Amerikalı oyuncu ve talk show sunucusu Jimmy Fallon da deneyeceğini açıklayınca tekrar gündeme geldi. Peki bu uygulama gerçekten işe yarıyor mu? Bu şekilde uyumak riskli mi? Uzmanlar ne diyor?
#Ağız BandıKulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ahmet Berber, önceki ameliyat ya da ameliyatlarda oluşan istenmeyen sonuçların düzeltilmesi amacıyla revizyon rinoplasti ameliyatının yapılabildiğini belirterek, küçük müdahale gerektiren sorunlar için 6-12 ay beklenebilirken, çok büyük sorunlarda erken dönem revizyon ameliyatının da yapılabildiğini söyledi.
#1Burundan nefes almanın sağlık için ağızdan nefes almaya kıyasla daha iyi olduğunu biliyor olabilirsiniz ama şimdi sayacağımız faydalarını çoğunuz ilk defa duyacaksınız. Yüzdeki kas ve doku yapısını değiştirmekten tansiyonu düzenlemeye, sağlıklı dişlerden daha iyi beyin fonksiyonlarına, burundan nefes almanın pek çok şaşırtıcı faydasını konunun uzmanları ile konuştuk.
#SağlıkDAHA önce olunan burun estetiği ameliyatının istenmeyen sonuçlarını düzeltme ameliyatına ‘revizyon rinoplasti’ adı verildiğini belirten Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ahmet Berber, “Revizyon rinoplastinin gerekçesi, önceki ameliyat ya da ameliyatların istenmeyen sonuçlarıdır. Küçük müdahale gerektiren sorunlar için 6-12 ay beklenebilirken, çok büyük sorunlarda erken dönem revizyon ameliyatı yapılabilir” dedi.
#1Sosyal medyada başlayan yeni bir çılgınlığa uyan insanlar, uyurken burunlarından nefes almak için ağızlarını bantlamaya başladı. Uzmanlar söz konusu trendin tehlikeli olduğunu belirterek, ağzı bantlamanın kalp hastalığı, KOAH ve felç gibi daha ciddi sorunlara davetiye çıkarabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.
#TiktokÜç aydan uzun süren ve yoğun antibiyotiğe yanıt vermeyen sinüzitiniz, “kronikleşmiş” olabilir. KBB Uzmanı Doç. Dr. Esin Yalçınkaya, kronik sinüzitte cerrahi tedavinin geciktirilmemesi, bu ameliyatlar için havaların soğumaya başlamadığı dönemin uygun olabileceği uyarısında bulundu.
#SinüzitSağlıklı bir solunum fonksiyonu ve vücut için burundan soluk alıp vermenin esas olduğu söyleyen Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Karaaslan, burnundan nefes alamayan kişilerin yaşadığı sağlık sorunları ve çözüm yöntemleri hakkında bilgi verdi.
#Nefes AlmakÇocukluk çağının en sık görülen sorunların biri olan geniz eti problemleri özellikle kış aylarında, üst solunum yolu enfeksiyonlarına paralel olarak artış gösteriyor. Uzmanlar uyku bozukluklarından diş çürüklerine kadar birçok sorunun da ortaya çıkmasına neden olan bu durumun tedavi edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.
#ÇocukEvcil hayvan yayınının olmadığı ülkemizde, 2009’dan beri bir kedi dergisi var: Kedici. İki ayda bir çıkan derginin, sahibi Dr. S. Tarkan Özçetin, doktora tezini Ankara kedileri üzerine hazırlamış bir veteriner. Ankara’da Vet Hospital ve Cat Hospital hayvan hastanelerinin de sahibi. Kedici aylık 1500-2000 satışa ulaştı. Kedilerle ilgili her şeyi içeren bu popüler kültür dergisi D&R mağazalarında.
Dünyanın en akıllı insanı Erdal Demirkıran, insanları tembellikle suçluyor: ‘Doğadaki tüm hayvanlar erken uyanıyor. Bir tek insan uyuyor’ diye. Dünyanın en hızlı zayıflayan adamı Halil Kargulu da kızıyor insanlara: ‘Tam vücut dirençleri kırılıp, kilo verecekken vazgeçiyorlar’ diyor.
Birçok kişi burnunun dış görünümünden yakınır. Kişinin soluk alma güçlüğünün yanı sıra yüz hatları ile orantısız kemerli bir burnu da varsa ve rahat nefes almasını sağlayan bir cerrahi girişim geçirecekse çoğunlukla burnunun dış görünümünü de düzettirme arzusundadır.
Türkiye geçen hafta ‘yenidoğan çetesi’ haberiyle sarsıldı. Başında Dr. Fırat Sarı’nın olduğu iddia edilen çete SGK’dan daha fazla para almak için ihtiyacı olmayan bebekleri yoğun bakıma yatırarak ölümlerine sebep olmakla suçlanıyor. 22’si tutuklu 47 şüpheliye ilişkin soruşturmada iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Fakat iddianameden sonra ortaya çıkan ve mağdur olduğunu söyleyen ailelere bakılırsa olay ne yazık ki söylendiği gibi 10 bebekle sınırlı kalmayacak. Çete üyesi olduğu iddia edilen iki doktorla yolları kesişen iki aileyle konuştuk.
#Gizem Coşkunarda