Mercimek içeriğindeki yüksek proteinle bitki bazlı beslenmede etin yerine geçiyor, kırmızısı glütensiz una dönüşebiliyor. Onunla Hint usulü bol baharatlı bir yahni yapabilir veya bolonez sosa da dönüştürebilirsiniz. Çeşit çeşit, renk renk mercimekle mutfakta neler yapabiliriz bakalım...
#Şef Altuğ Tezerİstanbul yeni sezon için hareketlenmeye başladı. Ben de bu hafta şehre dönen ya da mekân keşfine çıkmak isteyenler için iki yeni restoranı ve geç tanıyıp çok sevdiğim dört yıllık bir adresi anlatmak istedim. Yeniköy’deki Eski Âdet’in şehriye pilavları, şef İsmet Saz’ın İtalyan restoranı Stefano’nun makarnaları ve Arnavutköy’deki Dedee’nin hakiki ocakbaşı usulü mezeleri bence kaçmaz.
#BalKanal D ekranlarının sevilen programlarından Arda İle Omuz Omuza sevilen tariflerle izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. Arda Türkmen, oyuncu Ozan Akbaba'yı konuk ediyor. Ozan Akbaba, Arda Türkmen’in yaptıklarını görmeden, sadece sesini duyarak, tarifi dinleyerek "Bolonez Soslu Lazanya" yapmaya çalışacak. Ekran başındakiler tarafından araştırılmaya başlanan bolonez soslu lazanya nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte bolonez soslu lazanya tarifi ve yapımı...
#Bolonez Soslu Lazanya‘Arancine’, ‘arancinu’, ‘arancini’, ‘arancina’... Farklı bölgelerde farklı isimlerle anılan bu pirinç topları adını, turuncu rengiyle göz kamaştıran portakaldan (arancia) alıyor. Bu hafta size mantarlısının ve bolonez soslusunun nasıl yapıldığını anlatacağım.
#ArancineNe havuçsuz bir turşu düşünebiliyorum ne de en basitinden bir bolonez sos... Mevsimsiz olarak kullandığım belki de tek malzeme havuç. Yaz, kış; et, tavuk, balık hatta tüm sebze yemeklerinde, o nefis şekerli tadıyla adeta bir kaldıraç görevi görüyor. Başrolde olduğu zeytinyağlısı ve üzerindeki peynir kremasıyla bir dünya klasiği haline gelen keki de onu vazgeçilmez kılıyor...
#HavuçSon yıllarda Türkiye'de de oldukça popüler olan lazanya, dünyanın en eski makarna çeşitlerinden biri olarak biliniyor. Düz tabakalar halinde açılan hamurların arasına eklenen çeşit çeşit malzemeler lazanyanın temelini oluşturuyor. Arasına malzeme eklenen makarna yaprakları fırında pişirilerek son haline getiriliyor.
#Lazanya Nasıl YapılırUygur mutfağının vazgeçilmezi lağman bence kaçırılmaması gereken bir yemek. Makarna kalitesi çok iyi. Artizanal. Diri. Eminim bir İtalyan da bu makarnadan epey zevk alır. İyi ve sofistike bir sosla Uygur lağmanı birleşirse ortaya bir başyapıt çıkar.
#İstanbulİtalyan mutfağında lezzetli makarna tariflerinin olmazsa olmazı olan bolonez sos, son yıllarda Türk mutfağına da girdi. Makarnanın üzerine peynir ilavesi ile beraber konulan ve damakta enfes tat bırakan bolonez sos, pratik malzemelerle hazırlanıyor. Peki, bolonez sos nasıl yapılır? İşte, yapımı kolay bolonez sos tarifi...
#Bolonez Sos Nasıl Yapılır?İtalya’nın 20 bölgesinden biri olan Emilia-Romagna’nın başkenti konumundaki Bologna; iyi korunmuş tarihi, İtalya genelinde ün yapmış meşhur mutfağı ve zengin ve soylu geçmişiyle İtalya’nın en güzel şehirlerinden biri. Peki Bologna’da nerelere gezilmeli, hangi lezzetler tadılmalı? İşte Bologna gezi rehberi.
#Vodafone Dünya AvucunuzdaÇok güzel, çok yetenekli ve çok tutkulu... Hayata zor başlamış. 5 yaşındayken ailesiyle birlikte Ukrayna'dan Amerika'ya göçmüş. Annesi oyuncuymuş... Hollywood hayalleriyle gelmiş, ancak İngilizcesi iyi olmadığı için temizlik yaparak para kazanmış. Babası bir ara dolandırıcılıktan hapse girmiş. Çocukken okulda diğer çocuklar onunla çok uğraşmış. Zor bir çocukluğu olmuş, çok kavga etmiş. "Sırf bu yüzden kızıma tekvando öğrettim." diyor.
#Milla JovovichMeşhur “Bolonez sos”un nereden çıktığını biliyor musunuz? Ya da pizzanın en klasik lezzeti “Margarita” desem? Evet, doğru cevap Bologna. İtalya’nın en özellikli şehirlerinden biri. Üç günlük bir lezzet yolculuğunda lokanta, çarşı, pazarlarını gezdim, makarna yapımını öğrendim...