Boğaz Enfeksiyonu haberleri sayfasında Boğaz Enfeksiyonu hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 906 Boğaz Enfeksiyonu haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Havaların soğumasıyla birlikte boğaz ağrıları baş göstermeye başladı. Boğaz ağrısı, vücudunuzun viral veya bakteriyel enfeksiyonlara karşı bağışıklık tepkisinin bir parçası olarak ortaya çıkıyor. Peki, Boğaz enfeksiyonu nasıl geçer? Boğaz enfeksiyonuna ne iyi gelir?
#Boğaz Enfeksiyonu Nasıl Geçer?Burun tıkanıklığı özellikle kış aylarında oldukça yaygın görülen bir sorun. Burundan nefes alıp vermekte güçlük çeken kişilerin oranı yüzde 20’lere kadar yükseliyor. Burun tıkanıklığı kronikleştiğinde hayat kalitesini düşürmesinin yanı sıra koku ve tat alma bozukluğundan uyku sorunlarına sık sık boğaz enfeksiyonlarına yakalanmaktan ses kalitesinin düşmesine kadar pek çok önemli problemler oluşturabiliyor. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Elif Aksoy burun tıkanıklığına neden olan 6 etkeni anlattı, önemli uyarılarda bulundu.
#Boğaz EnfeksiyonuYüksek ateş, boğaz ağrısı ve halsizlik… Kış ayının başından beri hemen hemen herkes aynı sorundan dert yanıyor. Kulak Burun Boğaz Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Altıntaş enfeksiyonların her yıl başkalaşım geçirdiğini belirterek şu uyarıda bulundu: “Para ve cep telefonu gibi objeler enfeksiyon bulaştırıyor. Gereksiz antibiyotik almayın, zencefil-limon karışımını deneyin, bilinçsizce burun spreyi yerine karbonat kullanın, sebze ve meyveyi mevsiminde tüketin!”
#Boğaz EnfeksiyonuTuhaf semptomlar sergilemeye başladığında henüz 12 yaşındaydı. Ne kadar uyursa uyusun doyamıyor gün içinde olmadık yerlerde uykuya dalıyordu. 20'li yaşlarında durum daha da kötüleşti, gönül rahatlığıyla kahkaha bile atamaz hale geldi. Pek çok doktor dolaştı, hastalığı nihayet 2007'de teşhis edilebildi. Peki hayatını kâbusa çeviren bu belirtilerin nedeni neydi?
#SağlıkÇocuklarını soğuğa maruz kaldığında, soğuk içecekler içtiğinde ya da dondurma yediğinde boğazının şişmesinden, hastalanmasından endişelenmeyen ebeveyn yoktur sanırım. “Sakın soğuk su içme, terliyken soğuk su içme, dondurma yeme hasta olursun” gibi uyarılarla büyüdüğümüz için yetişkin birer birey olduğumuzda da bir çoğumuz soğuktan kaçarız, terliyken soğuk su içmekten kaçınırız, boğazımız şişken dondurma yemeyiz, soğuk içecekler tüketmekten kaçınırız. Peki, soğuk hava ve soğuk gıdalar gerçekten bizi hasta eder mi? Gelin bu soruların cevabını uzmanlardan dinleyelim…
#Sağlık“Soğuğa çıkma, terli terli su içme hasta olursun” ya da “Soğuk su içme, dondurma yeme boğazın şişer”... Hepimiz benzer cümlelerle büyütüldük ve doğruluğunu sorgulamadık bile... Büyüklerimizin akisine pek çok uzman soğuk suyun ya da dondurmanın boğazı şişirmediğini, terli su içmenin bizi hasta etmediğini, hatta şişen boğaz için buzun iyileştirici özelliği olduğunu söylüyor. Peki biz büyüklerimizi dinleyeceğiz yoksa uzmanları mı?
#DondurmaYeni sezon hazırlıklarını Almanya’nın Grassau kentinde sürdüren Beşiktaş, bugün yaptığı antrenmanla çalışmalarını devam ettirdi. Kampa dün katılan başkan Ahmet Nur Çebi idmanı takip ederken, "Taraftarlar bize güvensinler en iyisini yapacağız" dedi.
#BeşiktaşSağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, "Eğer erken dönemde tedavi yapılmazsa Strep A'nın neden olduğu enfeksiyonlarda yüzde 20 ile yüzde 40’a kadar kayıplar olabiliyor. Yani her 10 vakanın 2 ila 4’ünün kaybedilme riski var" dedi.
#Sağlık Bakanlığı Bilim KuruluSağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, "Eğer erken dönemde tedavi yapılmazsa Strep A'nın neden olduğu enfeksiyonlarda yüzde 20 ile yüzde 40’a kadar kayıplar olabiliyor. Yani her 10 vakanın 2 ila 4’ünün kaybedilme riski var" dedi.
#Strep ASağlık Bakanlığı, halk arasında "beta" olarak bilinen Strep-A bakterisinin neden olduğu enfeksiyona ilgili kamuoyundaki soru işaretlerinin giderilmesi amacıyla yeni bir duyuru yayımladı. Duyuruda, hastaların antibiyotik tedavisinin 24'üncü saati tamamlanana kadar işe, okula veya kreşe gitmemesi gerektiği bildirildi.
#Strep-APANDEMİNİN etkilerinin, maske kullanımının ve hijyen kurallarına dikkatimizin azalmasıyla özellikle bu sene içerisinde sonbahar ve kış döneminde çocuklarda geniz eti, bademcik problemlerinin çok sık yaşandığını belirten KBB Uzmanı Op. Dr. Cem Karas, “Özellikle okul çağı çocuklarında çok fazla üst solunum enfeksiyonları, geniz eti şişmesi ve sık tekrar eden bademcik enfeksiyonları sorunlarıyla karşılaşmaya başladık” dedi.
#1Avrupa’da paniğe neden olan Strep A enfeksiyonuna bağlı can kayıpları gün geçtikçe artarken uzmanlar şimdi de aynı mikrobun tetiklediği kızıl hastalığı konusunda uyarılarda bulunuyor. Peki kızıl nasıl bulaşıyor? Hangi semptomlara neden oluyor? Tehlikeleri neler? Uzmanlarımızın da desteği ile 8 soruda mercek altına aldık.
#SağlıkFIFA 2022 Dünya Kupası nedeniyle liglere verilen milli arada hazırlıklarına devam eden Trabzonspor'da bordo mavili oyuncular idmanda, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle teknik direktör Abdullah Avcı ve teknik heyete çiçek verdi.
#TrabzonsporHem kadınları hem de erkekleri etkileyen belsoğukluğu, cinsel yolla bulaşan bir bakteri enfeksiyonu neticesinde ortaya çıkar. Neisseira gonore olarak bilinen bu bakteri enfeksiyonu, bulaşıcı bir ciddi sağlık sorunu olarak ifade edilebilir. Peki, kadınlarda bel soğukluğu nedir, neden olur ve belirtileri nelerdir? Kadında bel soğukluğu nasıl bulaşır ve tedavisi üzerine ayrıntıları derledik.
#KadınArkadaşları ile Avrupa turuna çıkan ancak hastalığı nedeni ile seyahatini yarıda kesmek zorunda kalan 18 yaşındaki İngiliz genç, geçmek bilmeyen yorgunluğunun arkasında 'akut lenfoblastik lösemi' hastalığının olduğunu öğrendi. 4 yıllık tedavi sonrası iyileşen genç şimdi insanları hastalığın belirtileri konusunda daha dikkatli olmaya çağırıyor.
#LösemiSolunum yollarında ortaya çıkan pek çok farklı rahatsızlık, çocuklarda boğaz ağrısına yol açar. Boğazın arka tarafında ağrı, acı ve akıntıları ile meydana gelen bu enfeksiyonlar, özellikle de kış ve ilkbahar mevsimlerde sıkça görülür. Çocuklarda boğaz ağrısı ve enfeksiyonu nasıl geçer sizler için derledik.
#ÇocukBaş ağrısı, yetişkinlerde olduğu gibi çocuklarda da sıkça karşılaşılan bir durumdur. Bu ağrının en önemli nedenleri arasında başta gelen migrenin, küçüklerde yüzde yaklaşık olarak 3-10 oranında görüldüğü bilinir. Çocuklarda baş ağrısı neden olur ve nasıl geçer sizler için derledik.
#ÇocukYaz aylarında sıkça karşılaşılan ishal, özellikle çocuklarda 2 yaşından küçükleri olumsuz etkiliyor. Çocukların çok yorgun ve bitkin hissetmesine neden olan ishale bazen kusma da eşlik ediyor. Bu nedenle çok ciddiye alınması gereken bir durumdur. Çocuklarda ishal ve kusma neden olur ve nasıl geçer sizler için derledik.
Faranjit hastalığı, herkes tarafından daha önce yaşanmış olan ve duyulan bir hastalık türüdür. Bu sağlık problemi ise, ülkemizde en sık rastlanan bir hastalıktır. Pek çok kişi, faranjit hastalığının görülen belirtilerini araştırarak, bu hastalıktan korunmaya çalışıyor. Faranjit bulaşıcı mı ve nasıl bulaşır sizler için derledik.
Modern zamanların "hüzünlü prensesi" Charlene, aylar sonra ilk kez dolaylı yoldan da olsa kamuoyu karşısına çıktı. Sağlık sorunları nedeniyle 10 ay kaldığı Güney Afrika'dan döndükten sonra bu kez de yine aynı gerekçeyle İsviçre'de bir klinikte tedavi gören 44 yaşındaki Prenses Charlene uzun bir zaman sonra ilk kez sosyal medya sayfasında güncel görüntüsünün de yer aldığı bir paylaşım yaptı.
#Prenses CharleneAnne babaları telaşlandıran ve genellikle nasıl davranacaklarını bilemedikleri yüksek ateş, doktora en sık başvurulan sorunlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Yüksek ateş şikayetinin belirli aralıklarla sık tekrarlaması, çocuğun ve ailesinin yaşam kalitesini ciddi ölçüde düşürebilirken, çocukların okul başarısını da olumsuz etkiliyor. PFAPA sendromu olarak adlandırılan bir romatizmal hastalık ise bu tekrarlayan dirençli ateşlere neden olabiliyor.
#Çocuk SağlığıPandemi ile birlikte ‘sağlıklı beslenmenin ve bağışıklık sistemini destekleyici besinler tüketmenin’ ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladık. “Sağlıklı besinler nelerdir?”, “Günlük tükettiğimiz gıdaları daha sağlıklı hale getirmek için neler yapabiliriz?” soruları ise en çok araştırılan konular arasında. Gelin biz de bugün yaşamımızı sürdürmek için ihtiyaç duymadığımız ancak hastalıklara karşı koruyucu etki gösteren fito besinlerin ne olduğuna ve bu besinlerle hazırlanmış detoks tariflerine bir göz atalım...
#SağlıkFlurona, ilk olarak 2 Ocak günü İsrailli yetkililerin yaptığı bir açıklamayla gündeme geldi. İki hamile kadının Covid ve grip testlerinin pozitif çıkması üzerine bu durum flurona olarak adlandırıldı ve bir anda herkes onu konuşmaya başladı. Son haftalarda influenza’nın da aşırı derecede artmış olması nedeniyle, bu durumun yaygınlaşması sağlık uzmanlarının en çok korktuğu senaryoların başında geliyor. Peki nedir bu flurona, kimler risk altında, ülkemizde görüldü mü?
#FluronaSon dönemde dünyanın en çok konuşulan kişisi Monako Prensi Albert'in eşi Charlene Wittstock'tan yeni haber var. 10 aydır bulunduğu Güney Afrika'da çok ciddi bir boğaz enfeksiyonuna yakalandığı ve bu yüzden uzun süre evinden, çocuklarından ayrı kalan Prenses Charlene hakkındaki iddialar bitmek bilmiyor.
#Prenses CharleneDünyanın gözü, kulağı ve bütün dikkati neredeyse bir yıldır Monako Prensliği ile Güney Afrika arasında gidip geliyor. Bunun nedeni de Grimaldi ailesinin en göz önündeki bireylerinin yaşadıkları.
#Prenses Charlene