Acuka nasıl yapılır sorusunun yanıtı misafirlerine farklı tatlar yedirmek isteyen vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başladı. Kahvaltıya renk katan ve ekmeğin acıyla buluşması olan acuka yapımı oldukça kolay. Peki, acuka nasıl yapılır? İşte acuka tarifi ve malzemeleri
#AcukaDar zamanların kurtarıcısı, mutfaklarımızın olmazsa olmazıdır tarhana. Türkiye’nin dört bir yanında, hatta komşumuz Yunanistan’da ve diğer Balkan ülkelerinde, farklı şekillerde yapılır ama nasıl yapılırsa yapılsın aynı zevkle tüketilir. Tarhana iyice kurutularak saklandığı için yaz ayları tarhana yapmak için uygun zamanlardır. Sizin için farklı tarhana türlerinin yapılışından tarhana yapımının püf noktalarına birçok önemli bilgiyi derledik. Bu yaz tarhana yapmaya başlamadan önce bunları mutlaka bilmelisiniz…
#Tarhana Nasıl YapılırYılbaşı gecesinin planları hazır. Çeşit çeşit yemekler, atıştırmalıklar, tatlılar; alkolle birleşince beslenme düzeni baltalanmış oluyor... Yeni yıla bünyemizi zorlamadan, hafiflik hissiyle girmek için sofrada bazı akıllı seçimler yapmaya ne dersiniz? Size pratik tarif ve öneriler derledim...
#YılbaşıTürk mutfağının en sevilen malzemelerinden biri olan tarhana, son yıllarda sadece çorba olarak değil, cips gibi atıştırmalıklarla da karşımıza çıkıyor. Özellikle koronavirüs pandemisi esnasında besleyici değeri ve bağışıklık artırıcı özelliği nedeniyle oldukça popüler olan tarhana evde katkısız bir biçimde yapıldığında çok daha kıymetli ve sağlıklı bir hale geliyor. Uzun ömürlü olması için iyice kurutulması gereken, bu nedenle yaz aylarının sonlarında kış hazırlığı olarak yapılan tarhanada telaş şimdiden başladı bile. Peki tarhana nasıl yapılır? Tarhana hamuru nasıl hazırlanır, tarhana nasıl kurutulur? Bütün bu soruların cevapları ve farklı yörelerden tarhana tariflerimiz aşağıda. Bereketi şifası bol olsun…
#TarhanaYaptığı haberlerle birçok kez Pulitzer kazanan, Amerika’nın siyasi analizleri ile de ünlü ve saygın gazetesi The New York Times Türkiye’deki seçim sonuçlarını yorumlamaktan sıkılmış olacak ki sofralarımızın sağlıklı ve görece ekonomik, geleneksel yemeği çılbırı manşete taşıdı.
#HollandaMercimek çorbasını sebzelerle. Ortaya harika bir çorba çıktı. İçimi kolay bu çorba Ramazan ayında favoriniz olacak. Mercimek çorbasını en önemli , içine konulan, soğan, patatesin ilk aşamada kavrulmasıdır. Eğer kavurmadan yapıyorsanız bir de kavurarak deneyin. İşte, Ramazan'ın sonlarına gelinirken, afiyetle ikram edebileceğiniz Ramazan 27. gün menüsü...
#Ramazan MenüsüMisafirlerime kurduğum sofrada iyi bir pastırma olmalı. Biz lokantada pastırmamızı kendimiz yapıyor, koruyucu madde kullanmıyoruz. Sonra bazen toz haline getirip humusun üzerine serpiyoruz, bazen de tavuk budunun içini pastırma kıtırıyla doldurup pişiriyoruz. Minik börekleri pastırmalı ve sivri biberli yapmaya bayılıyorum. Kızarmış ekmeğin üzerine ince bir dilim tereyağı ve yeni kesilmiş pastırma da sevdiğim tatlar listesinin başında geliyor. Karar veremedim, pastırmanın her halini seviyorum galiba...
#Pastırmalı YumurtaYemeklerini severek yediğimiz tanınmış şeflerin profesyonel mutfak kariyerinden önceki ilk kılavuzları anneleri. Pek çok çocuk gibi yemek pişirmeyi onlardan izleyip öğrenirken akıllarında kalan tatları kimi zaman restoran menülerine de taşıdılar. Şeflerimize annelerinin elinden tatmaya doyamadıkları tariflerin hikâyesini ve püf noktalarını sorduk.
#ÇerkestavuğuYeni yıla evde kallavi bir sofrayla girecekler arkadaşlara güzel haberlerimiz var. Hani yeni yıla nasıl girersen öyle geçer efsanesi var ya 2022 de öyle enfes geçecek dostlar. Çünkü yılbaşı menüsünde enfes yemekler olacak, yılbaşı sofranızı RÜZGAR SÜNBÜL yapacak, yılbaşı menüsü yemekleri ile mutlu edemeyeceğiniz kimse olmayacak. O zaman hazırsanız bu tariflerle birlikte umutlarla dolu yeni yıla giriyoruz.
#YılbaşıDüşündükçe ağzım sulanıyor... Humus, zahter salatası, babagannuş, oruk, kaytaz böreği... Hatay için ne desem az kalır! Bu kente özgü yemeklerin hepsi birbirinden lezzetli, hepsi damakta yarışan tatlar. Ama içlerinden en çok dikkatimi çeken biberli ekmek oldu. Üç çeşidi varmış, favorim çökelekli olan...
#HataySüt, yumurta, ekmek… Bu üç temel malzemenin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan yumurtalı ekmek hem bir lezzet deposu hem de oldukça doyurucu. Biz bu kez Öğrenci Evi’nde tuzlu biberli bir yumurtalı ekmek yaptık ama siz isterseniz baharatsız yapıp yumurtalı ekmeğinizi bal ya da reçelle de yiyebilirsiniz. Sevin Turan’ın yapımıyla yumurtalı ekmek tarifi huzurlarınızda…
#HtvlezizzÇerkez tavuğu, didilmiş tavuk etleri ve ceviz içi ile yapılan bir tür meze çeşididir. Farklı baharatlarla lezzetinde değişiklik yapabileceğiniz Çerkez tavuğuna kurutulmuş kırmızı biberler de ekleyebilirsiniz. Peki, Çerkez tavuğu nasıl yapılır? İşte, adım adım Çerkez tavuğu tarifi
#Çerkez TavuğuYaza sayılı günler kala son kilolarını vermek isteyenler için lezzetli fakat bir o kadar da sağlıklı tarifleri sizin için bir araya getirdik. Dışarıda gördüğünüz ağız sulandıran yemeklerden mahrum kalmak istemiyor ama diyetinize de uysun istiyorsanız bunlar tam size göre! İşte, birbirinden lezzetli 15 diyet yemeği...
#DiyetSonbahar rengârenk doğasıyla gözlerin, lezzetli yemekleriyle de midelerin dostudur. Sonbahar hasat mevsimidir. Üzümler salkım salkım toplanmayı bekler. Zeytinler de zümrüt yeşili yağa dönebilmek için bu ayları bekler. Deniz de lezzetlenir sonbaharda. Palamut, lüfer, yavaş yavaş hamsi ve uskumru bu mevsimde damakları çatlatacak kadar lezzetlenirler. Kış bastırmadan hem gözlerinizi hem de midenizi heyecanlı bir yolculuğa çıkarın.
#Mehmet YaşinTürkiye’ye gelen yabancılar yemeye doyamıyor, yurtdışına giden Türkler en çok onları özlüyor. Döneri, kebabı, çiğköftesi, lahmacunu bir yanda, kuru fasulyesi, mantısı, karnıyarığı öbür yanda… Her biri başlı başına ülkeyi sevme sebebi... Peki en iyisi hangisi? Hurriyet.com.tr okurlarına sorduk. Oylamaya 45 bin kişi katıldı, birinci yaprak sarma oldu. Bununla yetinmedik, yemek yazarlarımız Mehmet Yaşin ve Vedat Milor’dan favorileri öğrendik, Türkiye’nin önde gelen şeflerinden görüşlerini aldık. Yemeksepeti.com rakamlarına baktık. Akademisyenlerden, yemek yazarlarından Türk mutfağını neyin özel kıldığını öğrenmeye çalıştık. İşte Hürriyet Pazar’ın dev yemek dosyası…
#Çiğköfte‘Lüfer Bayramı’nın dördüncüsü bu yıl bir boğaz köyü olan Kuzguncuk’ta kutlanacak. Eh ben de hem mutfağını hem yaşamını orada kurmaya çalışan biri olarak elimden geldiğince ev sahiplerinden biri olacağım. Bu bayram, gelecek hafta sonu çocuğunuzu da alıp bize gelmek için güzel bir vesile olabilir! Heyecanla hepinizi bekliyoruz.
#Kuzguncuk