Bir yandan son filmi üzerine çalışıyor, önemli yapımların restorasyonunu üstleniyor bir yandan sürpriz şekilde oyun karakteri olarak karşımıza çıkıyor. Yönetmen Fatih Akın’la buluşup ona son filmlerinin hikâyesini, İstanbul’u değişmiş bulup bulmadığını ve hayalindeki projeleri sorduk.
#Fatih Akınİtalyan mutfağı, tam anlamıyla bir lezzet cümbüşü! Sadece ürün çeşitliliğiyle değil, farklı tarzda lokantalarıyla da segmentasyon nasıl olmalı üzerine adeta bir pazarlama dersi veriyorlar. İtalya’nın bu birbirinden farklı tarzdaki işletmelerinin özellikleri neler, birlikte bakalım…
#Somer SivrioğluEdition’ın içindeki Brava restoran artık İtalyan şef Stefano Ciotti’ye emanet. Bana göre burayı Bodrum’un şu andaki en lezzetli İtalyanına dönüştürmüş. Hem kendi bölgesinin geleneksel yemekleri hem de kariyerinde özel olan tatları bir araya getirmiş. Otelin bir diğer ağır topuysa şef Osman Sezener’in Michelin yıldızlı Kitchen’ı.
#Ebru ErkeBaşlıktaki yemekleri Bolonya’daki ‘Future Food Institute’ yani Gıdanın Geleceği Enstitüsü’nde aldıkları eğitim sonrası iki genç şefimiz hazırladı; İtalyanlar bayıldı, ben de oradaydım. Gıdanın geleceği için bu akademide neler yapıldığını incelerken İtalyanların en gastronomik şehrinde midemiz de bayram etti.
#Ebru ErkeKahvemiz güzeldi ama zamanla yok olup gitti. Kimse ruhuna Fatiha bile okumadı... Şimdi fincanı 40 liraya zehir gibi bir şey içiyoruz. Ama kimse farkında değil. Ben dahil! Her yaz evimdeyken yemek sonrası mutlaka bir kahve içiyorum. Bazı gerçekleri düşünmüyorum ve düşünmek istemiyorum…
#Vedat MilorÜlkem İtalya’da her yıl festivali düzenlenecek kadar sevilse de diğer ülkelerdeki şöhretine geç kavuştuğunu düşündüğüm bir makarna çeşidini anlatacağım bu hafta: Tortellini. Ona şeklini veren olay ne? Evde hazırlamak zor mu? Birlikte bakalım...
#İtalyaTHY’nin Sicilya’daki ikinci uçuş noktası Palermo tarihi, kültürü ve muhteşem yemekleriyle tam bir kafa dinleme yeri. ‘Yavaş şehir’ statüsünde değil ancak sessiz, huzurlu sokaklarında dolaşırken aynı dinginliği yakalamanız mümkün. Burada sohbet fırsatı bulduğum THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, şirketin yeni uçuş noktaları hakkında bilinmeyenleri anlattı.
#THYTürkiye’nin ilk gastronomi rehberi olan İncili Gastronomi Rehberi’nin İngilizce versiyonu ‘The Pearl Gastronomy Guide Türkiye’nin tanıtımını geride bıraktığımız haftada Londra’da, Rüya Restoran’da yaptık. Sevgili Müge Akgün’ün titiz çalışmaları sonucu hayata geçen bu özel gecede Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ümit Yalçın, Müsteşar Güneş Yeşildağ, Müsteşar Sezin Yeşildağ ve Londra Başkonsolosu Bekir Utku Atakan bizi yalnız bırakmayan isimler arasındaydı. 70’e yakın seçkin misafirin ağırlandığı gecenin destekçilerinden biri de Damat, Tween, D’S Damat markalarını bünyesinde barındıran Orka Grup’tu.
#Sponsorlu İçerikTürkiye’nin ilk gastronomi rehberi olan İncili Gastronomi Rehberi’nin İngilizce versiyonu ‘The Pearl Gastronomy Guide Türkiye’nin tanıtımını geride bıraktığımız hafta Londra’daki Rüya Restoran’da yaptık. Müge Akgün’ün titiz çalışmaları sonucu hayata geçen bu özel gecede Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ümit Yalçın, Müsteşar Güneş Yeşildağ, Müsteşar Sezin Yeşildağ ve Londra Başkonsolosu Bekir Utku Atakan bizi yalnız bırakmayan isimler arasındaydı. 70’e yakın seçkin misafirin ağırlandığı gecenin destekçilerinden biri de Damat, Tween, D’S damat markalarını bünyesinde barındıran Orka Grup’tu. Türkiye’nin en büyük erkek hazır giyim üreticilerinden ve perakendecilerinden Orka Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, ORKA Holding Pazarlama Grup Başkanı Büşra Orakçıoğlu Biberoğlu ve ekibinin katıldığı gecede Süleyman Orakçıoğlu, küresel pazardaki yurtdışı açılımlarını ve 2023 hedeflerini bizlerle paylaştı.
#The Pearl Gastronomy Guide TürkiyeDamat fabrikasında üretimin yüzde 50’si grup markaları, kalan yüzde 50’si ise dünyanın en iyi 3-5 erkek giyim markası için yapılıyor. Dev markaların ek kapasite almak için sırada olduğunu söyleyen Orka Grup Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, ‘‘Talebe yetişemiyoruz. 150 milyon TL’lik yeni yatırım kararı aldık. Günde 1700 takım elbise, 11 bin gömlek üreteceğiz’’ diyor.
#Damatİtalya’nın sembollerinden biri, lazanya... Kendini farklı damaklara sevdiren bu yemeğin çeşidi de çok! Kimi yerlerde kıyma yerine mantar kullanılır, domates sosu yerine pesto sosla yapan da var. Ben bu hafta size, kızarmış patlıcanlı, ricotta peynirli ve bol domates soslu bir versiyonunun tarifini vereceğim. Sicilya’ya özgü, nefis bir lazanya bu... Eminim çok hoşunuza gidecek.
#LazanyaBu hafta İzmir Narlıdere’ye bağlı Sahilevleri’ndeyiz. Sahilevleri, adı gibi İzmir’in sahil havası yaşatan en gözde yerleri arasında. Kent merkezinin yanı başında olmasına rağmen, sahip olduğu imkanlar, birbiri ardına açılan mekanlarla İzmir’in gastronomide yıldızı parlayan bölgelerinin başında geliyor. Burası şehrin ortasında adeta bir cennet, yoğunluğun içinde sessiz-sakin bir vaha, çok farklı mutfak kültürlerinden tatlara ulaşabileceğiniz bir lezzet adası. Mekanımız ise Times Restaurant and More...
#1Gaziantep’in Karkamış ilçesinde Fırat Nehri’nin doğusunda, Suriye sınırında bulunan Karkamış Antik Kenti'nde Türk ve İtalyan ekip tarafından yapılan kazılarda her biri tarihe farklı açıdan ayna tutacak buluntulara ulaşıldı. Mühür evi olan yapıda, Hitit idaresinin en yüksek görevlilerinin mühür baskılı kil mühürlemeleri keşfedildi. Çömlek üzerinde boya ile çizilmiş “Kentin İdarecisi X-Patu” yazılı hiyeroglifli yazıta Anadolu’da ilk kez Karkamış'ta rastlandı.
#GaziantepMaserati, en tanınan markalardan bir tanesidir. Bu markanın kim tarafından kurulduğunu, nerede üretildiğini ve ne zaman kurulduğunu sizler için derledik.
#Maserati Hangi Ülkenin Markası Ve Nerede Üretiliyor?Capraia, İtalya’nın batısında Tiren Denizi’nde bulunan Toskana Takımadaları’nın en büyük üçüncü üyesi. Kısa bir süre öncesine kadar zengin doğası, kartpostal gibi manzaralarıyla turistlerin gözdesi olan bu adacık son günlerde peş peşe yaşanan hırsızlıklarla gündemde. “Ne var ki bunda? Hırsızlık her yerde olur…” diye düşünüyor olabilirsiniz ama Capraia’nın hikayesi ilgiyi hak ediyor.
#CapraiaCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi ek binasıyla Çayeli Eğitim Fakültesi ek binası açılış programında konuştu. Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na eleştirilerde bulunan Erdoğan, ''Geçenlerde ana muhalefetin başındaki zat 'Biz şu kadar ucuz faizle yurtdışından borçlanma yaptık' diyor. Daha sonra bakanlığımız belgeleriyle bunun nasıl yalan olduğunu açıkladı. Yalana gerek yok, dürüst ol. Yarışa girmek güç ister, istikrar ister. Bunlarda bu yok'' dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanSon yıllarda Türkiye'de de oldukça popüler olan lazanya, dünyanın en eski makarna çeşitlerinden biri olarak biliniyor. Düz tabakalar halinde açılan hamurların arasına eklenen çeşit çeşit malzemeler lazanyanın temelini oluşturuyor. Arasına malzeme eklenen makarna yaprakları fırında pişirilerek son haline getiriliyor.
#Lazanya Nasıl Yapılır