Yumuşacık içimli, klasik ama çok bir çorba tarifi. Yapması pratik olduğundan, ve herkes tarafından çok sevildiğinden çok tercih edilir. Buyurun tarife üzerine bol kaşarla servis edin. Domates çorbasını, hazır kremayla hazırlayabileceğiniz gibi bu şekilde sütlü domates çorbası olarak da yapılır. Sütle yaptığımız terbiye krema yerine geçip, harika bir kıvam verir. İşte, sizler için hazırladığım patlıcan balığı, sütlü domates çorbası, muhallebili bisküvi pasta ve daha fazlasından oluşan Ramazan 24. gün iftar menüsü...
#Ramazan MenüsüBisküvili pasta, pişirmeden kolayca hazırlayabileceğiniz nefis bir seçenek. Kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz bu pasta tadanları memnun edecek. Beş çaylarının en güzel eşlikçisi olan bisküvili pastayı dilerseniz özel günler için de hazırlayabilirsiniz. Peki bisküvili pasta nasıl yapılır? İşte bisküvili pasta tarifi...
#Nefis Yemek TarifleriKedi dili veya nam-ı diğer lady finger ile yapılan pastalar son yıllarda oldukça popüler bir hal aldı. Zamanda büyük oranda tasarruf sağlayan kedi dili pasta ile hem sıradan bisküvili pasta tariflerine bir alternatif oluşturabilir hem de sevdiklerinizi şımartabilirsiniz. Peki, kedi dili pasta nasıl yapılır? İşte, adım adım kedi dili bisküvili pasta tarifi...
#Kedi Dili PastaPetibör bir diğer adıyla bisküvili pasta, zamansız tatlılardan biri. Her evde bulunan malzemelerle yapılan petibör pastayla gecenin bir vakti gelen tatlı krizini durdurabilir, beş çayı misafirlerini ağırlayabilirsiniz. Peki bisküvili pasta nasıl yapılır?
#Petibör PastaÇocukluğumda yer etmiş tatlıları hem pastanemde hazırlayıp sunmayı hem de tadarak o nostaljiyi yaşamayı çok seviyorum. Muzlu rulo, rokoko, ekler, pürüzyen bunlardan sadece birkaçı... Evde kendi nostalji turunu atmak isteyenler için hepsinin tariflerini hazırladım.
#TatlıYeni bir yılı umutla karşılamak; sevdiklerimizle bir araya gelmek, güzel lezzetler tatmak kadar rengârenk hediye paketlerini görmek için de sabırsızlanıyoruz elbette... Yüzleri gülümsetecek, gurmelerin kalbini tam 12’den vuracak o hediyeleri bulmak koşturmalı geçen aralık ayında zorlayıcı olabiliyor. Yeme-içme meraklılarına alınabilecek en iyi hediye önerilerini jürimize sorduk.
#Mutfak ÜrünleriBotanik denilen alan çok geniş ürünlerle doludur. Bu alanda yiyecek sebzeler ve meyvelerle beraber aynı zamanda bitkiler de yer almaktadır. Çiçeklenme yaşadıktan sonra yumurtalıktan meydana gelen çiçekli bitkilerde tohum taşıyan yapılara meyve denmektedir. Meyve ürünlerinde kapalı tohumlar tohumlarını yaymaktadır. Meyvelerde buna aracılık etmektedir. Dünyada çok çeşitli belki de bilmediğimiz meyve çeşitleri vardır. Pepino meyvesi de bu meyvelerden bir tanesidir. Pepino meyvesi nasıl yenir, nasıl soyulur ve tüketilir gibi soruları detaylı olarak derledik.
#Pepino MeyvesiEmre Şen’in balkabağı çorbası, butik otel Casa Lavanda’nın restoranını kulaktan kulağa duyuran lezzetlerden biriydi. Adana’daki ünlü Pasta Bahçesi’nin yanık tereyağı ve kaymakla yapılan cheesecake’iyse Le Cordon Bleu Londra mezunu şef Yiğit Zeyneloğlu’nun reçetesi... Zeyneloğlu cheesecake’ini nasıl yaptığını anlattı. Şen de hem çorbasının tarifini verdi hem de balkabağı pişirirken işimize yarayacak tüyoları...
#BalkabağıGelinim Mutfakta 210. bölümüyle ekran macerasında bir haftayı daha geride bıraktı. Sürpriz bir ismin de konuk olduğu Gelinim Mutfakta haftanın finali bölümünde, gelinlerden biri beş altın bileziğe sahip olmanın sevincini yaşarken, bir ekip altınlara ve yarışmaya veda etti. Peki, Gelinim Mutftakta’dan kim elendi, bilezikleri kim kazandı?
#Gelinim Mutftakta’Da Kim ElendiSıradan pasta tariflerinden sıkılanlar için pratik bir o kadar da lezzetli bir tarifimiz var: Bisküvili elmalı pasta. Üzerine pudra şekeri serpilmesiyle de güzelliğine güzellik katılarak sunulan bisküvili elmayı her evde bulunan malzemelerle yapabilirsiniz. işte, tarçın ve elmanın muhteşem uyumunu yakalamak isteyenler için bisküvili elmalı pasta tarifi
#Bisküvili Elmalı PastaKonu beslenmeye geldiğinde, özellikle de belirli bir amacımız varsa (kilo almak, kilo vermek, detoks vb.) ne yiyeceğimizi kestirmek her zaman güç oluyor ve karar vermekte zorlanabiliyoruz. Neyse ki, bu konu için bize rehber olabilecek birkaç bilgi edindik!
#AlgidaÖzsüt zincirine danışmanlık yapan pasta şefi Christophe Niel, kazandibini kiraz ve şamfıstıklı pastayla, sütlacı çikolatalı mus ve karamelli pastayla, aşureyi ise cevizli bisküvili ve bademli musla birleştirerek ortaya çok lezzetli pastalar çıkartıyor. Yeni yaratılan aşure pek fazla tutmadı, sütlaç beğenildi, kazandibi ise deneme aşamasında.