Yemekteyiz Kadir, programın final günü yarışmacısı. Hafta boyunca sunumlarını gerçekleştiren Zuhal Topal'la Yemekteyiz yarışmacıları, en yüksek puanı alarak 75 bin TL'yi kazanmayı hedefliyor. 5 günün sonunda en yüksek puanı alan isim ödülün de sahibi olacak. Peki Yemekteyiz Kadir kimdir? Zuhal Topal'la Yemekteyiz Kadir Kiraz kaç yaşında, nereli? İşte ayrıntılar...
#Yemekteyiz Kadirİngilizce dersinin konularından biri de give a short description of a process (bir tarifi işlem basamaklarına göre anlatma) konusudur. Give a short description of a process (bir tarifi işlem basamaklarına göre anlatma) nedir? İşte 8. Sınıf İngilizce give a short description of a process (bir tarifi işlem basamaklarına göre anlatma) konu anlatımı.
#8. Sınıf İngilizce Give A Short Description Of A ProcessÖzellikle evde yemek tutkunlarının yakından takip ettiği sosyal medya sitesi Pinterest, koronavirüs karantinası döneminde kullanıcılarının en çok hangi tarifleri arayıp pin'lediklerini açıkladı. Türkiye'nin de aralarında olduğu ülkelerde özellikle hamur işleri öne çıkıyor. Peki hangi ülkede ne arandı? İşte cevapları...
#PinterestHindistan’ın mutlu eyaleti Goa, ülkenin batı sahilinde. Yüzölçümü Rize şehri kadar. Bir zamanlar hippi cenneti, ondan önce 450 yıl Portekiz sömürgesiydi. Goa’da yaşayan seyahat programı yapımcısı Mayur Sharma’nın cümlesiyle ifade etmek gerekirse “Hayata balıklama dalmak için ideal mekan.”
#GoaHepimizin Balkanlar’dan göçmüş veya mübadeleyle Anadolu topraklarına gelmiş bir komşusu, bir dostu, dedesi veya büyükannesi vardır, değil mi? Mutlaka her birimiz bir Rumeli yemeğinin tadına bakmışızdır. Bu yemeklerin izlerini sürmek üzere zaman zaman Balkanlar’a seyahat ederim. Haydi buyurun bir demet Balkan gezisine.
#Sahrap SoysalFas’ın üçüncü büyük yerleşimi Fes, özgün kimliğiyle cazibe noktası ve turizmin yükselen yıldızı. Halk şehirle gurur duyuyor, geleneksel Fas atmosferini koruyor, egzotik pazarlamaya girişmiyor. Hatta pek çoğu Fes’in popüler hale gelmesinden hoşnut değil. Dünyayı gezen, gelişmeleri izleyen yaratıcı yerel girişimcilerin açtığı, yerel kültürü evrensel bakışla yansıtan otel, mağaza, kafe, yemek okulu ve turlar da şehre boyut kazandırmış. İşte 36 saatte Fes...
#Seyahatİş yerinde yemekhane imkanınız yoksa ve hep dışarda yemek zorunda kalıyorsanız, okul kantininde fast food dışında bir alternatifiniz yoksa, çok yoğun bir işiniz varsa ve yemek yemeye zaman bulamıyorsanız, dışarıda yediğiniz yiyeceklerin içeriklerinden şüphe duyuyor ve sağlıksız olduklarını düşünüyorsanız ya da aylık ticket’ınız öğle yemeklerinizi karşılamaya yetmiyorsa çok eskilerde kültürümüzde olan fakat son yıllarda demode olduğu düşünülen ‘Sefer Tası’na geri dönüyoruz!
#Fast FoodArjantin’in siyaset dünyası ne kadar pembe dizileri andırsa da, enflasyonu abartılı noktalara ulaşsa da başkentindeki sihirli çekicilik azalmıyor. Bu günlerde baharı karşılayan Buenos Aires’in şovu, yeniliği seven ruhu hiç değişmiyor. Restoranların, sanat merkezlerinin durmaksızın yenilenmesi Porteños’un (Buenos Aires’lilerin) hiç bitmeyen yaratıcılığının kanıtı.
#Buenos Aires Gezi Rehberiİngiliz Moley Robotics şirketi dünyanın ilk “robot aşçı”sınıyarattı. Mutfağa takılan iki metal elden oluşan robot, en zor tarifleri bilehatasız bir şekilde hazırlayabiliyor. Robot aşçının mucidi Mark Oleynik, “Bizimamacımız istediğiniz her yemeği sizin için taze taze pişirecek bir aygıtyaratmaktı” dedi. Oleynik, “Bir gece Çin yemeği, ertesi gün Hint daha sonra iseiyi pişmiş bir biftek yemek isteyebilirsiniz. Bu cihaz sizin için hepsinihazırlayabilir” dedi. Cihaz, yemekleri hazırlarken ünlü aşçıların ellerinitakip ediyor. Aşçılar ellerine hareket sensörleri takarak yemek hazırlıyor vebu hareketler robot aşçının hafızasına kaydediliyor. Daha sonra ilgilimalzemeler uygun yerlere yerleştirilip robot aşçının düğmesine basıldığında oöğrendiği şekilde yemeği kusursuz bir şekilde hazırlamaya başlıyor. Henüzdeneme aşamasında olan ve şimdilik sadece Masterchef şampiyonu ünlü aşçı TimAnderson’ın yengeç çorbası tarifini yapabilen robot aşçının gelecekte 10 bin sterlinesatışa sunulması planlanıyor.
#Mark OleynikRamazan bitti. Artık uçup kaçma vakti. Benim en sevdiğim sahnelerden biri her akşam köprüden Kuzguncuk’a inerken gördüğüm kalabalık. Her akşam başka bir mangal. Çoğu zaman et, sucuk ve nadiren balık... Ama hep bir kalabalık. İşte bu yazıda herkese farklı fikirler versin diye bir derleme yaptım.
#MangalRamazan bitti. Artık uçup kaçma vakti. Benim en sevdiğim sahnelerden biri her akşam köprüden Kuzguncuk’a inerken gördüğüm kalabalık. Her akşam başka bir mangal. Çoğu zaman et, sucuk ve nadiren balık... Ama hep bir kalabalık. İşte bu yazıda herkese farklı fikirler versin diye bir derleme yaptım
Taze vişne çıkalı birkaç hafta oldu, iyice de irileştiler şu sıralar. Fiyatı da makulken stok yapmak iyi bir fikir olabilir. Daha önce yaptığım vişne sosunun yeni bir versiyonunu denedim bu hafta. Konsantre bir lezzet için vişneleri kısık ateşte yarı yarıya çektirip nar ekşisi ve pul biberle karıştırıyorsunuz. Genel karakteri ekşi olan bu sosla, tatlı akça armut ve hafif tuzlu islenmiş somonlu bir roka salatası tarifi hazırladım.