Özellikle kadınların vazgeçilmez tutkularından biri olan bitter çikolata, insanı mutlu etmesi, bağışıklığı güçlendirmesi gibi etkileriyle dikkat çekiyor. Aynı zamanda bitter çikolata içinde yoğun olarak bulunan flavonoid güçlü bir antioksidandır, kansere, kalp hastalıklarına ve yaşlanmaya karşı mücadele eder. Uzman Diyetisyen Yeşim Temel Özcan ve Diyetetik Uzmanı Zülal Yalçın, bitter çikolatanın faydalarını anlattı.
#Bitter ÇikolataAntioksidanlar, hücreleri serbest radikallerden korur. Diyabet, kanser ve kardiyovasküler hastalıklar gibi yaşlanma ve farklı kronik hastalıkların önlenmesine yardımcı olur. İşte tüm bu faydaları nedeniyle antioksidan içeren gıdaları beslenmemize eklememiz son derece önemli. Peki hangi besinlerde antioksidan var?
#AntioksidanYarın bayram. Hepimizin ortak mutluluk günü. 1 aylık oruç ibadetinden sonra yine konu komşu gezilecek, keyifli bayram sofralarında yenilip içilecek. Ama o sofralarda da dikkat edilmesi gereken bazı ayrıntılar var. O ayrıntıları aşağıdaki kutuda özetlemeye çalıştım. Bugünden şöyle bir göz atarsanız, bayram günlerini daha keyifli, zinde ve formda geçireceğinizi düşünüyorum. Detaylar için buyurun...
#OSMAN MÜFTÜĞLU YAŞAMHangi egzersizle kaç kalori harcarız? Geç saatlere kadar çalışıp geç yiyoruz, nasıl beslenelim? Tatlı krizine girince ne yapalım? Akşam açılan iştahımı nasıl engellerim? Hangi gıdalar beni tok tutar? Pişirme şeklim doğru mu? Gıdaları nasıl pişirmeliyim? Karın yağları nasıl erir?
#Şeyda Çoşkunİkisini de deneyebilirsiniz. Çünkü her iki durumda da ceviz kolesterolünüzü düşürmeye yardımcı oluyor. 2004 yılından bu yana Amerikan Besin ve İlaç Dairesi günde 30-40 gram ceviz yemenin kalp sağlığını korumaya yardımcı olabileceği şeklinde bir önermeyi ceviz paketlerinin üzerine yazmanıza bile izin veriyor.
Beslenme, son yılların en popüler alanıdır. Beslenme-sağlık ilişkisinin öneminin anlaşılması, sağlıklı yaşama giden yolun, önemli ölçüde beslenme treninin rayında kalmasına bağlı olduğunun bilimsel çalışmalarla da doğrulanması bunun en önemli nedenidir.