Son günlerde söylemleri dolayısıyla sosyal medyanın konuşulan isimleri arasında yer alan Toyota CEO'su Ali Haydar Bozkurt, biyografisi ile merak edilen isimler arasında yer alıyor. Bir süredir Toyota'nın Türkiye ayağında CEO olarak görev yapan Ali Haydar Bozkurt, Hürriyet'e verdiği röportajda hayatına dair merak edilenleri anlatmıştı. İşte, Toyota CEO'su Ali Haydar Bozkurt kimdir nerelidir ve kaç yaşında sorularının cevabı ve hayatına dair merak edilen bazı bilgiler
#Ali Haydar BozkurtDünya artık içine doğduğumuz gibi değil. Sınırsız açgözlülükle birçok şeyin sonunu getirdik. Ama biraz da bu sayede yepyeni alanlar keşfettik. Rotayı tam gaz veganlığa çeviren beslenme âlemleri, bu felsefe etrafında çok yaratıcı şeyler söylüyor. Etin yerini sebzeler, inek sütünün yerini bitkisel sütler, şekerin yerini meyveler alıyor. Bin yıllık lahana, karnabahar, nohut bambaşka kılıklara bürünüyor. Alışverişe ya da restorana gittiğinizde zamanın gerisinde kalmamanız için sözlüğünüzü hazırladık. Ç. BEGÜM SOYDEMİR/bsoydemir@hurriyet.com.tr
#VeganlıkAdana'da Seyhan Baraj Gölü kenarındaki "bici bici" işletmecileri, belediyenin kaçak olduğu gerekçesiyle yerlerini yıkmak istemesini 2 sandalla açıldıkları gölde protesto etti. Protestocuları kıyıda bekleyen bir kadın, sandalını izinsiz aldıkları gerekçesiyle gruptakilere tepki gösterdi.
#Adanaİnsan yollara düşmek için bir bahane arar. Bence en güzel bahane yemektir. Bir kentin mutfağını keşfetmek için çıkılan yolculuklar, en heyecanlı, en lezzetli yolculuklardır. İnsanı mutlu eder. Ben arada bir size bu keşif gezilerinde yardımcı olmaya çalışacağım. Kent mutfakları hakkında ipuçları, ilginç lezzet durakları adresleri sunmaya çalışacağım. İşe Adana’dan başlamak istiyorum.
#Seyahat‘Kocakarı gerdanı’, ‘tavşan üflemesi’, ‘kuyruğusulu’, ‘sakalaçarpan’... Bazı yemek isimleri vardır ki duyunca insana yanlış şeyler çağrıştırır. Kimi güldürür, kimi derin derin düşündürür, kimi de insanı o yemekten soğutur. Ama söz konusu yemek olunca önyargıları bir kenara bırakmak gerek...
#Mehmet Yaşin‘Kocakarı gerdanı’, ‘tavşan üflemesi’, ‘kuyruğusulu’, ‘sakalaçarpan’... Bazı yemek isimleri vardır ki duyunca insana yanlış şeyler çağrıştırır. Kimi güldürür, kimi derin derin düşündürür, kimi de insanı o yemekten soğutur. Ama söz konusu yemek olunca önyargıları bir kenara bırakmak gerek...
#Kuyruğusuluİnsan yollara düşmek için bir bahane arar. Bence en güzel bahane yemektir. Bir kentin mutfağını keşfetmek için çıkılan yolculuklar, en heyecanlı, en lezzetli yolculuklardır. İnsanı mutlu eder.Ben arada bir size bu keşif gezilerinde yardımcı olmaya çalışacağım. Kent mutfakları hakkında ipuçları, ilginç lezzet durakları adresleri sunmaya çalışacağım. İşe Adana’dan başlamak istiyorum.
#Mehmet YaşinTürkiye’nin ilk ve tek sokak karnavalının üçüncüsü önümüzdeki hafta sonu yapılıyor. Adana’nın tüm sokakları bir şenlik havasına bürünecek. 4 Nisan Cumartesi rengârenk giysiler ve kostümler içindeki 50 bin kişinin korteje katılması bekleniyor. Adana’ya gidin, eğlenin ve turuncu hatıralarla dönün.
#AdanaAziz Pavlus, Hz. İsa’nın 12 havarisinden biriydi. Mersin’in Tarsus ilçesinde doğmuş, eğitim görmüş, mektupları İncil’e kaynak olmuştu. Vatikan, 2008’i Aziz Pavlus ve Evrensel Birlik Yılı ilan etti. Aziz Pavlus Yılı, 21 Haziran’da Tarsus’ta farklı dinlerin liderlerinin katılacağı törenle başlayacak. 29 Haziran’da Vatikan’da 2000’inci doğum günü kutlaması yapılacak. Antik çağda sayısız düşünüre ev sahipliği yapan Tarsus’a yıl boyunca dünyanın dört bir yanından 500 bin kişinin gelmesi bekleniyor.