Boyun Ağrısı haberleri sayfasında Boyun Ağrısı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1552 Boyun Ağrısı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Niğde'de yaşayan Azize Okurlar'ın (62) 15 yıldır çektiği şiddetli boyun, kulak ve boğaz ağrıların kaynağının, nadir görülen ‘eagle sendromu’ sonucu kulak arkasındaki kemiğin 3 santimetre uzaması olduğu ortaya çıktı. Mersin'in Tarsus ilçesinde ameliyat edilen Okurlar, 15 yıldır çektiği ağrılardan kurtuldu.
#Boyun AğrısıEvde, sokakta, toplu taşımada her yerde yanımızda… Yemek yerken, çalışırken, araba kullanırken hatta yürürken bile gözümüz onda. Ama bir türlü elimizden düşüremediğimiz akıllı telefonlarımız 'Text neck', 'Tech neck' gibi çeşitli adlarla anılan tekno boyun hastalığına neden oluyor. Bu rahatsızlıktan yakınan pek çok kişi çare olarak botoksa yöneliyor. 'Traptox' adı verilen bu işlem ne kadar işe yarıyor? İsteyen herkes yaptırabiliyor mu? Ne kadar etkili? Acılı bir işlem mi? Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Profesör Doktor Halil Koyuncu ile konuştuk.
#Tekno BoyunBoyun ağrısı, toplumumuzda sıkça gözlemlenen bir şikayet olarak bilinir. Boyun ağrıları ise, pek çok farklı nedene bağlı olarak meydana gelebilir. Bunlardan bazıları ise, telefon ile fazla vakit geçirme, uzun saatler boyunca bilgisayar ekranına bakma gibi duruş bozukluklarına bağlıyken; bazılarının da altında yatan farklı bir tıbbi rahatsızlık sonrasında gelişir. Çocuklarda boyun ağrısı neden olur ve nasıl geçer sizler için derledik.
#ÇocukGünlük yaşamda en sık karışılan eklem rahatsızlıklarından biri de boyun ağrısı olarak dikkat çekiyor. Yutkunurken boyun ağrısı çeken ve strese bağlı boyun ağrısı ve enseden sırta yayın ağrıların altında yatan nedenler mutlaka bir uzman tarafından muayene edilmeli ve sonrasında doğal çözümlere başvurmalıdır. Bunun yanında, baş ve boyun ağrısı şikayetleri olan pek çok kişi boyun ağrısına neyin iyi geldiğini merak ediyor ve egzersiz gibi doğal yöntemlere başvuruyor. Peki, Boyun ağrısına ne iyi gelir, nasıl geçer? İşte,
#Boyun Ağrısına Ne İyi Gelir?Genelde sabah uyandığımızda ya da boynumuz rahatlamayan bir konumda uzun süre kaldığında yaşadığımız boyun tutulması kendiliğinden geçen bir rahatsızlık durumudur. Önemli olan bu iyileşme sürecini kısaltmak ve rahatsızlık veren belirtilerin şiddetini azaltmaktır bu süreçte. Boyun tutulması, başımızı hareket ettirdiğimizde ağrı ve zorluk hissetmemizle süre gelen yumuşak doku sakatlığı ya da kas gerilmesi olarak tanımlanabilir.
#Boyun TutulmasıGünümüzde birçok kişinin sıkça karşılaştığı sağlık sorunlarından bir tanesi olan boyun ağrısı, özellikle sık cep telefonu kullanan, masa başı çalışan veya bilgisayar başında saatlerce vakit geçiren ve düz yastıkta uyuyan kişilerde ortaya çıkmaktadır. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ahmet İnanır konu hakkında önemli bilgiler verdi.
#Boyun AğrısıBoynun görevi başı taşımak, başı hareket ettirmek, damar ve sinirleri korumak ve damar ve sinirlerin geçişini sağlamak olduğunu ifade eden Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Özkan Yükselmiş, boyun ağrısının nedenlerini ve ağrıyı hafifletmek için neler yapılabileceğini anlattı.
#Boyun AğrısıBoynun görevi başı taşımak, başı hareket ettirmek, damar ve sinirleri korumak ve damar ve sinirlerin geçişini sağlamaktır. Boyun yapısının içinde kaslar, damarlar, omur kemikleri, diskler (disklerin görevi yukarıdan gelen ağırlığı aşağıya dengeli bir şekilde iletmek ve omurların rahat ve zararsız hareket etmesini sağlamaktır) içinden dağılan sinirler bulunur.
#Boyun AğrısıŞimdilerde Z kuşağı olarak adlandırılan genel olarak 1990’lardan sonra doğan nesilden bahsediliyor. Milenyum kuşağı da denilen bu kuşağın kendine has özellikleri eğilimleri ve davranışları var. Bu kuşağın ortak özelliklerinden birisi bu bireylerin internetle, teknolojiyle büyümeleridir. Boyutu küçük ya da büyük fark etmez bu çocuklar ekran çocuklarıdır. Biz bu kuşağın tarz ve eğilimlerini nelerden hoşlandıklarını, nasıl iletişim kurduklarını falan irdelemeyeceğiz.
#Boyun AğrısıYapılan araştırmalara göre kişilerin yüzden 85’nin hayatları boyunca mutlaka bir defa da olsa boyun problemi yaşayacaklarını belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Canberk Gül, toplumda çok sık görülen boyun ağrıları ile ilgili bilgiler verdi ve de boyun ağrılarının olmaması için tavsiyelerde bulundu.
#Boyun AğrılarıBoyun, baş ile vücut arasındaki bağlantıyı sağlar. Başımızı destekler ve dengeli pozisyonda tutar. Başın birçok yöne rahat hareket etmesini sağlar. Kafadan gövdeye geçen büyük damarları, omuriliği, kola giden sinirleri korumakla görevlidir. Boyun, vücuttaki en karmaşık eklem yapısına sahiptir ve omurganın en hareketli parçasıdır.
#Boyun AğrısıUçakta, otomobilde, herhangi bir araçta veya trende uzun saatler geçirmenin omurga ile ilgili ağrı riskini artırdığını belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Turan Uslu, konuyla ilgili önemli bilgiler verdi.
#Bel AğrısıHer boyun ağrısının fıtık olduğu anlamına gelmeyeceğini belirten Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Ali Kemal Ulaş, masa başı yoğun bilgisayar kullanımı gerektiren ofis işlerini yapanların, bedensel olarak yoğun işte çalışanlar gibi bazı meslek grupları boyun ağrılarına yatkınlık gösterdiğini söyledi.
#FıtıkKoronavirüs sürecinde mücadele başarıyla devam ederken, bakanlığın açıkladığı rakamlar da olumlu bir gidişata işaret ediyor. Acil servis uzmanı Doktor Nedim Uzun sürecin olumlu ilerlediğini belirtirken acil servislere ortopedik şikayetlerin çeşitlendiğine de dikkat çekti.
#Sırt AğrısıNiğde'de yaşayan Azize Okurlar'ın (62) 15 yıldır çektiği şiddetli boyun, kulak ve boğaz ağrıların kaynağının, nadir görülen ‘eagle sendromu’ sonucu kulak arkasındaki kemiğin 3 santimetre uzaması olduğu ortaya çıktı. Mersin'in Tarsus ilçesinde ameliyat edilen Okurlar, 15 yıldır çektiği ağrılardan kurtuldu.
#Boyun AğrısıGenetik bir bağ doku bozukluğu olan Marfan sendromu hastası Mehmet Kenger'e, iş arkadaşlarının doğum günü hediyesi olarak verdiği masaj paketi sayesinde hayatı kurtuldu. Boyun ağrıları için gittiği masaj salonunda, masörün karnındaki şişliği fark etmesi üzerine doktora giden Kenger'de ölümcül aort anevrizması (baloncuk) olduğu ortaya çıktı. Yaklaşık 2 santim olması gereken aort damarının çapı normalin dört katına çıkmış, böbreklerini de tehdit eder hale gelmişti. İstanbul'a gelen Kenger, Prof. Dr. Mete Gürsoy ve ekibinin gerçekleştirdiği ameliyatla sağlığına kavuştu. Ameliyat sırasında böbrekleri özel bir solüsyonla korunan Kenger, diyaliz hastası olmaktan da kurtuldu. Mehmet Kenger, 2015 yılında da annesini doktora götürdüğünde onun ısrarıyla gittiği kalp kontrolünde aynı hastalıktan ameliyat olduğunu, yine tesadüfen hayatının kurtulduğunu söyledi.
#Aort AnevrizmasıGenetik bir bağ doku bozukluğu olan Marfan sendromu hastası Mehmet Kenger'e, iş arkadaşlarının doğum günü hediyesi olarak verdiği masaj paketi sayesinde hayatı kurtuldu. Boyun ağrıları için gittiği masaj salonunda, masörün karnındaki şişliği fark etmesi üzerine doktora giden Kenger'de ölümcül aort anevrizması (baloncuk) olduğu ortaya çıktı. Yaklaşık 2 santim olması gereken aort damarının çapı normalin dört katına çıkmış, böbreklerini de tehdit eder hale gelmişti. İstanbul'a gelen Kenger, Prof. Dr. Mete Gürsoy ve ekibinin gerçekleştirdiği ameliyatla sağlığına kavuştu. Ameliyat sırasında böbrekleri özel bir solüsyonla korunan Kenger, diyaliz hastası olmaktan da kurtuldu. Mehmet Kenger, 2015 yılında da annesini doktora götürdüğünde onun ısrarıyla gittiği kalp kontrolünde aynı hastalıktan ameliyat olduğunu, yine tesadüfen hayatının kurtulduğunu söyledi.
#Adanaİngiltere'de yapılan bir ankette, 5 binden fazla kişinin hangi uyku pozisyonunu tercih ettiğine ve uykuda kalma sürelerine ait bilgiler yer aldı. Anket sonucunda, en çok gelire sahip kişilerin hangi uyku pozisyonunu tercih ettiği ortaya çıktı.
#UykuGünümüzde genç yaşlı demeden pek çok insan sırt ağrısından mustarip… Uzmanlar, modern yaşam tarzı, çalışma koşulları ve en önemlisi hareketsiz yaşamın bu yaygın sağlık sorununu tetiklediğini belirtiyor. Uzun saatler masa başında çalışmak, kötü duruş alışkanlıkları ve yetersiz fiziksel aktivite, sırt ağrısının başlıca nedenleri arasında. Bazen de burkulma, fıtık, siyatik vb. gibi sağlık sorunları nedeniyle sırt ağrıları yaşanır. Bu ağrılar yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.
#Sırt AğrısıGünümüzde sırt ağrıları adeta bir salgın haline geldi. Kime sorsanız sırtı ağrıyor, belini tutuyor, geçmeyen ağrılarından şikâyet ediyor. Kimi bu ağrılarından kurtulmak için doktor doktor geziyor, kimi de doğal yöntemleri deniyor. Peki hangi ağrıları neden yaşıyoruz? Hangi ağrıya ne iyi gelir? İşte bilimsel araştırmalara dayanarak uzmanların sırt ağrınızı iyileştirmeye ya da tamamen kurtulmaya yönelik hazırladığı kılavuz…
#Sırt AğrısıEvde, sokakta, toplu taşımada her yerde yanımızda… Yemek yerken, çalışırken, araba kullanırken hatta yürürken bile gözümüz onda. Ama bir türlü elimizden düşüremediğimiz akıllı telefonlarımız 'Text neck', 'Tech neck' gibi çeşitli adlarla anılan tekno boyun hastalığına neden oluyor. Bu rahatsızlıktan yakınan pek çok kişi çare olarak botoksa yöneliyor. 'Traptox' adı verilen bu işlem ne kadar işe yarıyor? İsteyen herkes yaptırabiliyor mu? Ne kadar etkili? Acılı bir işlem mi? Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Profesör Doktor Halil Koyuncu ile konuştuk.
#Tekno BoyunYaşıtı pek çok genç gibi 11 yaşındaki Ronnie Hood da hafta sonlarını telefonunda video oyunları oynayarak geçirmekten hoşlanıyordu. Bu yüzden boyun ağrısı çekmeye başladığında aile doktoru bunun telefonuna bakmak için eğilmenin neden olduğu gerginlikten kaynaklanabileceğini öne sürdü. Ancak asıl neden çok daha ciddi ve ölümcüldü…
#Orta Hat GliomuYüzüstü mü sırtüstümü yoksa yana doğru mu yatıyorsunuz? Tercih ettiğiniz pozisyonun, reflüden beyin sağlığına kadar bir dizi sağlık sorununu tetikleme potansiyeline sahip olduğunu hatta en kötü senaryolarda, kötü bir uyku pozisyonunun sizi yavaş yavaş öldürüyor olabileceğini biliyor musunuz?
#Sağlıklı UykuSon yıllardaki yapılan çalışmalar, masa başında çalışanlarda bel, sırt ve boyun ağrısı görülme sıklığının tüm gün ayakta çalışanlara oranla daha fazla olduğunu gösteriyor. Bunun en önemli nedeni, oturma pozisyonunda omurgaya binen yükün ayakta durmaya göre daha fazla olması.
#Omurga SağlığıSaatlerce bilgisayar başında aynı pozisyonda oturmanın ve cep telefonundan mesajlaşmanın 12-25 yaş arası gençlerde teknoboyun ve teknoparmak adlı iki yeni hastalığa neden olduğunu söyleyen Prof. Dr. Alper Murat Ulaşlı, “Kambur bir nesil geliyor” uyarısında bulundu.
#Z KuşağıDoktorları 34 yıldır kronik ağrı ve yorgunluğunun sebebinin ‘kafasının içinde’ olduğunu söylediler. Fakat gerçek bambaşkaydı: Phillippa Lee’yi tekerlekli sandalyeye mahkûm eden genetik bir rahatsızlığı olduğu ortaya çıktı.
#İrritabl Bağırsak SendromuTam 34 yıl boyunca sayısız semptom yaşayan, kronik ağrılar ve yorgunlukla mücadele eden kadına doktorlar her seferinde sorunun 'kafasında' olduğu söyledi. Semptomlar o kadar şiddetlendi ki bir gün bacakları onu taşıyamaz hale geldi. En sonunda bir nöroloji hastanesine sevk edilen kadına çok sayıda testin ardından tedavisi olmayan bir hastalık teşhisi kondu.
#Kalıtsal Spastik ParaplejiJoesthetics lakaplı Jo Lindner'ın 30 yaşında hayatını kaybetmesi, hayranlarını şoka uğrattı. Vücut geliştirme sporuna yönelik sosyal medya paylaşımları ile ünlenen Joesthetics lakaplı Jo Lindner, 30 yaşında hayatını kaybetti. Sosyal medyada yaklaşık 9 milyonluk takipçi kitlesine sahip olan Jo Lindner, vücut geliştirme sporuna yönelik öneriler ve beslenme programları gibi paylaşımlarda bulunuyordu. Peki, Joesthetics neden öldü? İşte, o konu hakkında detaylar
#Joesthetics