Besteci, piyanist, yazar, televizyon programcısı ve bence insanlık yolculuğunda görevli biri Anjelika Akbar... Müziğinin bu yolculukta aracı olduğunu söylüyor. Biz sohbetimizi yaptık ama kelimelerimizden çok yürek gözü ile konuştuk desem yeridir.
#Sponsorlu İçerikYaşamı boyunca sanat alanında pek çok idari görev de üstlenen ressam, akademisyen Halil Akdeniz, kendi kaleminden hayat öyküsünü ve daha da ötesine geçerek gerçek kimliğini anlatıyor. ‘Otobiyografik Yaşamı ve Sanatı’, Türk resim tarihine de ışık tutan bir çalışma.
#Halil AkdenizMUTLAKA gitmeniz gereken bir sergiyi, Piri Reis Haritası ekseninde hazırlanan sergiyi, yazımın ilk cümlesinde tanıtmalıyım: UNESCO tarafından dünya kültürel miras tarihinin önemli varlıkları arasında gösterilen ve günümüze kalan en eski dünya haritalarından biri olan “Piri Reis ve 1513 Dünya Haritası: 500 Yılın Gizemi” isimli görkemli sergi MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde 31 Mayıs tarihinde kapanıyor.
UNESCO’nun desteği, Istanbul Exhibitons ve Boyut Yayın grubu tarafından gerçekleştirilen ‘Piri Reis ve 1513 Dünya Haritası: 500 Yılın Gizemi’ sergisi 31 Mayıs’a kadar MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde devam edecek. Piri Reis’in ilk dünya haritasının 500. yılı derin bir tarihle anılıyor.
Boyut Yayın Grubu’nun Hürriyet Gazetesi ile yayınladığı BBC Dünya Raporu belgeselleri, “En yoğun soy tükenmesinin ilk safhası”nda olduğumuzu ortaya koydu. Boyut Grubu patronu Bülent Özükan, rapora Türkiye’de büyük ilgi olduğunu belirtti.
GAZETECİ Sıtkı Uluç, uzun yıllar görevde bulunduğu Avrupa'da yaşadıklarını "Elveda Batı(k) Avrupa" adlı kitabında kaleme aldı. AB ve Nato'da en uzun süreli akreditasyonu olan gazeteciler arasında yer alan Uluç, aldığı görevler sırasında yaşadıklarını ve ülkesine dönüş heyecanını okuyucularla paylaştı.