YOKUŞ başına geldiğinde / Bodrum’u göreceksin / Sanma ki sen / Geldiğin gibi gideceksin / Senden öncekiler de / Böyleydiler / Akıllarını hep Bodrum’da / Bırakıp gittiler. ‘Halikarnas Balıkçısı’ Cevat Şakir Kabaağaçlı o kadar güzel anlatmış ki adeta üzerine söylenecek söz bırakmamış. Gerçekten de Bodrum, 3 bin 500 yıllık tarihi, kadim medeniyetlerden miras aldığı kültürü, sanatı, doğal güzellikleri, özgün mimarisi, muhteşem koyları, sabaha kadar süren eğlence hayatı, ziyaretçilerin her ihtiyacına cevap veren farklı konseptteki nitelikli konaklama tesisleri, gastronomisi ile cennetten farksız. Ve her köşesi keşfedilmeyi bekliyor. Ben de sizi bu hafta tarihin hemen yanı başında hizmet veren bir lezzet durağına götürmek istiyorum: Tyro...
#1Brownie cheesecake benim için cheesecake çeşitleri arasında tartışmasız olarak ilk sıraya yerleşir. Yoğun çikolatalı brownie’ nin baskın tadını, ipeksi dokudaki peynir dolgusu mükemmel bir şekilde dengeler. Brownie ‘ de Cheesecake ‘te başlı başına birer yıldızken, ikisinin bir aradaki uyumu onları bir üst seviyeye taşır, yiyenlerede sadece mest olup anın tadını çıkarmak kalır.
#CheesecakeAdana yöresine ait şerbetli tatlılardan olan karakuş tatlısı tarifi detayları merak ediliyor. Her ne kadar zahmetli yapım aşamaları olsa da karakuş tatlısı lezzetiyle tüm bu zahmetlerinize değecek. Peki, karakuş tatlısı nasıl yapılır? İşte, Adana karakuş tatlısı tarifi ve malzemeleri...
#Karakuş TatlısıModa’daki Rafine’de isteyen kahve içip yanında bir kurabiye-brownie alabilir, isteyen daha ciddi bir kahvaltı yapabilir. İsteyense güzel bir öğle ya da akşam yemeği yiyebilir. Ben hepsini yaptım ve genelde hoşnut ayrıldım. Ama hangisi olağanüstü diye sorsanız en basit olanı bana en büyük zevki verdi derim...
#KruvasanTürk kahvesi, filtre kahve, americano, latte, espresso… Herkesin bir favori kahvesi var. Peki, iple çektiğimiz o kahve molasında hangi tatlıyı tercih edersiniz? 1 Ekim Dünya Kahve Günü’nü bahane ettik, Ema Bakery’nin sahibi ve şefi Yaren Çarpar’dan kahve çeşitlerinin tat profillerini dengeleyip tamamlayacak leziz tarifler aldık.
#KahveEn popüler yemekleri yemek, en ‘trend’ kafeleri görmek ve en çok beğeni alacak fotoğrafları çekmek isteyenlerin adresi Akaretler. Üstelik bu sadece İstanbullular için de değil… Akaretler’in ana hattı Süleyman Seba Caddesi, Time Out dergisi tarafından dünyanın en havalı caddelerinden biri seçildi. Bir çekim merkezi haline gelen bu bölgede nerede ne yenir, ne içilir, nerede eğlenilir? Şöyle bir hava almaya Akaretler’e çıkmadan rehberimize göz atın.
#AkaretlerBitter çikolatayla uyumu müthiş, yaş pastaya çok yakışıyor. Sosunu yapıp muhallebilerin veya cheesecake’in üzerine dökmek nefis sonuç veriyor. Ekşi bir meyve olduğu için tuzlu tatlarla eşleştirmek de hiç zor değil. Vişneyi pancar, roka ve keçi peynirli salataya katabilir veya et suyuyla pişirip kuzu pirzolanın yanında sunabilirsiniz.
#MusAltta bisküvili, kıtır bir katman... Arasında taze peynirli, yumuşacık bir harç... Üzerinde de damak zevkinize göre meyveli veya çikolatalı bir sos... Son yıllarda bisküvi tabansız ve sossuz hazırlanan San Sebastian usulü de çok revaçta. Tatlı ve tuzlunun harmanlandığı, hafif ama bir o kadar lezzetli cheesecake’lerin en iyileri nerede yenir, jürimize sorduk.
#CheesecakeTantuniden içliköfteye, şnitzelden pastırmaya, cheesecake’ten elmalı tarta her şeyin veganını bulmak artık mümkün. Üstelik lezzetten ödün vermeden... İstanbul’da veganlara özel restoran, market ve kasapların sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle Kadıköy-Moda Nostaljik Tramvay Hattı’na atlarsanız, bu mekânlara kolaylıkla ulaşabilir, enfes sofralara kurulabilirsiniz.
#VeganSon yılların gözdesi olmasında güzelliği kadar, lezzetli yemeklerinin de payı var. Kimi yıllara meydan okuyan tarifler, kimiyse yeni dokunuşlarla ortaya çıkmış lezzetler. Bu hafta Bozcaada’nın birbirinden güzel insanları ve onların ellerinde hayat bulan lezzetleri arasında gastronomik bir gezintiye çıkalım.
#YazarDüşman çatlatan kekler, mis gibi kokan börekler, kıtır kurabiyeler… Ustaca süslenmiş meyveli pastalar, tartlar, turtalar… Tam kıvamında pişmiş, iştah kabartan çatlak kurabiyeler, simitler, çörekler… Kokusuyla alıp götüren sıcacık kuruvasan, bir dilim çikolatalı brownie ya da limonlu cheesecake... Hepsi de her gün yudumladığımız çayın kahvenin yanına yakışan lezzetler...
#Gülhan Kara14 Şubat Sevgililer Günü’ne çok az kaldı. Birçok kişi planlarını çoktan yaptı ama siz henüz ne yapacağınıza karar veremediyseniz bu önerilerimize bir göz atın. İşte herkese uygun seçeneklerle Sevgililer Günü tavsiyelerimiz...
#Sevgililer GünüÜzümleri, bu üzümlerden yapılan şaraplarıyla ünlü Bozcaada... Kuzey Ege’nin denizini ve sokaklarını hiç terk etmek istemeyeceğiniz huzur adresi. Ülkenin dört bir yanı sıcaktan kavrulsa da burası her mevsim esen rüzgârı sayesinde sürekli serin. Geçen hafta düzenlenen Bozcaada Caz Festivali vesilesiyle adaya gittik, sezonun yenilerini inceledik.
#Çanakkaleİstanbul’un koşturmacasından, gürültüsünden ve yoğunluğundan azda olsa uzaklaşıp kendinizle kalmak istiyorsanız bu haber tam da size göre. Kahvenizi içip kitabınızı okuyabileceğiniz kitap kafeleri sizler için sıraladık. Bu hafta sonunu kendinize ayırıp sessizliğin tadını çıkarmaya ne dersiniz? İşte size kitap kafeler…
#Kitap KafelerSonbaharı çok seven insanlar vardır... Yağmurlu hava, kalın kazak, sıcacık çay, düşen yapraklar… Sonbahar çoğu insana romantik gelir, ancak maalesef ben o insanlardan biri değilim. Sonbahar demek, benim için yaza geri sayımın başlaması demek. Çok sevdiğim denizime, güneşime gün saymak, kiraza karpuza hasret kalmak demek.
#İdil YazarAraştırmalar gösteriyor ki şair Cemal Süreya’nın, ‘Kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı’ dizesinde kahvaltı yerine ‘dondurma’ dememiz abes sayılmaz. Bize sadece çocukluğumuzu hatırlatmakla kalmayıp, besin değeri olarak da fayda getiren dondurma, ramazan ayında da hafif tatlı kontenjanından mönülerinizde bir yeri hak ediyor. Ama ufak bir uyarı: Dondurma alırken hijyene dikkat edin...
#Dondurma