Çocuklarda boğaz ağrısı ve enfeksiyonu nasıl geçer? Çocuklarda boğaz enfeksiyonu ve ağrısına ne iyi gelir

Güncelleme Tarihi:

Çocuklarda boğaz ağrısı ve enfeksiyonu nasıl geçer Çocuklarda boğaz enfeksiyonu ve ağrısına ne iyi gelir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2022 19:08

Solunum yollarında ortaya çıkan pek çok farklı rahatsızlık, çocuklarda boğaz ağrısına yol açar. Boğazın arka tarafında ağrı, acı ve akıntıları ile meydana gelen bu enfeksiyonlar, özellikle de kış ve ilkbahar mevsimlerde sıkça görülür. Çocuklarda boğaz ağrısı ve enfeksiyonu nasıl geçer sizler için derledik.

Haberin Devamı

Bademcik iltihabının ve faranjitin yol açtığı boğaz ağrısına, boğaz bölgesinde acı, yutkunma zorluğu, yanma, halsizlik, ateş, baş ve kulak ağrısı gibi belirtiler de eşlik edebilir.

 Çocuklarda Boğaz Ağrısı ve Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

 Çocukluk döneminde sık sık karşılaşılan hastalıkların başında boğaz enfeksiyonları gelir. Bu nedenle de pek çok anne ve baba doktorların tedavilerinin yanında tedaviyi destekleyecek başka çözümler de arar. Bu belirtiler, mevcut olan enfeksiyona göre göre de farklılık gösterebilir. Aynı zamanda bu hastalıkların bir kısmı da kişiden kişiye rahatlıkla bulaşabilir ve pek çok farklı komplikasyona da neden olabilir. Boğaz ağrısı, bu bölgede meydana gelen çeşitli nedenlerle ortaya çıkan tahriş ve kuruluk sonrasında meydana gelen bir belirtidir. Okul çağı yaş grubunda olan çocuklarda boğaz ağrısı, en sık karşılaşılan şikayetler arasında yer alır.

Haberin Devamı

 Boğaz ağrısı, özellikle de çocuğun konuşması ve beslenmesi sırasında ağırlaşabilir. Grip ve nezle gibi virüslere bağlı bir şekilde hastalıklar ile bakteriyel enfeksiyonlar boğaz ağrısının en sık karşılaşılan nedenleri içinde bulunur. Çeşitli nedenlerle meydana gelebilen boğaz ağrısı, genellikle ciddi bir seyir izlemez ve genellikle de kendiliğinden gerileme eğilimi gösterir. Bu gerileme dönemine kadar geçen süreçte ise hekimlerin önerisi içinde yapabileceğiniz çeşitli uygulamalar sayesinde çocuğunuzda görülen şikayetlerin rahatlamasını da sağlayabilirsiniz.

 Çocuklarda Boğaz Enfeksiyonu ve Ağrısına Ne İyi Gelir?

 Boğaz enfeksiyonları genellikle virüs kaynaklı olarak ortaya çıkar. Aynı zamanda çocukların en sık karşılaştıkları hastalıklar arasında yer alır. Özellikle de okul öncesi dönemde çocukların yıl içinde 5-8 defa boğaz iltihaplanması yaşamaları normal kabul edilir. Eğer enfeksiyon bademciklere iyice yerleşmemişse öksürük, hapşırık ve burun akıntısı boğaz enfeksiyonuna da eşlik edebilir. Çocukların sıkça karşılaştıkları bir diğer hastalık ise, bademcik iltihabı olarak bilinir. 2 yaş üstündeki çocuklarda daha sık görülen bir hastalık olarak da bilinen bademcik iltihabı doğal yöntemlerle de iyileştirilebilir.

Haberin Devamı

Boğaz enfeksiyonu bulunan çocuklara yardımcı olmak için şunlar yapılabilir:

Çocukların evde dinlenmeleri gerekir.

Çocukların boğaz ağrılarını hafifletmek için bir bardak ılık suyun içine 1 tatlığı kaşığı kadar balın ve 2 tatlı kaşığı limon suyu ile karıştırılarak verilmesi de yardımcı olur.

Bu dönemde çocukların bol miktarda sıvı tüketmeleri gerekir.

Boğaz enfeksiyonu oluşan dönemde çocuklara püre ve çorba gibi yumuşak yiyecekler vermek beslenmelerini önemli ölçüde kolaylaştırır.

Bir diğer yöntem ise, 1 bardak suyun içine 1 çorba kaşığı kadar sirkenin eklenerek gargara yapılmasıdır. Bu da boğazda bulunan enfeksiyonun kısa zaman içinde geçmesine yardımcı olur.

Haberin Devamı

Boğaz enfeksiyonu bulunan çocuğun yaşına uygun bir bitki çayları tüketmesi de tedaviyi destekleyen önemli bir bir yöntemdir.

En sık kullanılan gargara yöntemlerinden birisi de soğan suyu ile yapılan gargara olarak bilinir. Bunun için bir adet soğanın rendelenir ve suyunun da 1 litre su ile karıştırılması gerekir.

Çocuklara meyan kökü çayı içirmek de viral kaynaklı boğaz ağrılarının hafiflemesini sağlamaya yardımcı olur.

Boğaz ağrısına en iyi iyi gelecek olan yöntemlerden bir diğeri ise, 1 bardak suyun içine 1 limon suyu, az miktarda tuz ve bal eklenmesi ile oluşturulan bir kürdür. Bu kürü gün içinde de yavaş yavaş çocuğunuza içirebilirsiniz.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!