Kış aylarının vazgeçilmez yemeklerinden biri olan nohudun daha kolay pişmesi, yumuşaması ve daha lezzetli olması için bir gece önceden suya yatırıyor, ertesi gün de pişirmeden önce haşlıyoruz. Tek başına enfes bir yemek olduğu gibi birçok farklı tarife de lezzet katan nohudu haşlarken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları bulunuyor. Bilmeniz gerekenler hemen aşağıda…
#Nohut Haşlamanın Püf NoktalarıTarhanayı her ne kadar soğuk kış günlerinde içilen sıcak bir çorba olarak düşünsek de o, temelde bir saklama yöntemi. Çağımızın kent koşullarına direnemeyip uzun bir zaman gözden düşse de yeniden ilgi çekmeye başlayan bu geleneksel yiyeceğimiz hakkında söylenecek çok şey var.
#GazetehaberleriGaziantep mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer tutan bayran çorbası, lezzeti kadar faydaları ile de sofralardan eksik olmuyor. Kuzu eti ile hazırlanan beyran, baharat ve bol sarımsakla grip ve nezle gibi hastalıklara da şifa kaynağı oluyor. Peki, pek çok kişinin severek tükettiği beyran çorbası nasıl yapılır? İşte, yapımı kolay beyran çorbası tarifi.
#Beyran Çorbası Nasıl Yapılır?Haşıl Anadolu’nun çeşitli yörelerinde buğday ya da bulgurla yapılan yöresel bir yemek. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve eritilmiş tereyağı dökülerek yenen haşılın yapılışı oldukça kolay lezzeti ise benzersiz. Aşağıda sizin için biri Kars’tan biri Sivas’tan olmak üzere iki farklı haşıl tarifi derledik. Hangisini isterseniz onu deneyin ancak mutlaka deneyin çünkü bayılacaksınız.
#Haşıl TarifiHer toplumun beslenmesinde büyük önemi olan ve o topluma özgü damak tadını yansıtan bazı geleneksel yiyecekler olduğu gibi, Türkiye’de de geleneksel olarak tanımlanan, kültürümüze ve ülkemiz koşullarına özgü besinler bulunmaktadır. Tarhana da besleyici değeri ve lezzeti açısından bunların en başında gelir.
#TarhanaANTALYA’nın Kemer ilçesinde sahneye çıkan pop müzik şarkıcısı Simge Sağın, Sakarya’da bacakları ve kuyruğu kesildikten sonra ölen yavru köpeği hatırlatarak, "Bugün bu ülkede yaşamak istemiyorum. Tüm şarkılarımı yavru köpek için söyleyeceğim" dedi.
#Simge SağınBir Denizin Çevresinden Benzer Sofralar’ı, yemek tarifi kitabı olarak tanımlamak cılız bir yorum olur. Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerin yemeklerinden ortak tariflerin verildiği bu çalışma aslında bir Akdeniz yemek kültürü derlemesi. İçinde Doğu Akdeniz’in, Türkiye’nin, Yunanistan’ın ve Lübnan’ın en bilinen yemekleri yer alıyor.
Son dönemde tarzları farklı olsa da beklentilerimi tam anlamıyla karşılayan iki restorana birbiri ardına gitme fırsatı buldum. İkisinden de çok mutlu ve gastronomi kültürümüz adına umutlu ayrıldım. Etik değerleri olan, yaptıkları işi sadece para kazanma aracı olarak görmeyen, günü kurtarma anlayışında olmayan yerler gerçekten fark yaratıyor...
#Müge AkgünSıcakların bastırması, tatlı bahar esintilerinin son bulması ile pek çoğumuz içimizi ferahlatacak hafif içecek ve yiyecek arayışına giriyoruz. Sadece yaz aylarında değil dört mevsim boyunca her gün bolca su içmemiz gerektiği için suyu pas geçiyor ve sizi yaz aylarının en sevilen, en ferah yiyecek ve içecekleri ile hürriyet ve leziziz baş başa bırakıyorum.
#LimonataFil Suresi, namazda okunabilecek sureler arasında önemli bir yer tutmaktadır. Toplam 5 ayetten oluşan Fil suresi, fillere sahip olan ordusuyla Kabe'yi yıkmak isteyen Ebrehe ile ordusunun nasıl helak edildiğini anlatır. Halk arasında Elemtera suresi olarak bilinir. Sureyi ezberlemek isteyenler için Fil Suresi okunuşu sayfamızda Fil suresi anlamı, tefsiri, Türkçe ve Arapça okunuşu ile birlikte Türkçe diyanet meali yer almaktadır.
#Fil SuresiPide, Türk mutfağının öğün fark etmeksizin zevkle tüketilen olmazsa olmaz lezzetlerinden biri…Haliyle bu kadar sevildiği için her yörede ayrı bir pideyle karşılaşıyoruz. Biz de bu hafta uzmanlarımıza ‘Pidelerin izinde yola çıkılacak adresler nereler?’ diye sorduk. Çok geniş olan listeden 8 şehrin uğruna yola düşmeye değer lezzetli pidelerini önerdiler.
#Rota